maanantai 16. toukokuuta 2011

Kirjoituksia


”Sata vuotta sitten muurari jätti merkkinsä tiiliseinään, vasta sadan vuoden päästä joku toinenkin huomaa sen, huomaa sen…”

Tämä Scandinavian Music Groupin biisi on soinut päässä, vaikka nämä merkit eivät ole ihan noin vanhoja eivätkä muurarin jättämiä.. Mutta jotenkin on vaan niin hienoa, että talolla on historia ja että se näkyy ympäriinsä, vaikkapa näissä seiniin kirjoitetuissa nimmareissa ja muissa merkinnöissä! Aika moni näistä jää meillä näkyviin, mutta osa menee takaisin piiloon uusien pintojen alle. Suosikkini "Riuttala" ja "Vuokko Leppänen" jäävät piiloon, mutta hauskin, eli tuo kollaasin keskivaiheilta nimmareilla ja päivämäärällä varustettu ”tämä jä piiloon” merkintä jää näkyviin olohuoneeseemme, eipä jääkään nyt piiloon toisinkuin vuonna 1982, jolloin seinät on ilmeisesti levytetty :)

4 kommenttia:

 1. Olen toivonut löytäväni vastaavia meidänkin talostamme. Olen löytänyt vasta kaksi nimeä, ne on kirjoitettu aitan seinään.

  VastaaPoista
 2. Täällä on vissiin innostuttu kirjoittelemaan ensin rekennusvaiheessa pinkopahvien alle ja sitten ennen seinien levytystä, viimeksi mainitun yhteydessä oppilaatkin ovat päässeet vauhtiin :)

  Huusseja en ole vielä päässyt tutkimaan, siellähän voi olla vaikka mitä!

  VastaaPoista
 3. Heips! Olen Riuttalan koulun kasvatteja -70-74 vuosilta. Monet hauskat on siinä ympäristössä pidetty :O)
  Tuo Olavi niminen mies oli kummisetäni ja asusteli perheineen koulun yläkerrassa. Vaimonsa Laila oli koululla keittäjänä.
  Hienoa, että laitatte paikat kuntoon! -sirpa

  VastaaPoista
 4. Heippa Sirpa!

  Näin niitä tarinoitakin alkaa sitten löytyä kuvien takaa, kiitos tästä! Taisi Lailankin nimi jostain löytyä, ainakin noista koulun keittolan ruokapäiväkirjoista. Meillä onkin kohta ensimmäinen mahdollisuus tutustua tuohon yläkerran asuntoon tarkemmin, nykyinen vuokralainen muuttaa tänään pois.

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***