tiistai 22. maaliskuuta 2011

Sisusten esittelyä

Juhlasali
Tästä tilasta teemme juhlasalin, eli talvella pidämme sen ylläpitolämmöillä ja lämmitämme vain erikoistapauksissa. Seinät jäävät hirrelle, lautalattian kaivamme esiin ja kalusteeksi tulee ainoastaan monta ihmistä vetävä pitkä ruokapöytä. Jää sitten tilaa vaikka tanssit pitää :) Kangaspuut saimme kaupan mukana, ovat hienot ja koristeelliset. Äitini saa tulla arvioimaan olisiko niistä ihan käyttöönkin.

Olohuone
Olohuoneeseen tulee eri toimintoja samaan tilaan; televisionurkkaus, musiikkinurkkaus (piano haaveissa) ja Sannan työtila. Jätämme jumppasalin rekin paikoilleen, työtilan saa rajattua sen taakse.
Aloittelimme remonttia viime viikonloppuna, purimme kiinteät kaapit ja vähän lastulevyjä seiniltä ja lattioista. Teemme remonttia huone kerrallaan ja olohuone olisi tarkoitus saada ensimmäiseksi kuntoon.

Aiomme purkaa levyt ja villat kaikista huoneista ja korvata ne hengittävillä materiaaleilla tai jättää seinät hirrelle. Samaten linoleumilattiat saavat lähteä!Keittiö
Keittiössä on esillä upea lautalattia ja värikin on hieno, jippii! Lastulevyseinät ja vanhat kaapit saavat lähteä, tilalle teemme sellaisen vapaamuotoisemman keittiön, eli kiinteät kaapistot tulevat vain tiskausta ja uunia varten, muualle teemme itse tasot ja hommaamme vanhoja irtokaappeja. Tyyli tulee olemaan värikästä mummolaa terästettynä mustilla koneilla.
Komeasta leivinuunista on valitettavasti jäljellä enää fasadi, mutta aiomme muurauttaa sen käyttökuntoon.
 Suunnitelma:


Nykyinen asuntomme, tuleva vierassiipi
Muutama kuva remontin aikaisesta kodistamme, jonka olo- ja makuuhuoneesta tulee tulevaisuudessa vieraille oma sviitti :) Keittiöstä teemme verstas-/varastotilan.


10 kommenttia:

 1. Hahaa, täällä ollaan ja aijon takuulla täällä pysytelläkkin seurailemassa teidän unelmien remppaa! Tosi kiva että teillä on noita tulipesiä, vastoin kuin meillä...nyyh! Niillä saa lämmityskustannuksia kummasti alennettua ja ovat muutenkin tunnelmallisia. Vitsit, ompa mukava tutustua!!!

  VastaaPoista
 2. Kivaa :)

  Joo on tulipesiä, mutta hormien kunnosta ei olekaan sitten mitään hajua. Toivottavasti niistä saisi edes osan takaisin puupoltolle, nimittäin polttopuuta tuossa meidän metsässä riittää! Nyt mennään siis sähkön voimin ja kyllä vähän jännittää ensimmäinen lasku sit kun se tulee :/

  VastaaPoista
 3. Onpa pätäkät värit olleet noissa komeroissa sisällä! Tuo uunien pilaaminen on surkea juttu. Toivottavasti niistä vielä saatte toimivat uunit aikaan. Onko teillä nyt siis sähkölämmitys koko talossa? Hui!

  VastaaPoista
 4. Sähköllä mennään, mutta nuo luokat ja koulun keittiö ovat nyt olleet kylminä. Muurit lämpenee yösähköllä ja pysyvät sitten lämpiminä koko päivän, eli hyvin varaavat lämpöä.

  Ens talveksi sitten puuta ja ilmalämpöpumppu kehiin!

  VastaaPoista
 5. Loistavaa! Tervetuloa vanhojen kyläkoulujen vaalijoiden jaloon heimoon - siihen minäkin olen kuulunut jo jokusen vuoden, enkä ole katunut hetkeäkään. Kiehtova blogi sinulla. Liityin oitis fanittajiesi joukkoon. Omaa blogia vasta harkitsen, mutta kernaasti jaan kokemuksia; iloja ja pilvisempiäkin päiviä kanssasi. Onnea siis uuteen tupaan, reippaita remppahetkiä ja sielua hykerryttäviä tunnelmia kauniissa koulussasi!

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa Maltze ja kaikki muutkin uudet lukijat. Itse voin suositella tätä blogin pitämistä, antaa mukavasti lisää mielenkiintoa päiviin! Pieni koukutuksen vaara tässä kyllä on :)

  VastaaPoista
 7. Jaahas jaahas! Onnea uudelle projektille! Onneks on tuota välimatkaa, muuten voisi ihan hyvin käydä vaikkapa maalaustalkoissa:) Muuten voisin kysäistä yhtä oikeen piiitkää! Pirtinpöytää + penkkejä Itälahdesta. (Kiinnostaisko?)
  Ariel palaa Israelista toukokuun lopulla. Näkyi pöytä olevan ainakin vielä viime kesänä siellä tallissa ladonpuolella muovin alla, kun uusivat sisustusta taloon. Luulis, että Ariel antaisi sen edullisesti vanhalle kesärengilleen vuonna -91. --->(Sanna)

  t.Juha

  VastaaPoista
 8. Kysyppäs varsin sitä pöytää, mut miten sen saa tänne jos se on ihan mahottoman pitkä..? Ei taida meidän pakuun mahtua :) Kiinnostaa kyllä jos kuljetuksen saisi jotenkin kätevästi järjestymään! Joo hommaa on, mutta onhan tässä loppuelämä aikaa laittaa! Terkkuja kaikille sinne!

  VastaaPoista
 9. Juttelin tuossa Marinan kanssa ja oli myötämielinen tuon pöytä asian kanssa. Aikoi jo alustavasti keskustella puhelimitse Arielin kanssa asiasta, mutta varmaan lopullinen päätös tapahtuu vasta sitten, kun Ariel on tullut suomeen toukokuun puolen välin jälkeen.
  Tuo pöydän kuljetus varmaan parhaiten tapahtuisi peräkärrillä.
  Vuokraa sieltä kyliltä pitkä kärri pakun perään, kun käytte täällä savossa niin samalla kulkee, jos kaupat syntyy.
  Tai olen nähnyt eräällä Vieremällä asuvalla J.Korhosella hyvän peräkärrin, olisko hänellä käyntiä sielläpäin?

  t.Juha

  VastaaPoista
 10. Hieno homma, kyllä se kuljetus varmaan sitten järjestyy. Laita sitten mittoja ja hintaa kun alkaa homma selviämään! Kiitos enolle :)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***