torstai 7. huhtikuuta 2011

Oujee mikä lattia!


Pyörin tänään ympäri tulevaa olohuonetta ja totesin, että ainoa asia mitä voin yksin purkaa on lattia. Jäljellä olevat lastulevyt seinillä ovat joko niin korkealla (huonekorkeus 330cm) tai sähkösysteemien alla, etten uskalla niitä yksin irrotella.
Etukäteen pelkäsimme, että lastulevyjen ja linoleumin irrotus on ihan mahdoton urakka. Yllätyinkin iloisesti, ne lähtivätkin suht näppärästi iso levy kerrallaan, voimaa kyllä vaati tuo homma. Tässäpä ilmainen vinkki kaikille remonttikohteen hankkimista suunnitteleville: aloittakaa käsivoimien hankkiminen heti! Mikään ei harmita niin paljoa kuin lopettaa hommaa sen takia, ettei voimat riitä, tänään kävi niin. Sisulla saa tehtyä jonkin verran, mut ei loputtomiin :)
Lattian väri on todella kaunis harmaan sininen ja aiomme säilyttää lattian tuollaisenaan. Tosin se vaatii hieman kikkailua tietyissä paikoissa ja pitäisi löytää tismalleen samanväristä maalia paikkailuun. Välillä piti melkein nipistää itseään, MEILLÄ on kohta olohuone, jossa on näin hieno lautalattia!
Puretun tulisijan edestä lattiaa on tasoiteltu aika huolettomasti linoleumin asennuksen yhteydessä.

4 kommenttia:

 1. Voi, mikä onni, ettei teidän lautalattiaa ole vedelty sellaisella valkoisella tasoitteella kuin meillä!

  VastaaPoista
 2. Onpa kyllä ihana väri lattiassa!! Mahtavan aikaansaavia olette:)

  VastaaPoista
 3. Hehee :)) Meillä lastulevyt oli naulattu niin juntturaan lankkuihin että lähtivät pahimmillaan 5x5cm paloina. Nätti tuo teidän lattianne. Mitä jos nuo paikkakohdat yms. maalaisikin ihan eri värillä?

  VastaaPoista
 4. Mielettömän hyvä tuuri meillä, jos nuo loputkin levyt lähtee yhtä helposti, oltiin tosiaan varauduttu nyhertämään!

  Lattiassa on nyt kahta eri sinisen sävyä (alla tummempi) joten paikkamaalailun voisi hoitaa sillä tummemmallakin, voisi tulla aika hauska! Kiitos vinkistä Katja :)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***