maanantai 26. syyskuuta 2011

Kirppistelyä


Meillä oli hieno kirpputorikierros lauantaina! Kaikki kirppistelijät tietää varmaan sen ihmeellisen flow:n, joka on joskus harvoin kirppiskierroksella mukana; löytöjä ja aarteita löytyy joka kirppikseltä. Ainakin minulla se flow on joko kokonaan päällä tai pois, silloin kun se on pois, en löydä mistään mitään.
Sitten ylpeänä esittelen ostokset!
Ensimmäisenä kaikkein tarpeellisin kapistus, eli ompelukone. Minulta meni 2000-luvun alun Singeri rikki jo kesällä ja olen kärvistellyt kolmisen kuukautta ilman konetta. Olen jo pitkään halunnut metallirunkoista ja nättiä retrokonetta ja kas vain, ompelukoneeni kenties kuuli toiveeni ja pimahti :)
Tätä konetta ei tarvitse piilottaa hupun alle ompelujen välillä!
En ole vielä ehtinyt ommella mitään oikeata täällä uudella koneellani, mutta ainakin tilkkuun ompelee hienosti. Mukana oli alkuperäinen ohjekirja ja poljinkin oli laatikossaan. Ainoa puute on lankarullan pidikkeen ja puolien puuttuminen. Singerin nykypuolat käyvät onneksi vanhoihin koneisiin ja lankarullan pidike on helppo nakki, pitää vaan löytää sopivan paksuinen tanko.
Lisäksi ostimme kaksi todella kaunista tuolia, joissa on vieläpä hyvä istua. Näihin kävisi täydellisesti sellainen pieni pöytä, jolla voisi pelata korttia tai vaikkapa shakkia.
Kolmas ostos oli iso lasipullo metallikoreineen. Tajusin heti, että kori olisi täydellinen halkojen säilytykseen ja kyllä vain, se on kuin tehty mitoiltaan tähän hommaan. Sain kaipaamaani metallia ja industriaalia, lisää tällaista!

11 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä! Minullakin on vanha retro-ompelukone, mutta se vaatisi yhden uuden kumilenksukan toimiakseen. Tekee paljon parempaa jälkeä kuin uusi, halpa singerini.

  VastaaPoista
 2. Kivoja löytöjä, eritoten nuo uusrokokootuolit! Itselläni ovat olleet samanmoiset haussa jo ties monennetta vuotta :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja löytöjä:) Tuo metallikori on ihan parhautta!

  VastaaPoista
 4. Löytöjä noi on kyllä! Siinä ne klapit ootteloo laastin kuivumista..

  ps:kommentoin olevinaan tuohon edelliseenkin, mut minne lie hävinny bittiavaruuteen..

  VastaaPoista
 5. Vau! Etenkin nuo tuolit, oikeat aarteet.

  VastaaPoista
 6. Hyviä löytöjä olet tehnyt. Minulla on tuo samanlainen ompelukone ja hyvin toimii. Olisiko mahdollisuutta saada kopiota tuosta ohjekirjasesta? Minulta se näet puuttuu.
  Tuoli on mahtava ja kori,NAM! Todella sopiva noille puille.

  VastaaPoista
 7. mullakin on kirppasien suhteen juuri tuo sama tunne..joskus se vaan lähtee ihan käsistä..joskus taas oikeen tympii muitten jutut :)
  kehtaisko kysyä kuis paljon maksoit noist ihanista tuoleista?

  VastaaPoista
 8. Huh ja wau mitä löytöjä!!! Ja se on todella niin, että joskus ei kassit ja kädet riitä ja sitten taas toisella kertaa ei mitään :) Ja se on ihan hyvä niin...

  VastaaPoista
 9. Petra: voin skannata ohjekirjan sulle, laita viestiä mun profiilista löytyvään meiliin, niin laitan sit vastauksena sulle pdf tiedostona tuon.

  Jaana: maksettiin tuoleista yht. 70€.

  Porissa on kyllä mainioita kirppareita, en löytänyt koskaan yhtä hyviä Uudeltamaalta :)

  VastaaPoista
 10. Hienoja löytöjä, täältä on hyvä kateellisen kirjotella :) neljän seinän sisältä. Säästetään nyt kovasti kaikkeen mitä eteisaulan remontti tuo tullessaan; tapetteja, maalia, panelointia..ei auta kirppistelyt, oon semmoinen harakka että syöksisin meidät alta aikayksikön perikatoon ;)

  Bai thö vei..mieheni muisteli lukeneensa talotohtori-kirjasta että juuri tuollainen ilmalämpöpumppu olisi mitä mainioin vanhaan taloon, kun se imee sen lämmön ulkoa..

  VastaaPoista
 11. Tuommoinen vanha metallirunkoinen ompelukone olisi itselläkin hakusessa, kun ei heppoisista sataa erilaista pistoa ompelevista muovikoneista ole ollut kuin haittaa.

  Itse tein muuten ylimääräisestä sähkövatkaimen vispilän varresta lankarullapidikkeen yhteen ompelukoneeseen josta moinen (muovinen tietysti) oli hajonnut heti alkuunsa. Virkkuukoukkukin palveli välillä tuossa käytössä, niissä kun on vaihtelevia paksuuksia niin sopivia varmasti löytyy. :D

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***