keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Löytöjä puuliiteristäSami siivosi viikonloppuna hieman puuliiteriä ja teki aivan mahtavia löytöjä! Kaiken rojun seasta löytyi vanha keittiön alakaapiston runko ovineen, höyläpenkin taso ja mikä parasta, iso kasa alkuperäisiä ikkuna-, jalka- ja kattolistoja! Nythän purimme koulun puolelta simppelit suorat jalka –ja kattolistat, joita emme olisi käyttäneet uudelleen ja ikkunoiden ympärillä ei ollut listoja ollenkaan ”nykyaikaistetussa” lookissa.
Keittiön kaapiston löytymisen myötä alkoi mietityttämään, että jospa kokoaisimmekin keittiön samanikäisistä kalusteista tuunaamalla, emmekä alakaan tekemään kokonaan itse! Tämän näköisiä keittiön kalusteita löytyi nimittäin huuto.netistä aika kivasti. Keittiön kaapistot valmistuisivat tällä systeemillä huomattavasti nopeammin, kaikki vaan samalla maalilla ja uusilla tasoilla niin saa yhtenäisen ilmeen. Onneksi meidän suunnitelmat ovat hyvin joustavat, joten kaikki on mahdollista :)
Kiitos kaikille kommenteista tuohon edelliseen postaukseen, ihanaa kun olette noin aktiivisia, sydäntä lämmittää oikein! Odotamme edelleen jonkinlaista valaistumista asian suhteen.. Onneksi tässä on aikaa miettiä!
 

maanantai 23. toukokuuta 2011

Maalauskokeiluja


Viikonloppu meni maalisuti kädessä, nyt on maalattu saunan pukuhuone ja tehty pari kokeilua talon tulevaan väritykseen liittyen. Maalit ovat (tietenkin) Uulan petrooliöljymaaleja ja olivat kyllä hyvän maineensa veroisia! Ulkoverhouksen sävy on Pouta, jonka totesimme heti liian kylmäksi valkoiseksi ja seuraavaksi kokeilemme Valkoista, joka on huomattavasti lämpimämpi ainakin värikartan perusteella.

Vuorilautoihin kokeilimme kahta sävyä ja nyt kiinnostaisikin saada mielipiteitä, kumpi on parempi, tumma Safiiri vai vaaleampi Utu? Yllättävän hankala valinta.. Olisi kiva saada kommentteja, kiitos jo etukäteen!
Safiiri
Utu
Noniin, photoshopatut kuvat päädystä, jossa eniten ikkunoita! Tässä Safiiri..
..ja Utu.
Saunan pukuhuoneesta laitan kuvia heti kun saan hankittua maton yms, mutta kyllä nyt voi jo sanoa, että valkoisen maalin voima on jälleenkerran järisyttävä :)

Lopuksi kuva edullisesta, kauniista ja hyväntuoksuisesta asetelmasta, tuomenoksat omalta pihalta ja pullot luomusiideripulloja.


perjantai 20. toukokuuta 2011

Väripläjäys ja remppakuulumisia


Tähän väliin postaus uusista sohvatyynyistä, sain vihdoin ommeltua noista ihanista Amy Butler kankaista tyynyt, kun kipeä kyynärpää pakotti pitämään pari päivää remppataukoa. Kyllä nuo kuosit ja värit on vaan niin mahtavia, piristävät kummasti tuota meidän tummaa sohvan jytkälettä! Sohva ei ole ehkä maailman kaunein sohva, mutta mukavin millä olen koskaan istunut ja uudessa isossa olkkarissa koko on varmasti aika passeli :)
Rakastan muuten tuota valaisinta hetki hetkeltä enemmän!
Odotan jo sitä aikaa kun pääsisin ottamaan näitä sisustuskuvia niin, että kuvissa näkyisi enemmän huoneita.. tässä nykyisessä asumuksessa ei ole yhtäkään sellaista pintaa mitä tekisi mieli esitellä, seinät on vaalean beiget ja lattiat harmaat ja pinttyneet linoleumit, huoh..
Meidän olohuone- ja keittiöremonttiin tulee nyt tauko, koska haluamme tutkia alimmat hirret näiden huoneiden osalta talon ulkopuolelta. Luultavasti siellä on lahoja hirsiä ja sisäpuolella ei kannata tehdä seinille mitään ennen kuin hirret on vaihdettu. Ne olohuoneen pariovet on muuten nyt tilattu puusepältä, jippii :)

Eli siirrymme puuhastelemaan talon ulkopuolelle, mikä ei hirveästi harmita näillä keleillä ;) Tänään aion valkaista ja sisustaa pihasaunan pukuhuoneen ja eteisen, eli seuraava postaukseni tulee sitten käsittelemään sitä! Eikun hommiin!

