sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Valmista pintaa ja työniloa


Hirsiä on vaihdettu seinässä siihen malliin, että pääsimme remppaamaan olohuonetta aivan uudella innolla. En voi sanoin kuvailla, miten hienoa on vihdoinkin päästä tekemään valmiita pintoja, joten annan kuvien kertoa tunnelmista teille! Paljoa emme saaneet viikonloppuna aikaan, uusin perheenjäsen Myrsky-heppa vie oman aikansa, mutta se mitä tehtiin antoi todella paljon.
Ensimmäiseksi kaikkein näyttävin juttu, eli muurin maalaus. Tähän muuriin tulee jossain vaiheessa takka kunnan aiemmin purkaman takan tilalle. Lähtökohta oli tällainen:
Samalla näette lattiaremontin edistymistä. Maalasin muurin Kiurujen yö tapetin sävyyn ja fiilistelyä varten kiinnitimme nastoilla seinään yhden pituuden. Ja fiilishän on mahtava!
Toisessa päädyssä maalasin toimivan tiilitakan palomuurin valkoiseksi ja yläpuolella olevan vesiputken suojan pronssin värillä. Toinen putkista lähtee pois, joten otin siitä vain suojan pois.
Nuo vaalean harmaalla muovilla päällystetyt putket aiheuttivat suurta päänvaivaa, rumiluksia on meillä melkein joka huoneessa. Kunnes kävimme Tampereella syömässä eräässä ravintolassa ja näistä vessan putkista se ajatus sitten lähti: korosta sitä mitä et voi peittää.
Olen maalannut myös ovilistoja ja kaikki luokan pylväät kiiltävällä valkoisella. Sami on keskittynyt lattian paikkaamiseen ja keittiön ikkunoiden korjaamiseen. Ovilistoilla tulee ihanan viimeistellyn näköistä vaikka kaikki on vielä iloisesti rempallaan.

Nyt on sellainen olo, että meidän tavoite Jouluksi uuteen kotiin (eli olohuoneeseen) taitaa hyvinkin toteutua! Mahtava tsemppi on ainakin päällä, kun vaan ehtisi tekemään enemmän!

10 kommenttia:

 1. Voi ei, tuo punainen on täydellinen <3 Minun punaisen hinkuni senkun kasvoi!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, ihanaa! Voin jo kuvitella joulutunnelmanne tuossa huoneessa!

  Ehkä siksi, että meilläkin tämä joulu vietetään punaisessa, lähes valmiissa huoneessa.

  VastaaPoista
 3. Sinussa on kyllä sisustajan vikaa ;)
  Tätä blogia on pakko seurata säännöllisesti ja vajota haaveisiin...

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää!! Olen iloinen puolestasi, koska minulla on sama odotus, paitsi eteisestä kyse..Viikonloppuna on lattian maalaus edessä ja ensi viikolla pääsee jo melkeinpä sisustelemaan, jeij!

  VastaaPoista
 5. Hei, sain vinkkiä että meitä "etelän maahanmuuttajia" on samassa kunnassa muitakin:) (ei taideta olla valtaväestöä). Mukavaa seurata remonttianne - ollaan samassa veneessä oman hirsitalovanhuksemme kanssa. Vuosi sitten tänne muutettiin ja suuritöisimmät rempat jo voiton puolella. Tuoreesta blogistani voi seurata meidän projektia ym. elämää, jos kiinnostaa: laviananna.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Moikka Sari,

  Kiva kuulla sinusta! Kävin jo vilkaisemassa blogiasi, kivalta näyttää, pitää perehtyä paremmin myöhemmin. Joskus voisi vaikka treffata ihan oikeastikin toistemme taloilla? :)

  VastaaPoista
 7. Pitkästä aikaa tulin kurkkimaan teidän remontin etenemistä. Industrial meets mummola kuulostaa lupaavalta ja olkkarista tulee varmasti upea.

  Toivottavasti tuossa punaisessa kulmassa nähdään vielä Genius-takka. Itsekin ihastuin siihen ensisilmäyksellä - musta se näyttää modernilta pönttikseltä ja sopisi upeasti vanhaan taloon. Olethan huomannut, että Nunnauunin sivuilla on kilpailu, jossa voi äänestää uutta väriä Genius-mallistoon.

  Onnittelut uudesta perheenjäsenestä! Täälläkin ollaan hevosenostopuuhissa, vaikka talostakaan ei ole vielä tietoa :)

  VastaaPoista
 8. Mukava Liisa kuulla sinusta pitkästä aikaa! Me ei haluta elää "sitten kun" elämää, joten hevonen tuli nyt vaikka täällä ei ole sille paikkaa ja järkevintä olisi ollut ostaa muutenkin SITTEN KUN pahin remppa on tehty. Mut ei sitä sellaista elämää jaksa odottaa :) Toivottavasti sinun heppa löytyy helpommin kuin talo, hevosen omistajuus on kyllä ihanaa!

  VastaaPoista
 9. IHANAA! Kaunista tulee! Muistan itsekin ne fiilistelyt, kun sai ekan kerran tapettia seinään. Eihän sitä meinannut todeksi uskoa. Elämän asenteenne on ihailtava- "sitten kun"- asenne ei ole oikeasti hyväksi meistä kenellekään!

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***