tiistai 21. kesäkuuta 2011

Asiat selkenevät


Konservaattori kävi ja remonttisuunnitelmat alkavat hahmottua, ihanaa! Oli muuten todella hyödyllinen käynti, kävimme läpi kaikki mieltä askarruttaneet asiat ja vähän enemmänkin. Konservaattori oli täällä melkein neljä tuntia ja maksoi vain 50 euroa! Suosittelen tällaisen henkilön käyntiä kaikille vanhan talon korjaajille, teknisten neuvojen lisäksi saa vinkit myös tyyliasioihin ja raha-avustusten hakemiseen.
Luovumme tämän käynnin jälkeen hirsipinnalle ottamisesta. Syitä on kaksi:
1. Tyyli: tämän ikäisen talon tyyliin ei kuulu hirsipinta ja tyylimokaahan emme halua tehdä :)
2. Selviämme hirsien vaihdosta / paikkailuista helpommalla kun meidän ei tarvitse miettiä, että pinnat jäävät näkyviin.
Kaiken kaikkiaan hirsiemme tilanne ei ole välttämättä niin paha kun pelkäsimme. Hyvällä tuurilla taloa ei tarvitse nostaa ja kengittää vaan selviämme paikkailuilla. Ja talomme ei romahda vaikka näitä lahoja onkin, hyvin lohduttavaa! Tärkein asia on korjata talo niin, ettei lisää lahoa enää synny. Hirsien vaihdolla palautetaan lähinnä seinien eristyskyky alkuperäiseen, murkkujen syömä hirsi ei hirveästi enää eristä.
Nyt kun palasimme suunnitelmaan A, eli talon maalaamiseen, voittajaksi väriyhdistelmässä selvisi: valkoinen ja Utu! Udulla maalaamme lisäksi vielä alareunan tippalaudat, jotka lisäämme ulkoverhoukseen. Tällä hetkellä talon kivijalka on ulompana kuin ulkoverhous ja se lahottaa lautoja alareunasta.
Remonttimme etenee nyt näin: puramme ulkoverhouslaudat lahopaikoista saadaksemme vaurioista kokonaiskuvan. Tämän jälkeen hirsispesialisti tulee tekemään korjausarvion ja toivottavasti ehtii myös tehdä korjaukset vielä tämän kesän aikana. Hirsien vaihto-operaatiota odotellessamme teemme pihahommia ja alamme purkamaan eteiskäytävää lastulevyistä, linoleumista ja villoista. Sounds like a plan!
Oikein mukavaa ja sateetonta Juhannusta kaikille lukijoille!

8 kommenttia:

 1. Mukavaa juhannusaikaa teillekin!

  Mistä näitä edullisia konservaattoreita voi tilata antamaan hyviä neuvoja?

  VastaaPoista
 2. Hienoa kun asiat saavat varmuutta ja pääsee suunnitelmissa eteenpäin. Eikö olekin kiva kun joku käy katsomassa taloa ja kertomassa ettei se maailma niihin pariin hirteen kaadu, kun siis ei talokaan :D Ja kyllähän se ulkovuoraus aina hirsiä suojaa, sikäli jos ajatellaan.

  Hyvää juhannusta myös sinne, remontin merkeissä meidän juhannuspäivät etenee.

  VastaaPoista
 3. Tuohan kuulostaa hyvälle. Eikä todellakaan ole ollut kallis apu, kun on saanut vastauksia moneen kysymykseen ja lisäksi vielä hyviä vinkkejä. Aurinkoista juhannusta sinne teille! Ja mukavia remppa hetkiä.

  VastaaPoista
 4. Minä myös kyselen mistä löysitte konservaattorin?

  anu

  VastaaPoista
 5. Konservaattorin neuvontakäynti on Porin kaupungin tarjoama palvelu. Porissa on tällainen Rakennuskulttuuritalo Toivo ja siihen liittyvä varaosapankki. Sami löysi palvelun ikkunankorjauskurssin kautta, toivottavasti nämä vinkit auttavat etsimään teitä lähinnä olevan konservaattorin!

  Ikkunoista tuli mieleen, että Samin ikkunatehdas on hyvässä vauhdissa, eli niiden korjausprojekti pyörii tuossa sivussa koko ajan. Sami lupasi tehdä jutun tänne prosessista kunhan oppii kaikki niksit.

  Me aiotaan vaan juhlia Jussina, ei tehdä remppaa :)

  VastaaPoista
 6. Meillä kävi suvilalla joku kunnanarkkitehti, mutta palvelu ei muistaakseni ollut yhtä hyödyllinen.

  Kiitos ja hyvää juhannusta!

  anu

  VastaaPoista
 7. No mutta, erinomaisia uutisia. Oikein ihanaa, remppavapaata jussia ja vaihtoehdon A -merkeissä homma siis jatkuu taas...

  VastaaPoista
 8. Jaah, mukava että suunnitelma selkenee! JA ERINOMAISTA JUHANNUSTA Riuttalaankin!

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***