perjantai 6. toukokuuta 2011

Wanhoja kuvia


Saimme välittäjältä oston yhteydessä kopion artikkelista ”Miten kansakoulu tuli Riuttalaan”, joka on ilmeisesti julkaistu kunnan historiikissa tms. vuonna 2006. Opettaja Heikki Haapaniemen kirjoittaman artikkelin mielenkiintoista antia ovat nämä vanhat kuvat, kirjastosta löytyneestä koulun historiikissa ei kuvia ollut lainkaan.
Alla olevasta kuvassa koulumme on aivan erinäköinen perinteisessä punamultamaalissa. Luulisin, että kuva on 1940-luvulta. Myös ympäristö on nykyisin pusikoitunut, raivaamme ympäristöä pikkuhiljaa siistimmäksi ja aiomme laittaa juuri tuollaisen koristeaidan pihan rajaksi tien puolelle. Aitahan oli alun perin rakennettu mm. sen vuoksi, etteivät kiertolaiset aja pihaan ruokkimaan ja juottamaan hevosiaan :)
Kuva: Heikki Hannula
Tässä vielä muutama kuva oppilaista.
Ihanan keväinen kuva vuodelta 1940. Kuva: Kaisa-Liisa Heinola
Oppilaat koulun portailla 1960-luvun loppupuolella. Kuva: Heikki Haapaniemi

4 kommenttia:

 1. Kevätterveisiä Kemiönsaarelta! Historian havinaa siellä jos täälläkin... asumme nimittäin myös entisessä kyläkoulussa, v.1891 rakennetussa hirsitalossa.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia! Ihan erilaista perspektiiviä tuo rakennukseen kun näkee noin vanhoja kuvia. Voi vain miettiä mitä kaikkea talo onkaan nähnyt... Tuo punamulta ei näytä ollenkaan hassummalta :-)

  VastaaPoista
 3. Mietittiin kyllä paluuta tuohonkin väriin, mutta koska maalauksessa on hommaa ilmankin, otetaan uudet sävyt vähän lähempää nykyistä :)

  Olis ihana saada jostain lisää vanhoja kuvia ja tarinoita koulun elämästä! Mua kiinnostaa muutenkin vanhat valokuvat tosi paljon, saatan tuijotella niitä esim. kirjoista tuntikausia :) Pienenä tyttönä pyysin aina mummoa kertomaan millaista oli ennen vanhaan, eli aihe ollut aina lähellä sydäntä :)

  VastaaPoista
 4. Vanhat kuvat on aarteita. Kannattaa katsastaa se kunnan historiikki, siellä voi olla muitakin kuvia koulusta.

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***