perjantai 29. heinäkuuta 2011

Jotain sinistä


Elämäni on tällä hetkellä aika utuista... Hih, ei muuten kuin maalausprojektin takia, olen nyt maalannut Utu nimisellä maalilla niin ikkunanpieliä kuin muitakin paikkoja, sinertää siellä sun täällä! Pihapiirin merkittävin muutos on pääoven molemmin puolin olevien ikkunan vuorilautojen maalaus, alkaa jo hieman hahmottua miltä täällä tulee näyttämään uusissa väreissä.
Keskityn nyt ensiksi maalaamaan kaikki ensimmäisen kerroksen ikkunoiden vuorilaudat, ovat niin huonossa kunnossa ja kriittisimmät talon kunnon kannalta. Samalla raaputtelen vanhoja maaleja valmiiksi pois ulkolaudoista. Sami tekee puolestaan ikkunoiden kunnostusta, jotta saisimme ikkunoiden alle syntyvät kosteusongelmat kuriin. En ole mikään perinnekorjauksen asiantuntija, mutta luulisin, että kunnossa olevan katon jälkeen ikkunoiden kunto on seuraavaksi tärkein. Ainakin täällä meillä pahimmat hirsien lahot ovat juuri ikkunoiden alla, ovat päässeet syntymään kun ikkunoita ei ole huollettu ja vesi on päässyt valumaan hirsiin asti. Noita ikkunoita läpikäydessä on tullut sellainen olo, että taisi olla aika viimeiset hetket kun osuttiin pelastamaan tätä taloa, en edes halua kuvitella missä kunnossa paikat olisivat olleet parin vuoden päästä ilman kunnostusta...
Autokatos koki myös faceliftin, maalasin vuorilaudat Udulla ja tehtiin Samin kanssa ”kehykset” oven pieliin.
Autokatos ennen
ja jälkeen
Pienempiä somistuksia ovat talon numerokyltti tien varteen ja koirien aitauksen portti. Täällä ei ole katuvaloja ja ajattelin, että tuosta kyltin alla olevasta lyhdystä on pimeään aikaan ihan oikeasti hyötyä kun siihen laittaa kynttilän esim. vieraita odotellessa ja miksi ei itseäkin varten. On kiva tulla kotiin kun on jotain nättiä vastassa jo pihatien alussa.5 kommenttia:

 1. Muuttuipa tosi paljon viimeistellymmäksi tuo autokatos! Hyvältä näyttää. Tsemppiä remontointiin, varmaan jaksamista vaaditaan kunnes koko ulkoverhous huollettu.

  t.Annukka

  VastaaPoista
 2. Oikein söpö tulio autokatoksesta pienellä muutoksella. Meilläkin on numerokyltin tekeminen ollut pitäisitehdä-hommana jo lokakuusta asti...

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näköistä. Kauniin sinisen olette valinneet. Ja tykkään just noista luonnonkivistä mitä oot laitellut autotallin ovenpieliin.

  VastaaPoista
 4. Kivaa tulee! Ja totta;kyllä on kivempi tulla kotiin kun edes pieni valo pilkahtaa jossain! :)

  Jaksamista teidänkin remonttiin!

  VastaaPoista
 5. Heippa! Kurkkaa blogiini siellä on sulle herkullinen tunnustus :P

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***