torstai 22. maaliskuuta 2012

Blogi 1 vuotta!


Ensinnäkin kiitos kaikille lukijoille, teitä on paljon enemmän kuin ikinä osasin kuvitellakaan! Alun perin aloimme pitämään tätä blogia pitääksemme yli 300km:n päähän jääneet ystävämme mukana talon remontoimisen seuraamisessa. Ideana oli myös tarjota tyylillisesti hieman erilainen sisustusblogi sekä kertoa enemmän käytännön remonttitöistä. Monissa blogeissa kyllä remontoidaan, mutta harvoin löytää mitään kunnollista faktaa aiheesta. Meilläkin sitä faktaa on ollut vähemmän kuin alun perin haluttiin, mutta kokoajan panostamme remonttivaiheista kertomiseen.
Olen pysynyt sikäli aiheelle uskollisina, että en ole muutamaa juttua lukuun ottamatta kertonut täällä muusta elämästä kuin remontoimisesta ja sisustamisesta. Tunnustuksiinkaan en ole tästä syystä osallistunut, joten niitä lähetelleet älkööt pahastuko!
Sen verran voin sanoa, että vuosi maalla on ollut elämämme paras vuosi. Minä olen kotoisin pienestä savolaisesta kaupungista ja isäntä Helsingistä, eikä hetkeäkään olla kaduttu muuttamista tänne melkein keskelle ei mitään. Meillä ei ole tämän vuoden aikana tullut remppaväsymystä, ollaan tehty tätä niin verkkaiseen tahtiin. Ja hyvä niin, eivät nämä työt tästä mihinkään karkaa.
Jos teissä lukijoissa on niitä, jotka haaveilee maalle muutosta ja/tai vanhan talon remontoimisesta, niin voin suositella vilpittömästi. Ainakin silloin, jos olet työtä pelkäämätön, siedät asumista keskeneräisissä tiloissa, viihdyt kotona perheen kanssa ja rohkeuttakin tarvitaan. Kaksi ensimmäistä noista voi tietenkin unohtaa jos on niin paljon rahaa, että remontin pystyy teettämään ulkopuolisilla ;) Unelmat on tehty toteutettaviksi ja kerranhan täällä vain eletään!
Itselleni parasta blogin pitämisessä ja blogien lukemisessa on ideoiden ja tiedon jakaminen. Muilta bloggaajilta olen saanut kullanarvoisia vinkkejä aina kodinkoneiden hankkimisesta maalin värikoodeihin. Toivon, että itse olen myös antanut jollekin jotain, antaa hyvän kiertää!
Tästäpä pääsenkin arvontaan! Kaikkien seuraaviin kysymyksiin (molempiin tai jompaankumpaan) komenttilootaan vastanneiden kesken arvon tämän itse tekemäni naulakon:
Kuvassa oleva lintunen ei sisälly arvontaan.
Ja kysymykset kuuluvat:
1. Mistä aihealueista kaipaisit blogiimme lisää juttuja?
2. Suosittele minulle jotain blogia, jossa pääosassa värikäs, persoonallinen koti (voi olla muualtakin kuin Suomesta). Olisi kiva jos lunttaisit tuolta sivupalkista mitä jo luen.
Vastausaikaa ensi perjantaihin 30.3 klo 17 asti. Onnea arvontaan ja kiitos jo etukäteen vastanneille!

17 kommenttia:

 1. 1. Löysin blogisi vasta hetki sitten ja oon kyllä ollut varsin tyytyväinen siihen, että laitat juttua pelkästään remontoinnista, koska sitä täälläkin harrastetaan 24/7 :D Mutta ehkä voisin toivoa enemmän juttuja teidän pihastanne, koska itselläni on tällä hetkellä hirveä kuume puutarhajuttuihin.

  2. Saako suositella omaa blogiaan? :D En ole kauan kirjoitellut, mutta jotain värikästä ja persoonallista on luvassa, omasta mielestäni tietysti.
  http://vadelmatalo.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihajuttuja ei ole syystä ollut; emme ehtineet tekemään pihalle ensimmäisenä kesänä käytännössä mitään :) Eli etupiha on ruohoittunut hiekkakenttä ja takapiha nokkosten ja villivadelman valloitusyrityksen kohteeksi joutunut omenapuutarha... voi voi.. Toivottavasti tilanne korjaantuu edes hiukan ensi kesän aikana, suunnitelmia on kovasti tehty ja voisin jossain vaiheessa julkaista edes niitä. Ensi kesälle on tiedossa myös hevostallin ja laitumien teko julkisivurempan jatkamisen lisäksi, joten saa nähdä..

   Kiitos blogivinkistä :)

   Poista
 2. 1. Remppaa ja sisustusta tietysti.

  2. Kamalan vaikea kysymys. Olisin suositellut omaa blogiani, mutta se on jo listallasi. Tällä vastauksella ei varmasti palkintoa pääse tavoittelemaan, mutta ainakin jään kyttäämään, mitä muut vinkkaavat. Olen itse istunut tunteja etsimässä värikkäitä koteja blogimaailmasta, enkä ole niitä löytänyt.

  VastaaPoista
 3. Superionnea 1-vuotis blogin johdosta! Oot(te) ollut kyllä hyvää seuraa täällä blogien viidakossa ja kiitos siitä erilaisuudesta.

  1. Minuakin kiinostaisi teidän pihasuunnitelmat, kun niitä kerran jo aiemmin hiukan valotit. Alkaa olla jo aikamoinen kuumeilu tuon oman pihan kanssa, vaikkei sitä päästäkään vielä tänä vuonna laittamaan.

