perjantai 15. heinäkuuta 2011

Väliaikainenkin voi olla kiva


Mehän asumme nyt remontin ajan entisessä opettajan asunnossa eli n. 70m2 kaksiossa. Asunnon olo- ja makuuhuoneen  väritys ja materiaalit ovat hyvin ankeat, seinät ei minkään väriseksi (likainen valkoinen on kuvaava ”väri”) maalattua levyä ja lattiat likaiseksi pinttynyttä harmaata linoleumia. Kokonaisuuden kruunaa katossa olevat loisteputkivalaisimet ja niiden ympärillä olevat harmaat äänieristelevyt...
Asunnolle ei kannattaisi tässä vaiheessa tehdä juuri mitään, koska a) olemme tässä vain väliaikaisesti ja pitäisi keskittyä varsinaisten asuintilojen remppaan ja b) täälläkin suurin osa pintamateriaaleista tulee lähtemään remontin edistyessä tänne. MUTTA... eihän minun pää kestä asua rumuuden keskellä, ei edes väliaikaisesti!
Väriä seiniin! (Kaikki pistorasiat ovat noin korkealla, siinäpä jälleen yksi vuoden 1987 remontin helmiä...)
Niinpä maalasinkin olkkarin seiniä edellisestä kodista jääneellä jämämaalilla ja tein vastakkaiselle seinälle näyte- ja jämätapeteista kollaasin. Lisäksi olen hinkannut lattioita puhtaaksi ja kattoon virittelimme voilé kangasta peittääksemme loisteputket ja levyt. Ja heti helpottaa! Nämä kaikki parannukset ovat myös sellaisia, että kuvittelen myös vieraidemme viihtyvän paremmin tällä puolella, sitten kun itse asumme koulun puolella. Meidän TO DO listalla tämän asunnon iso remontti ei pidä kärkisijaa, muutama muu asia on hoidettava ensin :)
Tapettikollaasi
Lopuksi vielä kuva uuden ystäväni eli Bosch hiomakoneen ja minun yhteisestä projektista, teimme suorastaan taidetta sinapin väriseksi maalatusta jakkarasta!

3 kommenttia:

 1. Kyllä, väliaikainenkin voi olla kaunista! Kun se väliaikainen ainakin meillä on tooosi liukuva käsite ;)

  Heh, meillä nostetaan parissa paikkaa pistorasiat katkaisijan korkeuteen! Tosin ei nyt ihan noin kun siellä on aikaisemmin laitettu ;D
  Sehän on kätevä korkeus tietyissä kohdissa!

  Hih, hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva kollaasi. Meillä on tota lumikide tapettia käytävän päätyseinässä. On ollut jo varmaan 7 vuotta enkä oo vieläkään kyllästynyt.

  VastaaPoista
 3. Viihtyisältä näyttää näiden kuvien perusteella! Allekirjoitan tuon, että väliaikaisestikaan ei voi asua rumasti. Viime kesänä muuttoa odotellessamme tunsin tekeväni hidasta kuolemaa, kun olimme sulloutuneet kaiken omaisuutemme kanssa yhteen pieneen kaksioon. Ja nyt sitten uudessa kodissa mikään remontti ei voi valmistua tarpeeksi nopeasti. Jokainen ruma seinä tai nurkka sattuu liikaa.

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***