torstai 15. syyskuuta 2011

Mummola meets industrial


Eli luvassa olohuoneen sisustusfiilistelyä! Tuleva olohuone on jo sisustettu, siis omassa päässä :) Tahtoisin jakaa suunnitelmista syntyneen kuvakollaasin kanssanne, itselleni se toimii lupauksena tulevaisuudesta unelmien olohuoneessa ja kannustimena remonttiin.
Kuvat: valmistajien ja omia
1. Seinämateriaalit: tapetti on vaihtunut ensimmäisen suunnitelman Designers Guildin sinisestä Daily Indigosta Tapettitalon punaiseen kiurujen yöhön. DG tapetti ei ollut paperitapetti ja muutenkin tuo punainen väri alkoi tuntua houkuttelevammalta. Tapettiseiniä tulee kaksi ja loput jää hirrelle. Hirret haluaisimme harmaannuttaa, pitää perehtyä toimiiko perinteinen harmaannuttamismenetelmä myös sisätiloissa.
2. Lattia: vanha kulunut lautalattia sinisen sävyissä, mahdollisimman vähän paikkailtuna. Matoiksi itämaisia mattoja, yksi meillä jo on ja pitäisi löytää lisäksi todella iso, ns. palatsikokoinen matto.
3. Valaisimet: toiseen päähän huonetta kaksi koulun varastoista löytynyttä todella rouheaa industrial tyyliä edustavat valaisinta (kuvassa ylh. vas.) ja toiseen päähän meillä jo oleva Rustican massiivinen kristallikruunu, vastakohdat täydentävät toisiaan, toivottavasti!
4. Takka: ihastuimme saman tien tuohon Nunnauunin Genius uutuustakkaan, se on nyt vielä haavelistalla, emme tiedä riittääkö budjetti hankintaan. Lämmönlähteenä olohuoneessa on toisessa päässä vanha tiilinen takka, jonka slammautamme valkoiseksi ja lisäksi hankimme ilmalämpöpumpun. Vanhat sähkösyöpöt patterit heitimme jo keväällä menemään!
5. Kaiutinpino: näin tämän kuvan JC:n mainoksessa keväällä ja siitä lähti ajatus koota kaikki musiikki- ja televisiolaitteet näyttäväksi ”hifi-kasaksi”. Rakennamme olemassa olevan takan viereen kiinteän hyllykön, johon tämän hifi-kasan lisäksi tulee halkojen säilytys. Hyllykön ja takan edustalle sijoitamme sohvaryhmän, siinä on sitten mukavan lämmin tuijotella telkkaria kylminä talvi-iltoina.
Mutta nyt takaisin hommiin haaveilemasta, kunnostan tällä hetkellä tulevia keittiön kaappeja, niistä varmaankin seuraavassa postauksessa lisää!

10 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoiselta näyttää:) Yksi ajatus pörähti mieleen: P.Kaila suhtautuu aika varovaisesti noihin ilmalämpöpumppuihin, kun kyseessä on vanha hirsirakennus. Varsinkin jos ilmanvaihto on painovoimainen. Asiasta on tosin paljon mielipiteitä. Möimme omamme pois, kun kuulimme talosta, jossa tutkimusten mukaan juuri ne olivat "sotkeneet" luonnollisen ilmanvaihdon ja seurasi sellaista, että talo ryhtyi imemään rossista ilmaa. No, kokemuksia on monia, varmaan hyviäkin!

  VastaaPoista
 2. Voi apua... meidän melkein koko lämpöremontti perustuu ilmalämpöpumppuun, täällä kun ei ole valmista vesikiertoista patterijärjestelmää tms. Lämmityksenä olivat pelkästään suorasähköllä toimivat patterit ja yösähköllä toimivat muurit. Nyt siis otamme takat takaisin puupoltolle ja tuo ilmalämpöpumppu siihen sitten kaveriksi ja levittämään takoista tulevaa lämmintä ilmaa muualle. Pitää siis perehtyä vielä tähänkin! Kiitos kuitenkin Peurankello tästä tiedosta :)

  VastaaPoista
 3. Jyväskylässä, Palokassa, Mattokymppi myy jos jonkinlaista mattoa. Olin siellä aikoinaan töissä... Eli isojakin itämaisia mattoja löytyy ja mitä ei löydy, niin omistaja kyllä yrittää etsiä niitä asiakkaalle.

  VastaaPoista
 4. Jee, ihana tää sun termi --> allekirjoitan täysin! Meillä varmaan 70 prossaa mummoo, loput jotain industrialiin viittaavaa... Kuule, elä sie huoli siitä ilmalämpöpumpusta. Perehdy rauhassa asiaan ja huomaa, että se on oikein käytettynä ok ;)

  VastaaPoista
 5. Voi vau. Minä ihailen ihmisiä, jotka sisustuksessa osaa sekoittaa ihan eri tyylejä ja silti saada aikaan toimivan, kauniin kokonaisuuden!

  Meidän olkkari on pelkkä mummola, olisi kivaa jos siellä olis edes ripåaus jotain muuta, mutta en osaa ollenkaan!

  VastaaPoista
 6. Kiurut on hyvä valinta, kun kävin vertaamasa edelliseen vaihtoehtoon. Ei siis siinäkään vikaa ollut, mutta olen puolueellinen kiurujen suhteen :)

  t.Annukka

  VastaaPoista
 7. Voi miten kivan blogin löysin! Meillä -27 rakennettu kansakoulu täällä Pohjois-Savossa. Me suunnittellaan maalämpöä joka toimisi ilmalämpöpumpuilla, kun ei ole sitä patteriverkostoa täälläkään :/

  Luin tässä vauvan syötön ohella kaikki vanhemmatkin postauksesi..löysin itse viikonloppuna juuri tuon wallpaperdirectin ja siellä on kyllä pää pyörällä kaiken kauniin keskellä. Voi kun vaan vielä olisivat paperitapetteja..

  VastaaPoista
 8. Kaunis harmaa syntyy perinteisen tervamaalin ja harmaan pigmentin sekoituksella. Tervamaali: 1 osa puutärpättiä, 1 osa tervaa , 1 osavernissaa (ohje löytyy myös Kailan kirjasta, muistaakseni). me harmautamme talon ulkoseinät näin. Tuoksu kyllä työskennellessä melko voimakas (vaatii hyvän ilmastoinnin siätiloissa).

  VastaaPoista
 9. Ihanaa, että törmäsin tähän blogiin :)!
  Meillä on myös vanha hirsinen kansakoulu, johon alamme suunnittelemaan remonttia. Ensimmäisenä "pisti" silmään, että teidän koulussa on aivan ihanat ikkunat! Meidän koulumme on muutettu 80 luvulla öljylämmitteiseksi, jonka seurauksena keittiöiden hellat ja huoneiden pönttöuunit on purettu pois :( Lisäksi lankkulattiat peitetty muovimatoilla ja kauniit vanhat ikkunat vaihdettu uusiin.
  Edessä siis myös uunien muuraamista ja ikkunoiden vaihtamista vanhoihin.
  Ilmalämpöpumppua ei suositeltu meillekään vaan ehdottomasti maalämpöä. Hirsitalo ei pidä ilmalämpöpumpuista... :(

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***