tiistai 26. huhtikuuta 2011

Hyvää ja huonoa


Pääsiäinen meni reippaasti remontti– ja pihahommissa. Koska ilma oli niin ihana, tehtiin kaksi päivää ulkohommia (=savottaa, laitan kuvia kunhan projekti etenee) ja kaksi päivää remonttia, ei maltettu olla koko aikaa neljän seinän sisällä :)
Sisällä päästiin melkein tavoitteeseen, eli tulevasta olohuoneesta on nyt poistettu lähes kaikki 70-luvun jälkeen sinne tuotu kama. Tarkoittaa siis, että seinät on hirrellä ja lattia puulla. Seinälle jäi vielä koolauksia ja pari levyä, koska meidät keskeytti tämä näkymä yhden ikkunan alla: mineraalivillassa (meidän kirosana nro 1) näkyvä juttu ei luvannut hyvää...
Ja niinhän siinä sitten kävi, perhanan muurahaiset olivat syöneet kaikessa rauhassa villojen ja levyjen alla pari hirttä aivan lahoksi :(

Jotain hyvää: hirret on helppo vaihtaa, koska vaurio on ikkunan alla, eli ikkuna pokineen pois ja uudet hirret saa tilalle suht helposti, vaatii tietty ammattimiehen. Tai sitten: kuinka ollakaan, olin aiemmin haaveillut pariovea puutarhaan juuri tämän ikkunan paikalle, onko tämä merkki siitä, että ovet kuuluu tähän?! Mitäs mieltä olette? Jotkut tyyliin sopivat ikkunalliset ovet olisivat nyt harkinnassa.
Meidän tuleva oleskelupiha omenapuineen on juuri tässä olohuoneen kohdalla ja tällä hetkellä sinne joutuu kiertämään talon sivusta, voin jo kuvitella tähän ne ovet, jotka johtavat suoraan terassille ja terassilta pari askelmaa alas KUKOISTAVAAN puutarhaan… Hih, mulla on hyvä mielikuvitus, tällä hetkellä ”puutarha” näyttää tältä:
Nyt yhden nukutun yön jälkeen pystyy ajattelemaan paljon positiivisemmin, eilen oli kyllä mieli hieman maassa. Ja loppuun kuva meidän ihanasta olohuoneen lattiasta, joka on nyt vapautettu linoleumin ja lastulevyjen alta! Tämä kauniisti kulunut kohta on ollut opettajan jalkojen alla.

19 kommenttia:

 1. No kerran seinän joutuu jokatapauksessa repimään auki, niin pariovet vaan tilalle.

  VastaaPoista
 2. Juu tuo oli selvä merkki! Siinä on ovien paikka :-)

  VastaaPoista
 3. Ihan selvä merkkihän tuo on;) Samaa tyyliä vain ovet ja vuorilaudat, niin kukaan ei pian arvaakaan etteikö siinä olisi ovea ennen ollutkaan, sen verran passeli tuo paikka julkisivussa.

  VastaaPoista
 4. Melkoisen tuhon ovat muurahaiset saaneet aikaan, huh huh. Meillä ei onneksi ole ollut kuin tupajumeja ja kuolemankelloja, ärsyttää se silti löytää huonoja hirsiä, oli niitä syöny kuka tahansa.

  Samoilla linjoilla olen kuin edellisetkin eli siihen vain pari ovet ja kun löydätte tyyliin sopivat ovet ja listat ei tosiaan kukaan edes ajattele etteikö siinä aina ois ollu ovi.

  VastaaPoista
 5. Ihan selvä merkki tuo on! Pariovet siis tilalle, ja pääsette nauttimaan myös olohuoneessa ihanasta kesätuulen henkäyksestä.

  VastaaPoista
 6. Moi! Löysin blogisi sattumalta siltä seisaukselta jään myös lukijaksi. :) Meidän entisestä talosta oli myös muurahaiset syöneet yhden hirren puoliksi noin 10*50cm kokoisen pätkän. Ehdottomasti pariovet puutarhaan jos ei talo ole suojelukohde. :) Me kierreltiin kalajoella vanhat koulut läpi vuosi sitten ja yksi vei sydämen,vaan nyt asutaan rannikolla vanhassa talossa. Jatkan blogin lukemista eteenpäin...

  VastaaPoista
 7. Tämähän on sitten selvä juttu! Nyt eikun isäntää taivuttelemaan ja etsimään sopivan näköisiä ovia valmiiksi netistä :)

  Tervetuloa Petra, liityin lukemaan myös sinun blogia!

  VastaaPoista
 8. harmillista, mut nyt saat upeet pariovet :)

  VastaaPoista
 9. Ehdottomasti ovet, jos vaan tosiaan ei oo suojelukohde. Ei ole mitään ärsyttävämpää kuin kauniina kesäpäivänä ravata edestakaisin sisälle ja ulos jos ulko-ovi on liian kaukana puutarhasta. Kokemusta on! Mä laittaisin heti ovet meille suoraan puutarhaan, jos vaan saataisiin.

  VastaaPoista
 10. Todel-lakin ovet!!! Harmittaa aina, jos ette nyt laita, kun muurahaisetkin teki osan työstä teidän puolesta :)

  VastaaPoista
 11. Hih, kyllä ne tietää, isäntäkin on nyt suostunut ajatukseen. Seuraavaks sitten hintatiedusteluja muutamaan paikkaan, vähän jännittää millainen extrakustannus tästä tulee.. vaikkei meillä varsinaista remppabudjettia olekaan, tehdään hommia rahatilanteen mukaan.

  VastaaPoista
 12. Voi, ensin olin ihan surkeana teidän puolestanne, kun tuollainen kamaluus paljastui, mutta kun luin pidemmälle, tajusin, että vauriohan oli onnenpotku. TOTTAKAI pariovi siihen, kuten tarkoitus onkin!
  :-D
  Toivottavasti löydätte taloonne sopivan oven!

  VastaaPoista
 13. Juu, ovet siihen ku kohtalon sormi näin selkeesti sen osottaa! Aivan huippu idea! Ihanan reippaalla otteella teillä hommat etenee, näkee, että nautitta tästä hommasta.

  VastaaPoista
 14. En ole varmaan ikinä nähnyt näin hyviä havainnekuvia! :)

  VastaaPoista
 15. Voi mineraalivilla! (kirosana siis meilläkin) Mutta ei mitään niin pahaa, ettei siitä seuraisi jotain hyvääkin, eli ehdottomasti jatkatte murkkujen työtä ja teette oviaukon!

  Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 16. Ovi olisi ihana! Ja terassi! Ihanat sivut oot väsänny ja voi sinun mieletöntä intoa mitä on ilo katsella.

  VastaaPoista
 17. Kiitos Anne! Toivotaan että into ja paikat kestää :)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***