tiistai 17. toukokuuta 2011

Keittiö kirkastuu


Olipas kiva päästä tekemään uutta pintaa pitkästä aikaa! Maalasin tulevan keittiön muurin valkoiseksi ja lopputulos on niin ihana, että aloin kuumeisesti miettimään miten tuonne keittiöön pääsisi ”muuttamaan” mahdollisimman pian.
Ennen - jälkeen
Mitkä asiat olisivat välttämättömimmät ja mitkä voisi hoitaa myöhemmin.. Seinien teko tulee sujumaan nopeasti, sitten sähköt ja putket, kodinkoneet ja tiskipöytä.. jos korvaisi puuttuvat työtasot väliaikaistasoilla... Voi vitsi, siinäpä mietittävää, pitää varmaan joka tapauksessa laittaa Smegit tilaukseen, ovatpa sitten valmiina kun inspiraatio iskee :) Sami aikoo tehdä meille kaapistot itse, joten ne eivät tule aivan yhtä nopeasti kuin Ikeasta ;) Perinteisiä kiinteitä kaapistojahan meille tulee vain muutama.

Kodinkoneet tulevat olemaan Smegin astianpesukone ja jääkaappi sekä massiivinen Ikean kaasuliesi, käy kokonsa puolesta täydellisesti koulun keittiöön!
Kuvat valmistajien

maanantai 16. toukokuuta 2011

Kirjoituksia


”Sata vuotta sitten muurari jätti merkkinsä tiiliseinään, vasta sadan vuoden päästä joku toinenkin huomaa sen, huomaa sen…”

Tämä Scandinavian Music Groupin biisi on soinut päässä, vaikka nämä merkit eivät ole ihan noin vanhoja eivätkä muurarin jättämiä.. Mutta jotenkin on vaan niin hienoa, että talolla on historia ja että se näkyy ympäriinsä, vaikkapa näissä seiniin kirjoitetuissa nimmareissa ja muissa merkinnöissä! Aika moni näistä jää meillä näkyviin, mutta osa menee takaisin piiloon uusien pintojen alle. Suosikkini "Riuttala" ja "Vuokko Leppänen" jäävät piiloon, mutta hauskin, eli tuo kollaasin keskivaiheilta nimmareilla ja päivämäärällä varustettu ”tämä jä piiloon” merkintä jää näkyviin olohuoneeseemme, eipä jääkään nyt piiloon toisinkuin vuonna 1982, jolloin seinät on ilmeisesti levytetty :)

maanantai 9. toukokuuta 2011

Tavoite nro 1 saavutettu!


Roskalava lähti tänään pihasta täynnä lastulevyä, linoleumia ja mineraalivillaa. Tämähän tarkoittaa sitä, että ensimmäinen tavoitteemme tässä pitkässä remppalistassa on saavutettu ja tuleva olohuone ja keittiö on vapautettu hengittämättömistä materiaaleista! Oikein kuulee kuinka talo hengittää syvään..
Tässä kuva tämänhetkisestä tilanteesta keittiössä, kyllä silmä lepää, aaaah...
Tässä on melkein valmiit seinäkin, muuri maalataan valkoiseksi, muuten jää juuri noin, hirrelle. Keittiön hirret ovat paljon tummempia kuin olohuoneessa, eli ovat olleet joskus esillä aiemminkin.
Seuraavaksi tarvitaan putkimies, keittiöön jäi peräti 3 vesipistettä ja pari ylipääräistä viemäriäkin, meille riittää yhdet molempia :)
Ja olohuone näyttää nyt tältä:
Alamme seuraavaksi rakentamaan seinää ja pariovia olohuoneen ja salin välille. Pariovet rakennamme koulun vanhoista kiinteiden kaappien peiliovista, joita on varastossa karmeineen useita. Harmi vaan, että kaapit on joskus purettu, esim. keittiössä on ollut oikein komea kaappirivi aikoinaan, näkee katon maalausjäljistä.
Lopuksi vielä emännän pullistelukuva, kyllä haba kasvoi tätä romua kantaessa :)

perjantai 6. toukokuuta 2011

Wanhoja kuvia


Saimme välittäjältä oston yhteydessä kopion artikkelista ”Miten kansakoulu tuli Riuttalaan”, joka on ilmeisesti julkaistu kunnan historiikissa tms. vuonna 2006. Opettaja Heikki Haapaniemen kirjoittaman artikkelin mielenkiintoista antia ovat nämä vanhat kuvat, kirjastosta löytyneestä koulun historiikissa ei kuvia ollut lainkaan.
Alla olevasta kuvassa koulumme on aivan erinäköinen perinteisessä punamultamaalissa. Luulisin, että kuva on 1940-luvulta. Myös ympäristö on nykyisin pusikoitunut, raivaamme ympäristöä pikkuhiljaa siistimmäksi ja aiomme laittaa juuri tuollaisen koristeaidan pihan rajaksi tien puolelle. Aitahan oli alun perin rakennettu mm. sen vuoksi, etteivät kiertolaiset aja pihaan ruokkimaan ja juottamaan hevosiaan :)
Kuva: Heikki Hannula
Tässä vielä muutama kuva oppilaista.
Ihanan keväinen kuva vuodelta 1940. Kuva: Kaisa-Liisa Heinola
Oppilaat koulun portailla 1960-luvun loppupuolella. Kuva: Heikki Haapaniemi