torstai 19. tammikuuta 2012

Leivinuuni, tuo kodin sydän


Sain loppiaisena mukavan soiton, meidän takat syksyllä paikannut muurari kysyi, voiko tulla tekemään meille leivinuunia. Vastauksemme oli tietenkin kyllä ja nyt operaatio leivinuunin uudelleenrakennus on alkanut! Kyseessä on siis tulevan keittiömme sydän, josta on enää etupuoli jäljellä.
Leivinuunin 80-luvun remontissa purettu perä eli koko tulisija sijaitsi tässä koulun keittiön ja opettajan asunnon välisessä välikössä, yläkerran asunnon portaiden alla. Nyt siinä on lämminvesivaraaja sekä putkistoa.
Uusi perä tulee olemaan 40cm syvä, joten varaaja mahtuu olemaan nykyisellä paikalla. Perän korkeus tulee olemaan n. 140cm, joten sen päälle tulee ihana lämmin nukkumapaikka kissoille, olen siitä ihan innoissani! Ennen kaikkea olemme innoissamme siitä, että saamme lisää tulisijoja, olimme Tapani-myrskyn jälkeen 2 päivää ilman sähköjä ja vielä nytkin useamman tunnin mittaisia katkoja on ollut. Ensi talvena meillä ei ole mitään hätää lämmityksen tai ruoan laiton suhteen, vaikka sähköt olisivat poikki, sen verran meillä tulee olemaan toimivia tulisijoja. Tietysti on muutenkin parempi lämmittää taloa puilla kuin kalliilla sähköllä.
Tänään muurari pääsi purkamisessa tähän vaiheeseen, siellä laastin takana vanha leivinuunin pesä ja hormit ovat odotelleet melkein 30 vuotta pelastamista ja kohta on kaikki niin kuin ennenkin, niin hienoa!
Aivan pian saatte lupaamani raportin olohuoneen seinien levytyksestä ja tapetoimisesta, saan huomenna ensimmäisen osion seinästä valmiiksi. Myös pieni huonekalujen tuunausjuttu on tulossa, nyt on hyvä draivi päällä :)

2 kommenttia:

 1. Onpas teillä aktiivinen muurari, kun ihan soittelee, että saapiko tulla. Taitaa olla harvinaisuus alalla, joten kannattaa pitää kiinni.

  Mahtavaa, että on draivi päällä remontissa. Meillä on nyt uinumisvaihe, joka osittain johtuu taloudellisista syistä, mutta jotain pientä viimeistelyä voisi aina tehdä. Mistäköhän siihen löytäisi draivin?

  VastaaPoista
 2. Joo meillä oli syksyllä puhetta, että tulee sitten kun ehtii ja tosiaan nyt sitten ehti! Arvostan kyllä suuresti moista aktiivisuutta, saa muutkin soitella ja tarjoutua töihin :)

  Joskus sitä puhtia on ja joskus ei, olen jo ymmärtänyt tehdä silloin kun on ja olla tekemättä väkisin. Joskus on tietysti pakko puurtaa joku juttu valmiiks, mut muuten ei pidetä hirveitä kiireitä tämän remontin kanssa. Tää on kuitenkin tällainen elämänmittainen projekti!

  Viimeistelyhommat jätetään suosiolla hamaan tulevaisuuteen, luulempa ettei näistä uusista huoneista löydy listoja tms juttuja vielä moneen vuoteen ;)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***