keskiviikko 17. elokuuta 2011

Vanhoja valokuvia


Maanantaina postilaatikossa odotti iloinen yllätys; sinne oli jätetty vanhoja kuvia koulun oppilaista, kiitos vaan kovasti Merville. Minähän rakastan vanhoja valokuvia ja tietysti vielä enemmän niitä, jotka liittyvät jollain tavalla omaan elämääni.
Tässäpä nämä kuvat näytille tännekin:
1937
1943
1941
Yllä olevasta kuvasta näkyy hyvin, miten avoin koulun piha on ollut tielle päin, vertauksena sama piharakennuksen kulma tänään otetussa kuvassa. Vanhassa kuvassa takana näkyvä naapurin mökki/sauna on vielä olemassa, mutta ei näy enää pihaamme.
Jos teillä paikallisilla lukijoilla on lisää kuvia kouluun liittyen niin olisimme niistä hyvin kiinnostuneita! Minulla on skanneri, joten omiksi kuvia ei tarvitse luovuttaa, vaan saan ne skannattua samantien koneelle.
Remonttirintamalla on ollut hiljaista, olemme keskittyneet kesävieraisiin ja viikonloppuna juhlimme kesän ainoita häitä. Ensi viikolla onkin luvassa omenahillotalkoot äitini kanssa, meidän omenapuut notkuvat omenoista!

6 kommenttia:

 1. Kiva kun pidit kuvista; niin arvelinkin:) Sellainen tarkennus keskimmäiseen kuvaan, että vuosiluku onkin uuden tiedon mukaan 1943, eikä -38/39. Ja että siinä oltaisiin lähdössä pihkankeruuseen...

  Mervi

  VastaaPoista
 2. Kiitos vielä kerran! Korjaan tiedon tänne ja kuvan taakse :)

  VastaaPoista
 3. Ompa hienoa tietää historia talostaan ja vielä kuvin! Loistavaa! :)

  VastaaPoista
 4. Onni, että kortti löysi perille :)
  Ihanata!!! Oon niin iloinen kun löysin sinut :) (tuntui kuin oisit ollut hukassa hetken)..ja nyt on huippu reality-sarja mitä seurata (meillä ei edelleenkään televisiota). Mieheni oli oikeassa (taas) epäili et oot kesiny taas jotain HUIKEETA ja niin ootkin! Sä olet nimesi veroinen SUPERSANNA! Mielettömän upea tää paikka ja teidän unelma, luin kerralla kaikki ja nyt jään odottamaan innolla seuraavia kuulumisia... Täällä pysyn! Hihiii!!

  Onnea, ONNEA uusille poluille ja kodin kunnostukseen!

  ...paljonkohan täältä tulee kilometrejä, mikähän on lähin asema, hmmm...

  VastaaPoista
 5. Tainalle: Hih, no tää on tällainen pikku projekti vaan ;)

  Äippä tulee Tampereelle junalla ja sieltä bussilla loppumatkan ja haetaan se tuosta ison tien varresta :) Itse ajan autolla sinne Kuopioon sellaiset 4-5 tuntia, ei siis yhtään paha, tänne vaan kylään! Mut mä tuun sitten ainakin sinne, luultavasti lokakuussa, NÄHDÄÄN täällä ja sitten livenäkin, ihanaa :D

  VastaaPoista
 6. Kivoja vanhoja kuvia oppilaista, äitini on mennyt tähän kouluun ekalle luokalle juuri kuvan vuonna 1943. Tulevana äitienpäivänä käyn Laviassa ja näytän kuvan sekä blogisi hänelle. Teidän blogia seuraan tiiviisti, kun sen nyt olen löytänyt. Onnea valitsemallenne tielle. Hienoa!!

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***