perjantai 9. joulukuuta 2011

Rustiikkinen lattia ja kuinka se tehtiin


Varoitus: ei heikkohermoisille tai –selkäisille! Olohuoneen lattia siis valmistui juuri silloin kuin pitikin, eli päivää ennen Itsenäisyyspäivän juhlia. Lattian pinta-ala on 60m2. Tässä kuvakertomus työvaiheista.
1. Hion lattian epätasaisuudet käsihiomakoneella. Maalikerrokset olivat paikoin irti puuhun asti, epäilen että pari vuotta sitten rikkoontuneesta vesivaraajasta vuotanut vesi on lillunut lautalattian ja levyjen välissä hetkisen. Jos minulla olisi enemmän aikaa, paklaisin kaikki kolot, mutta koska sitä ei ole juhlien vuoksi kuin neljä päivää päädyn paklaamaan vaan kaikkein pahimmat railot.
2. Maalaan hiotut alueet ja huomaan, että maalin sävy ei ole lähelläkään vanhaa sävyä. Koska minulla ei ole aikaa ja koska maalia on ostettu isoin pönikkä, päätän jatkaa hommaa ja yritän luottaa siihen, että pienellä luovuudella lattiasta tulee hyvä.
3. Hion maalatut alueet käsihiomakoneella (tässä kohtaa Sami auttoi myös, alkoi olla kädet ja selkä lopussa) melkein kokonaan puhki vanhaan maalikerrokseen asti. Näin maali jää vain epätasaisiin kohtiin.
4. Lopuksi vahaan lattian Osmo colorin värittömällä vahalla ja totean, että riskin otto kannatti, meillä on taatusti erilainen ja taatusti hyvin rustiikkinen lattia! Kaikki tästä eivät varmasti tykkää, mutta me tykätään!
Juhlien jälkeen olen hieman sovitellut kalusteita ja kyllä näyttää juuri siltä kuin unelmoitiin. Kalusteita ei tule olemaan juuri tätä enempää ja tila säilyy ihanan avoimena, haluamme ehdottomasti jättää tilan tunnun ja mahdollisimman paljon tyhjää lattia-alaa.
Ensi viikolla alamme levyttämään ja tapetoimaan ulkoseiniä sekä laitamme umpeen luokkien välisen aukon. Ja viikon päästä perjantaina saamme ilmalämpöpumpun ja sitten muutamme oleskelemaan tähän tilaan, can’t wait!
Loppuun muutama fiiliskuva, ihanaa viikonloppua kaikille teille lumisesta Riuttalasta!

7 kommenttia:

 1. Näyttää ihanan avaralta! Ja lattiasta tuli huippukiva, riskinotto todella kannatti! :)

  VastaaPoista
 2. Upea tuli! Ja hyvä ettet lähtenyt maalaamaan yli. Oma rohkeus ei olisi riittänyt tuohon, mutta onneksi toisilla on rohkeutta. Lopputulos kyllä palkitsee kaiken vaivan ja selkäkivut :)

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää, lattia ja kokonaisuus, ihanaa!

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköistä! Olen täysin samaa mieltä siitä, että vähempi on enempi :)

  VastaaPoista
 5. Wautsi Sanna!!! Tosi kodikasta!

  VastaaPoista
 6. Looking good my friend! :) Juuri noin saa just sitä oman näköistä ja "ei varmasti kellään muulla"-luukkia. Tosi kodikkaan näköistä, tuolla pitkän pöydän äärellä on taatusti ihana nauttia jouluherkuista..! Namskis!

  VastaaPoista
 7. Todella onnistunut! Onneksi olkoon! :) Näin se työ palkitaan, t. lattialistoja paikalleen puolen vuoden asumisen jälkeen..

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***