maanantai 23. toukokuuta 2011

Maalauskokeiluja


Viikonloppu meni maalisuti kädessä, nyt on maalattu saunan pukuhuone ja tehty pari kokeilua talon tulevaan väritykseen liittyen. Maalit ovat (tietenkin) Uulan petrooliöljymaaleja ja olivat kyllä hyvän maineensa veroisia! Ulkoverhouksen sävy on Pouta, jonka totesimme heti liian kylmäksi valkoiseksi ja seuraavaksi kokeilemme Valkoista, joka on huomattavasti lämpimämpi ainakin värikartan perusteella.

Vuorilautoihin kokeilimme kahta sävyä ja nyt kiinnostaisikin saada mielipiteitä, kumpi on parempi, tumma Safiiri vai vaaleampi Utu? Yllättävän hankala valinta.. Olisi kiva saada kommentteja, kiitos jo etukäteen!
Safiiri
Utu
Noniin, photoshopatut kuvat päädystä, jossa eniten ikkunoita! Tässä Safiiri..
..ja Utu.
Saunan pukuhuoneesta laitan kuvia heti kun saan hankittua maton yms, mutta kyllä nyt voi jo sanoa, että valkoisen maalin voima on jälleenkerran järisyttävä :)

Lopuksi kuva edullisesta, kauniista ja hyväntuoksuisesta asetelmasta, tuomenoksat omalta pihalta ja pullot luomusiideripulloja.


24 kommenttia:

 1. Mä tykkäilen enemmän tuosta tummemmasta väristä! Jotenkin toi vaalea on vähän mitäänsanomaton... Ja kiitos ihanaisesta blogista!

  VastaaPoista
 2. Vaikea sanoa, safiiri on ehkä enemmän minun mieleen. Utu menee liian vaaleansiniseksi.

  Meidän talon värisävyt on kaste ja pilvi. Kaste paneeleihin ja pilvi tulee listoihin.

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään myös enemmän tuosta tummemmasta, samoilla linjoilla kuin edelliset eli vaaleampi ei oikein näytä miltään, liian haalea.

  Mulla oli kans tuomen kukkia limupullossa pöydällä, vaihdoin ne just kirsikan kukkiin. Mä katselen aina kaiholla ihmisten isoja pöytiä ja isoja tiloja, meillä kun on vaan pieni pöytä ja siihen ei millään tahdo mahtua sekä kukkia että Hesaria. Toisen on väistyttävä.

  VastaaPoista
 4. Minusta tuntuu, että just passeli sävy olis jotain näiden kahden välistä, mutta Uulan värikartasta ei löydy. Maalasin tuon Safiirin ensin ja olin ihan varma, että Utu voittaa. Mutta sitten kun Utu oli maalattu niin ei se ollutkaan yhtään niin täydellinen kuin kuvittelin.. eli juurikin aika hailakka. Voi apua.

  Annie Mee: kiitos :)

  Katja: kauniit harmaat sävyt tulevat teille!

  Rva Kukko: meille ei tule juuri nyt lehteä, tilaa on siis tällaisille :)

  VastaaPoista
 5. Koetin kuvitella monta ikkunaa ja tuon ison talon, joten päädyin Utuun:)

  VastaaPoista
 6. Täältä ääni Utu-sävyn puolesta!

  VastaaPoista
 7. Ääni Utulle myös. Jos niitä ikkunoita on monta rivissä, niin tummempi rivistö voi näyttää turhan raskaalta. Tosin kelin harmaus joka vaivaa Suomea suurimman osan vuodesta antaa oman vaikutuksensa yleissävyyn. Eli vaikea päätös...

  Tee Photoshopilla koko seinän kattava malli :)

  VastaaPoista
 8. Tajusin itsekin, ettei tästä mitään tule yhtä pientä ikkunaa tuijottamalla, eli tässä photoshopit päädystä. Mut en mä vieläkään tiedä :/

  VastaaPoista
 9. Mä äänestän kyllä tummempaa, isossakin kuvassa parempi. Mutta tää on makuasia, mun mielestä tuo vaaleampi on vähän turhan pastellinen.

  VastaaPoista
 10. Vaalea on hempeämpi ja enemmän sellainen puuhuvila, kun tummempi taas on särmikkäämpi... kumpaa haette? Mun ehdoton lemppari on värinä on tuo safiiri ja vaalensinisen seinän kaverina se oliskin ehdoton... mutta valkoisen seinän kanssa ovat tasaveroisempia, ehkä kuitenkin safiiri on suosikki kuitenkin.

  VastaaPoista
 11. Voi ei, vaikeaa, kauheaa... ;D Ekaksi ajattelin, että ehdottomasti Safiiri ja sitten katseltuani muita juttuja välillä, tykästyin jotenkin enemmän tuohon Utuun. Ehkä se. Tai ehkä Safiiri... heh.

  VastaaPoista
 12. Onpas täällä taas tapahtunut, kun en ole hetkeen kerennyt poiketa :)

  Mun ääni menee ehdottomasti safiirille. Utu on mun makuun liian hempeä.

  VastaaPoista
 13. KIITOS kaikille kommenteista, ihanaa että kerrotte mielipiteitä! Täällä ja facabookissa kyseltyäni tilanne on safiirille 13-5, aika selkeä juttu näin numeroiden valossa :)

  Asian ratkaisee lopullisesti kun saan sudittua sitä seiniin tulevaa valkoista (toivottavasti se on sitten oikea sävy) kokeiluikkunoiden ympärille. Eli tulos ratkennee viikonloppuna, jos vaan keli sallii!

  VastaaPoista
 14. Utu. Seinän ja vuorilaudan kirkkaus/tummuusero ei saa olla liian suuri. Siis utu.

  VastaaPoista
 15. Meillä on tuota Utua lähellä olevaa sinistä.
  Mutta noista kuvista kun katsoo, sanoisin että safiiri.

  VastaaPoista
 16. Safiiri parempi! Utu on jo valmiiksi auringonpolttaman ja maalauksen tarpeessa olevan hailakka.

  VastaaPoista
 17. Heippa! Uusi lukija ilmoittautuu ja jää innolla seuraamaan remonttejanne :)

  VastaaPoista
 18. Anonyymin kanssa samaa mieltä. Utu on vähän auringon polttaman näköinen. Safiiri saa ehdottomasti ääneni!

  VastaaPoista
 19. Molemmat hyviä, mutta kyllä ääni menee kuitenkin edelleen Utulle pehmeämmän yleisilmeen takia. Vaaleansinertävän seinävärin kanssa Safiiri olisi parempi, mutta valkoisen kanssa Utu on parempi - mun mielestä :)

  Metsään ei mene kyllä kummallakaan vaihtoehdolla.

  VastaaPoista
 20. Safiirille menee kyllä mun ääni :) Perustelut on samat kuin anonyymillä sekä Petralla. Ja safiirissa on enemmän ryhtiä!

  VastaaPoista
 21. Hienot värit olet valinnut, minäkin kannatan safiiria sillä se näyttää kuvissa lämpöisemmältä, utu on vähän huurteisen näköinen. Mutta onko se sitten vain photoshopin syy, sitä en tiiä :)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***