sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Leikitään olohuonetta


Sisustimme tulevan olohuoneen Juhannusjuhlia varten ja siellä pääsee nyt fiilistelemään tulevaa ihanuutta aika hyvin. Itselleni remontin ensimmäinen tavoite on saada olkkari asumiskelpoiseen kuntoon ja kun se saavutetaan, saa tästä koulun muuttamisesta asunnoksi oikeasti jotain irti uusien isojen tilojen myötä.
Juhlia varten kokosimme sohvaryhmän ja lasten peuhapaikan huoneen toiseen päähän ja toinen puoli on tyhjänä tanssimista varten. Lapsivieraat riekkuivat onnellisina vanhoissa jumppatelineissä ja myös me aikuiset kokeilimme niitä. Niin hauskat kapistukset nuo on, että tulevassa olkkarissa jätämme ne noille sijoilleen ja paljon tilaa ympärille käyttöä varten! Eli nipistän tilaa työnurkkauksestani, tämä on ihan selvästi tärkeämpi juttu :)
Ostimme tuon sohvapöydän kirpparilta ja totesimme, että meidän nykyinen kulmasohva ei sovi muodoltaan yhteen sen kanssa. Tuli siis varustelukierre ja totesimme tarvitsevamme uuden sohvan :) Ihana lohenpunainen samettisohva on laadukas ja edullinen löytö huuto.netistä. Esittelen sen myöhemmin varmasti paremmin, tässä kuvassa paremmin näkyy pitsipeitteinen 50-luvun sohva. Pöydän jalat maalasin turkoosilla maalilla ja täytyy sanoa, että tulihan ihana kokonaisuus!
Juhannukseen kuuluivat tietenkin koivut juhlasalin oven molemmin puolin, oli kyllä kiva ja tunnelmallinen juhla. Tuntuu vaan koko ajan paremmalta asua täällä, tilat tarjoavat niin monia mahdollisuuksia. Olen jopa haaveillut perustavani bed & breakfast -tyylisen majoituspalvelun, mutta se ei ole ajankohtaista muutamaan vuoteen. Mutta haaveita ja suunnitelmia pitää olla aina varastossa!
Tein Strömsössä olleen jutun pohjalta lyhdyt rikkoontuneisiin jouluvaloihin tapetin paloista ja niistähän tuli ihan superkivat! Ihan täydellinen valaistus Juhannusyön tansseihin... En ole askarrellut paljoa, mutta tässähän melkein innostuu aiheesta ;)

6 kommenttia:

 1. Heippa! Jostain eksyin tänne blogiisi ja pakko on nyt heti klikata itseni lukijaksi. Katson aina Uusi elämä maalla-jaksot ja haaveksin samankaltaisesta projektista. Mies on tosin vähän eri mieltä ;) Ihanaa, että olette uskaltaneet toteuttaa moisen haaveen. Jään innolla seuraamaan blogia ja haaveksimaan omasta uudesta elämästäni maalla!:)

  Kivat lyhdyt!

  VastaaPoista
 2. teille on kyllä tulossa ihana talo!
  mahtavasti tilaa, siitä olen ihan kade :)
  meilläkin on 1800-l oleva maalaistalo, mutta kun lapsia on paljon niin huoneitakin tarvitaan..jopa ihana vanha sali on puolitettu makkareille :(
  mutta kaikkea ei voi saada, mutta sainhan silti vanhan talon :))
  ja maalla on mukavaa!!

  VastaaPoista
 3. Ihanan kuuloiset juhannusjuhlat ja ilmeisesti ilman hyttysiä ;)? Mekin ollaan monet juhlat järjestetty ja somistettu milloin mihinkin puolivalmiiseen tilaan ja yllättävän valmiin näköistä on ainakin meidän mielestä ollut. On vaan ollut aina kurjaa sitten joutua purkamaan ja luovuttamaan tila remontille. Mutta toivottavasti teidän olohuone säilyy pitkään tuollaisena ja pääsette sitten oikeastikin sisustelemaan.

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa Minni!

  Kesällä tällainen leikki on helppoa, vaikka seinästä näkyy läpi ulos ei palella :) Ja huoneen tunnelma on niin kiva, ettei niitä seinissä olevia reikiä yms. puutteita jaksa nyt miettiä :)

  Selvitellään nyt tällä viikolla näitä hirsien vaihtajia ja sittenhän se tämänkin huoneen remontti lähtee etenemään. Puusepällä on nyt valmiina pariovet tuolle ikkunaseinälle, ne laitetaan paikalleen samalla kun hirsiä operoidaan.

  Kyllä se siitä.. joskus.. Kauhea halu olisi päästä maalaamaan ja tapetoimaan edes jotain, saa nähdä pitääkö puuhastella jotain täällä asunnon puolelle tuskan helpottamiseksi ;)

  VastaaPoista
 5. Mukavalta näyttää! :)

  Haaveita pitää olla, niitä tavotellen....!

  VastaaPoista
 6. Hirsien vaihdon kanssa pitää olla näemmä myös tarkkana: ostimme sahurilta juuri ennen jussia pihan puolen salin nurkan tulevaa kengitystä varten järeää hirttä kengittäjän ohjeen mukaan. Löytyi sopiva. Vaan. Sattumalta kiinnittyi huomiomme hirressä oleviin pieniin pyöreisiin reikiin - aivan kuin vastikään porattuihin. Ja nehän olivatkin jonkun tuhohyönteisen työtä! Ötökän laji jäi hämäräksi, mutta ötökkä-hirsi sai vauhdilla häädön kauemmas satavuotiaasta kouluvanhuksestamme. Vieläkin puistattaa.

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***