  2. Suosittelen blogia jonka itsekin löysin vasta vähän aikaa sitten, joten tutkiminen mullakin hiukan kesken. http://www.vintagehostel.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. 1. Värikäs sisustaminen kiinnostaa minua.

  2.Se blogi, jota olisin ehdottanut, kuuluu jo lukemistoosi. Meillä on värikkääseen suuntaan menevä koti, mutta blogini käsittelee paljon muuta kuin sisustamista. Tervetuloa silti vierailulle :)

  VastaaPoista
 5. en nyt vastaa kysymyksiin, mutta pakko kommentoida että aivan ihana teksti! <3 samoilla fiiliksillä (elämän paras vuosi takana ja monta hienoa edessä!) mennään itse kohti muuttoa pääsiäisenä! verkkaiseen tahtiin on edennyt myös meillä ja vielä piisaa intoa enemmän kuin pienessä kylässä! :D

  aurinkoista kevättä teille sinne melkein keskelle ei mitään! :)

  VastaaPoista
 6. Onnea! minä etsin epätoivoisesti elämäni rakkautta (=remppataloa) maalta, ja odotellessa on ihanaa lukea tämmöisiä blogeja. Täällä on oikeastaan kaikki kohdallaan, mitään ei tarvitse lisää. jos jotain, niin ennen-jälkeen kuvia voisi olla enemmän:) oletko käynyt Bambulan blogissa? siellä on värikästä:) kiitos kivasta arvonnasta ja ihanasta blogista, ja hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 7. Kiitos tähän astisista kommenteista! Ennen-jälkeen kuvia on tulossa ensi viikolla, kun esittelen melkein valmiin olohuoneen. Muita huoneita ei olla vielä aloitettukaan remppaamaan (purettu vaan keittiö), joten seuraavia saa sitten hieman odotella. Itse tykkään myös ennen-jälkeen otoksista, joten en taatusti unohda niitä laittaa aina kun saadaan jotain aikaiseksi. On vaan niin isoja ja pitkäkestoisia nää meidän projektit :)

  VastaaPoista
 8. 1. Haluaisin nähdä enemmän bloggauksia/kuvia ihanasta blogistasi.. ja siitä on ollut apua, niin remppa, kuin sisustus pulmissa

  2. Tässäpä väriä elämään http://lystadsvingen.blogspot.com/

  VastaaPoista
 9. 1. Talonne historia kiinnostaisi enemmänkin.

  2. Meillä on aika värikästä ;-) talostakoti.blogspot.com

  VastaaPoista
 10. Hops... Kirjeitä kartanonrouvalta puuttuu sinun lukulistalta vissiin. Siellä on kyllä paljon muutakin, kuin taloa, mutta Elisa käyttää reippaasti väriä sisustuksessa.

  http://kartanonrouva.blogspot.com/

  VastaaPoista
 11. 1.Ennen ja jälkeen kuvat on tosi kivoja ja samoin remppajutut ylipäätään kiinnostaa. Talon historia on myös mielenkiintoista luettavaa.
  2.Hiukan nolona vinkkaan omaa blogiani, talon remppa ei ole vielä edennyt kovin pitkälle ja niinpä sisustuskuviakaan ei vielä ole niin paljon, mutta tulossa on :) Blogissa on muutakin juttua, ei pelkästään taloosta. Täällä siis http://upura.blogspot.com/

  VastaaPoista
 12. Hip hei,

  olen tykännyt kovasti blogisi teksteistä ja hirtehisestä huumoristakin :) Minäkin pidän noista ennen ja jälkeen -teksteistä samoin historiaan ja kyläyhteisöön liittyvät jutut kiinnostavat aina.

  Vinkkaan Kotipalapeli -blogia, siinä on väriä ja oivia ideoita, samoin tunnetko Sisustuskärpäsen blogia?

  Mukana siis kivassa arvonnassa!

  VastaaPoista
 13. Onnea 1-vuotiaalle ja kiitos blogistasi. Ensimmäiseen kysymykseen vastaisin ehkä ensin tylsästi, että kaikki käypi. Ennen-jälkeen ovat herkkuja, samoin erilaiset ja erikoiset ratkaisut. Vaikka itse tykkään valkoisesta, avaruudesta, niin nautin suuresti myös (toisilla) niistä punaisista seinistä jne.
  Vinkkaan Green is the new black (http://sofia.pulp.se/) ja tietysti kutsun visiitille Majaan. Meiltä löytyy kaikkea :D

  Ja arpaonnea minulle :D

  VastaaPoista
 14. 1) Olin tosi ilahtunut miehen kirjoittamasta eristysraportista! Nämä remontointiaiheet kiinnostavatkin eniten, miten vanhaa taloa korjaatte.

  2) Mun lemppariblogeja Riuttalan lisäksi ovat:
  my second hand life: http://thesecondlifeofmine.blogspot.com/
  ja Vihreä talo, jonka kirppistuuri on kyllä ihan epäreilu.
  http://www.vihreatalo.com/

  VastaaPoista
 15. Onnea 1-vuotiaalle blogillesi! minäkin tykkään ennen ja jälkeen jutuista ja ihan vain remppajutuista, kun itsekkin vanhassa asumme.

  VastaaPoista
 16. Hei ja onnea 1-vuotiaalle blogillesi. Miten mukavaa, että eksyin tänne blogiisi. Oli pakko jäädä lukijaksi, kun kerran oli kyse vanhasta koulusta.

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***