tiistai 25. lokakuuta 2011

Yläkerta


Remppatauko jatkuu, mutta muistin että en ole esitellyt täällä vielä talomme yläkertaa, oiva aihe uudelle postaukselle siis!
Huoneiden välissä (rappujen päällä) on hauska tila.
Yläkerrassa on huone, keittiö ja suihku/wc sekä todella suuri avovintti. Huone ja keittiö ovat lähes identtiset tilat, ainoa ero on, että keittiön puoli on 1,5 metriä pidempi. Asunto oli vuokrattuna kesäkuun loppuun asti ja sen jälkeen olen poistanut sieltä muovimattoja.
Meitä lykästi: muovimatto oli vain nauloilla kiinni lautalattiassa!
Yläkerran remontointi ei ole ykkösenä listalla, tätä tehdään aina silloin kun sattuu huvittamaan. Lähinnä hupia remppa tulee olemaankin verrattuna alakerran mullistuksiin, harvinaisen helppo tila tässä huushollissa :)
Huoneissa on upeat ikkunat ja kakluunikin toimii.
Alun perin suunnittelimme tekevämme yllä olevasta huoneesta itsellemme makuuhuoneen, mutta nämä jyrkät raput talvisin kylmässä käytävässä saivat meidät pikkuhiljaa toisiin aatoksiin.
Suoraan rapuista johtaa ovi vinttiin, vasen asunnon keittiöön ja oikea pieneen eteiseen.
Lämpötaloudellisestikin meidän kannattaa keskittää asuminen alakertaan. Tästä ihanasta kammarista tulee siis vierashuone ja entinen asunnon keittiö palvelee toistaiseksi varastona, täällä kun ei ole lämmintä varastotilaa muuten yhtään. Myöhemmin remontoimme myös keittiöstä vieraskammarin, varsinkin jos nyt ihan oikeasti perustetaan B&B tänne.
B&B toimintaa ajatellen huoneet ovat täydelliset sijainniltaan; yläkertaan johtaa oma ulko-ovi ja siellä on tosiaan wc ja suihku.
Olen tässä todennut jälleen kerran, että asioilla taitaa olla tarkoituksensa. Hirsien vaihdon siirtyminen ei harmita enää yhtä paljon, olen saanut kaksi uutta asiakasta ja minulla on töitä enemmän kuin tarpeeksi. Olen siis voinut keskittyä tienaamaan rempparahaa kun ei ole tarvinnut miettiä yhtään kesken olevaa remonttia. Lisäksi olen etsinyt meille uutta perheenjäsentä... aion nimittäin toteuttaa vielä yhden haaveen ja ostan hevosen! Tällä hetkellä paikkaa sydämessä varailee eräs islanninhevosherra, mutta siitä lisää sitten kun asiat varmistuvat :)

7 kommenttia:

 1. Kyllä on makeet yläkerran ikkunat! Ja kaunis tuo esiin kaivettu lautalattia.

  VastaaPoista
 2. Kaima jo kommentoikin teidän ihania ikkunoita! Pistivät heti silmään! Maltatteko tosiaan olla laittamatta makkaria sinne? ;O)

  VastaaPoista
 3. Niin, haikein mielin siitä makkarista on ajatuksissa luovuttu, kun on melkeinpä kaunein huone koko talossa noiden ikkunoiden takia... Mut ehkä me voitais pitää sitä kesämakkarina, silloin tuo porraskäytävän kylmyys ei ole ongelma :) Toisaalta nämä suunnitelmat on muuttuneet niin moneen kertaan, että mitään en enää vanno ;)

  VastaaPoista
 4. Hei, tykkään blogistasi! oikein kovasti!:) Rintamamiestalon omistajana olen niin kade noista oikeasti vanhoista taloista. Täällä meilläpäin ei tuollaisia ole edes kaupan! Odotan aina kovasti että päivität:) Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Toistelen samaa kuin muut, että noi ikkunat on aivan huikeen hienot! Ei kun teette tuonne ylös makkarin! Kyllä, kyllä!! Suomen talvi on niin lyhyt ja lämpimiä töppösiä löytyy sekä muuta muhkeeta mitä voi siirtymiin laittaa...

  VastaaPoista
 6. Me ei vaan tykätä meidän lämmityslaskusta, vaikka olis miten hienot ikkunat :) Mut se olisi hauskaa, että kesät nukutaan ylhäällä ja talvet alhaalla!

  Eikös se oo sitäpaitsi aika ihanaa, että voi tarjota vieraille talon kauneimman huoneen? Aikamoista luksusta on sille tarjolla ken tänne asti eksyy :)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***