maanantai 10. lokakuuta 2011

Rouheat valaisimet


Viikonlopun olohuoneen rempan aloitus sujui mukavasti, saatiin tehtyä paljon asioita. Ainoa varsinaisesti kokonaan valmistunut asia on näiden ulkorakennuksesta löytyneiden valaisimien asennus ja kylläpä olen näistä innoissani! Lamppujen kiinnitysketju löytyi niin ikään ulkorakennuksesta ja johdot ostin Claes Ohlssonilta, kiitos vaan Voikukkapelto blogiin vinkistä! Hauska miten sattui näin samanaikaisesti tällaiset erikoiset lamput löytämään tiensä meidän molempien koteihin. Ketjukiinnitys oli ainoa vaihtoehto näin painaville ja tämän näköisille lampuille, eli se oli jo päätetty ennenkuin näin Voikukkapellon lamput, mut johdon myönnän matkineeni sieltä :)
Lamput taitavat olla kuparia ja ovat olleet luultavasti valaisemassa jääkiekkokaukaloa.

7 kommenttia:

 1. Uijuiui! Aivan käsittämättömän hienot!!!! Vitsi kun olisi itselläkin tuollainen tila, missä lamput pääsisivät vierekkäin oikeuksiinsa. No ehkä joskus...
  Eikö vaan mennytkin näppärästi clasun johdot lamppuun. Ei tarvinnut sen kummempaa sähkötyötä ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitti :) Juu hienosti menivät, tosin me ei voitu hyödyntää alkuperäistä lampun ja johdon paikkaa kuvun sivussa, kun siinä on tuollainen iso aukko. Mut aukosta tulee sitten valoa myös sivusuuntaan, ei lähdetty tukkimaan sitä.

  VastaaPoista
 3. Ulkorakennuksesta löytyneiden?? Huhuh, lucky you!! =D Kiitos muuten mielenkiintoisesta blogista, parkkeerasin vakkarilukijaksi heti tänne löydettyäni ;)

  VastaaPoista
 4. Kyllä! Täällä on rompetta täynnä iso liiteri ja vanha sauna, tiedä vaikka löytyis vielä lisää aarteita :)

  Tervetuloa Enne ja muut uudet lukijat!

  VastaaPoista
 5. Mikäli noita kuvassa olevia rouheita lamppuja löytyy yksi lisää, niin ilmoittaudun hetimiten ostajakanditaatiksi :)

  VastaaPoista
 6. Allekirjoittanut löysi kirppikseltä samanhenkisen lampun muutamalla kympillä. Vielä se on jalkaa vailla, mutta ystävä ehdottikin, että sen voisi ripustaa kettingillä kattoon - aivan kuten tekin olette tehneet! Muuten, minun lamppuni on peräisin vankilasta! Aika rouheeta :) Uusi johto siinä jo on, eli kettinki-ostoksille sitten vaan...

  -Ansku

  VastaaPoista
 7. Enne, näitä ei taida valitettavasti löytyä enää, tai no tuo liiteri on vielä penkomatta. Siellä on lattialla metrin paksuinen patja halkoja yms kamaa, tiedä mitä kaikkea kätkeekään sisäänsä :) Toivottavasti löydät kirppikseltä jotain vastaavaa niinkuin Ansku.

  Mun mielestä näiden blogien paras anti on jakaa ja saada ideoita, hyvä kun on taas toteutunut tämä molempiin suuntiin :)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***