perjantai 5. elokuuta 2011

Pukeutumishuone


Pukeutumishuone eteiskäytävästä päin, taustalla kodinhoitohuone.
Pukeutumishuoneen pikakaunistus! Lähtökohtana pukeutumishuoneelle oli yksi näistä koulun ja opettajan asunnon välillä olevista välitiloista. Tästä tilasta on kulku koulun eteiskäytävään ja keittiöön sekä vessoihin, suihkuun ja kodinhoitohuoneeseen. Noiden kolmen viimeksi mainitun vuoksi tuntui luontevalta tehdä tähän meidän pukeutumishuone vaatekaappeineen.
Vas. alkuperäinen seinien väri, oik. kaapit ennen tuunausta.
Maalasin karmeat likaisen persikan väriset seinät valkoisiksi jo ensimmäisellä viikolla muuton jälkeen.
Nyt piristin seiniä samalla jämämaalilla, mitä käytin opettajan asunnon olohuoneessa maalaamalla kaksi neliötä seinille. Toinen neliö kehystää vanhaa lipastoa, jossa säilytämme sukat ja alusvaatteet ja toinen toimii taustana korteille ja valokuville.

Lisäksi maalasin lastulevykaapit myöskin jämämaalilla ja vaihdoin vetimet. Kaappitilaa on liian vähän ja tarkoitus on ostaa/tehdä kokonaan uudet vaatekaapit joskus myöhemmin.
Viimeisin muutos tehtiin keskiviikkona, otimme pois kolme loisteputkivalaisinta ja laitoimme tilalle Ikean Arstid plafondit ja aiemmin samasta paikasta hankkimani metallikupuisen valaisimen lipaston ylle. Tuo metallivalaisin löytyi aikoinaan alelaarista hintaan 5€, enkä voi käsittää miksi ostin vain yhden valaisimen! Se on nimittäin yksi suosikkivalaisimistani nykyisin. Meillä on nyt loisteputket pois eteiskäytävästä ja tästä tilasta. Jokaisen rumiluksen vaihtaminen kauniiseen valaisimeen on huippuhetki!

Arstid valaisimet olivat käsittämättömän helpot asentaa, suorastaan nerokas systeemi! Kauniitkin ne ovat mielestäni, ainakin kun vertaa muihin plafondeihin. Tila on aika matala ja siinä on paljon ovia, joten plafondi oli ainoa vaihtoehto. Kattoa on joskus laskettu tuntemattomasta syystä, aiomme kyllä purkaa lasketun katon joskus tulevaisuudessa. Tuo joskus sana esiintyy aika usein näiden ei niin kiireellisten remonttien yhteydessä :)
Koru- ja asustekokoelmia pukeutumishuoneesta ja vessasta.
Tykkään käyttää koruja ja asusteita osana sisustusta ja tällaiseen tilaan ne käyvät mielestäni erinomaisesti. Täällä maalla korujen ja laukkujen käyttö päällä on aika vähäistä ja minusta olisi turhaa piilottaa kauniit tavarat lipaston uumeniin.
Esillä on myös mageimmat juhlakenkäni, noita vasemman puoleisia pääsen pian ulkoiluttamaan ensimmäisen kerran häihin, ovat ihanan överit!

1 kommentti:

  1. Pienillä jutuilla olet saanut uskomattomasti aikaan! Löysin vähän aikaa sitten tämän blogin, jään mielenkiinnolla seuraamaan, miten projektinne etenee :). Ihailen tuota teidän rohkeutta toteuttaa unelmia; muutto maalle ja uutta sisältöä elämään!

    VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***