maanantai 20. helmikuuta 2012

Leivinuuni ja kupariputkia


Leivinuunimme (eli sen perä) valmistui viime viikolla. Tein pientä pintaremonttia tilalle, jossa perä sijaitsee ja sehän kannatti, jälleen kerran! Tila on näitä talomme monia pieniä eteisiä, siitä pääsee olohuoneeseen, tulevaan keittiöön ja edelleen seuraavaan välikköön, jossa on mm. vessat. Talossa on siis tarjolla sokkeloisiakin tiloja isojen luokkien lisäksi :)
Leivinuunin peräosaan piti alun perin tulla valkoinen rappaus kuten sen etuosassakin on keittiön puolella, mutta armahdimme muuraria tilan ahtauden vuoksi ja päätimme jättää pinnan tiilelle. Muurari harmitteli, ettei tiennyt tehdä saumoja nätimmiksi, mutta meitä pieni rosoisuus ei haittaa yhtään. Lisäksi tiilipinta käy hienosti yhteen olohuoneen takan (kuvassa oikeassa reunassa) kanssa.
Tila näytti ennen tältä, oikealla on lämminvesivaraaja, vesiputkia sekä yläkerran wc/suihkun viemäri.
Ja tältä se näyttää nyt, maalasin seinät ja osan lattiasta luonnonvalkoisella sekä putket helmiäiskuparilla. Lattialla on etualalla olevassa osassa muovimatto, sen tilalle pitää kehittää luonnollisesti jotain muuta, joskus.
Tuo kuparimaali on uusi suosikkini, käytin sitä jo olohuoneessa ja nyt minua ei haittaa enää yhtään nämä pintavetoina menevät putket. Nehän ovat suorastaan taideteoksia tämän maalin kanssa!
Tässä putkihässäkkää ennen:
Ja tässä kuparimaalilla maalattuna sekä muutenkin siistittynä:
Taidetta koteihin:
Tulevaan keittiöön vievän oven päälle olisi hienoa löytää joku vanha keittola tms. kyltti, jos jollakin on vihiä sellaisesta niin vinkatkaa, kiitos! Toistaiseksi saamme tyytyä tulostettuun kylttiin.
Lopuksi lämmin tervetulotoivotus kaikille uusille lukijoille, teitä on viime aikoina tullut oikein urakalla, jee! Järjestän blogin 1-vuotis arvonnan maaliskuussa, palkinnonkin tiedän jo :) Se on jotain itse tehtyä, jota olette täällä blogissa kehuneet...

4 kommenttia:

 1. Hitsi vie, tuo kuparimaali on kyllä vänkää! Meillä ei kyllä valitettavasti ole noita pintaputkia, vaikka kaikkea muuta ihmeellistä kyllä löytyy :)

  Metsänkylän navetalla on mielestäni, ihan paikan päällä, tuollaisia kylttejä. Ne on tehty uusvanhoiksi mutta ovat minusta aikas kivoja. Vuosi sitten kun siellä käytiin niin hypistelin kylttejä tänne meillekin. Arvaa vaan onko harmittanut kun jätin ostamatta!?

  Hauskaa laskiaistiistaita Riuttalaan!

  VastaaPoista
 2. Jep, no meillä noita pintaputkia riittää, kaikki paitsi alakerran viemäriputket on pinnassa :)

  Emalikylttejä saa tilattua omalla tekstillä, jos siitä sitten haluais kuluneen niin eikun hinkkailemaan hiekkapaprulla. En tiedä olisko kiva vai ei, jos tilais keittolan lisäksi luokka 1 ja luokka 2 kyltit eteiskäytävään ovien yläpuolelle... pitää pohtia!

  VastaaPoista
 3. http://www.emalikyltit.com/
  Sanoo Helena

  VastaaPoista
 4. http://shop.lundagard.fi/fi/

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***