torstai 13. lokakuuta 2011

Huonoja uutisia


Kirjoitinko viime viikolla jotain keittiön kaapistoihin liittyvästä remppakriisistä..? Enpä silloin tiennyt remppakriisistä kuulkaas yhtään mitään! Saimme nimittäin eilen kuulla, että meidän hirsien vaihtajalta on mennyt jalka huonoon jamaan ja hän on leikkausjonossa. Tämä tarkoittaa sitä, että emme tiedä milloin hirret vaihdetaan, tapahtuuko edes tämän vuoden puolella... joka taas tarkoittaa sitä, ettemme voi tehdä juurikaan mitään olohuoneen ja keittiön saamiseksi asuinkuntoon tänä aikana. Mikä taas tarkoittaa kaikkien haaveiden romuttumista, ”Jouluksi uuteen kotiin” voidaan unohtaa! Ellei tässä nyt tapahdu jotain ihmettä, lähinnä siis sellaista, että löytäisimme jostain uuden tekijän.
Voitte arvata, että masentaa. Pientä lohtua on siinä, miten hienosti hirsimies lupasi hoitaa meidän pahimman yli, hän tulee yhdessä apumiehen kanssa levyttämään seinät lahonneiden hirsien kohdalta. Muutenhan meillä menisi talo pakkasen puolelle ja putket jäähän, kun seinistä paistaa taivas läpi.
Blogissa voi nyt olla sitten hieman hiljaisempaa, kun ei niin kauheasti ole raportoitavaa. Jotain remppaa tehdään tietysti koko ajan, mutta päätavoite jää nyt levälleen tuntemattomaksi ajaksi.
Jos oikein kaivaa sen päivänvalon tähän risukasaan, niin nyt olisi aikaa tehdä noita pieniä ja kivoja juttuja, esim. yläkerran kammaria ja vessoja. Niin ja olisi aikaa tavata ystäviä ja rentoutua viikonloppuisin. Aloitamme tuosta viimeisestä heti huomenna, saamme ystäviä kylään peräti kahdeksi yöksi, ihan paras piristys tähän kohtaan!

7 kommenttia:

 1. Ounou...harmillinen juttu ei voi muuta sanoa. Oikein mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 2. No voi nyt rähmä. Mikä kurja takaisku. Noita hirrenvaihtoammattilaisiakaan kun ei taida ihan puun joka oksalla kasvaa. Nyt teidän pitää vaan asennoitua tulevaan ihan eri lailla, kuten totesitkin.

  VastaaPoista
 3. Nyt kun ollaan pari yötä nukuttu alkaa jo helpottamaan. Eli niitä positiivisia asioita löytyy; ehditään tehdä esim. keittiön kaapistot kokonaan valmiiksi. Sitten vaan pikavauhdilla seinien levytys, panelointi/tapetointi ja meillä on keittiö valmis heti kun saadaan uudet hirret. Hirsiä voi siis hyvin vaihtaa talvellakin, ainoa este on märkä keli, esim räntäsade, pikkupakkanen paras kun puut on kuivia.

  Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille, meille tulee hyvin hauskaa seuraa tänne :)

  VastaaPoista
 4. Voi pahus, onhan tuo kurjaa, varsinkin kun just on alkanut kylmät kelit. Mutta hienosti oot saanut käännettyä asian positiiviseksi, sitä taitoa tarvitaan näiden vanhojen talojen kanssa!

  Nauttikaa viikonlopusta ja ystävistä!

  VastaaPoista
 5. Koettakaa siltiti löytää remppamies, joka osaisi vaihtaa hirret. esim Metsäkylän navetan nettisivuilla on palvelujaan tarjoavia yrittäjiä, joilla on juuri tällaista erityisosaamista. Mutta jos ei tärppää, tsemppiä. Uskokaa pois, kyllä se aurinko paistaa vielä risukasaankin ! Eikä teidän taloa voi kyllä oikein risukasaksi kutsua !!!

  VastaaPoista
 6. No ompa tympiä homma, kuulostaa ihan meilä tapahtuneelta :( Koitakaa löytää jostain tuuraaja. Paikallinen museo varmaan osaa suosittaa.

  *)Siis meillä... viimeisimmäksi lainassa ollut yläjyrsin päästi savut ja keittiössä ei edelleenkään ole hyllyjä...

  VastaaPoista
 7. Voi HÖH tosiaan!
  Toivon teille sitä ihmettä...mutta tiedän et sä löydät oikean asenteen tähänkin!

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***