torstai 15. maaliskuuta 2012

Kammari


Jätimme Jouluna taaksemme asumisen entisessä opettajan asunnossa ja edessä oli uuden makuuhuoneen ”etsiminen”. Vaihtoehtoina olivat tässä vaiheessa joko olohuoneen nurkka tai käytävän päässä sijaitseva entinen koulun kirjasto, joista päädyimme jälkimmäiseen. Makuuhuone on alun perin ollut osa käytävää ja ihan nerokkaasti lohkaistu siitä huoneeksi.
Huonetta ei ole vielä remontoitu, sitä odottaa samat toimenpiteet kuin olohuoneessa; kaikki lähtee pois pönttöuunia ja kattopaneeleita lukuun ottamatta. Seinät ovat siis lastulevyä ja lattialla on niin ihana (eli kamala) vihreä linoleumi. Nyt huonetta on vain siistitty, edellisellä omistajalla se oli varastona.
Sisustuksen haasteeksi muodostui huoneen kapeus ja parisängyn mahduttaminen. Sänky olisi ollut kiva laittaa poikittain huoneen päätyyn (huoneen leveys on 220cm), mutta perällä oleva pönttöuuni esti sen. Näin ollen vaihtoehtoja ei juuri jäänyt, eli sänky oli sijoitettava toista pitkää seinää vasten ja seinän puolella nukkuja (eli minä) joudun kömpimään öisille vessareissuille päädyn yli. No onneksi noita reissuja ei tarvitse tehdä joka yö!
Huoneen etuosassa on vaatekaapit ja pieni pukeutumistila. Nykyiset kaapit ovat talon lastulevykaapit, jotka maalasin vaaleansiniseksi. Niiden tilalle pitäisi löytää kunnolliset täyspuiset isot kaapit kohtuuhintaan.
Katossa olevat tikapuut ovat arvoitus, kukaan ei ole keksinyt niille mitään funktiota! Katossa ei ole luukkua ullakolle tms. järkevää selitystä. Mutta hauskat ne ovat, olkoot siinä :)
Remontin jälkeen lattia on lautaa (joka toivottavasti löytyy levyjen alta) ja seinille tulee tapetti. Tapetti vaihtoehdoista tällä hetkellä miellyttää Tapettitalon harmaan-valkoinen Bownet eniten ja photoshoppailin sen jo takaseinälle, ei hassumpi!
Tästä olisi tarkoitus tehdä talon ainoa pelkästään 50-lukua henkivä huone. 50-luku on minulle designin kulta-aikaa, mutta ilmeisesti sisustin joskus aiemmin kyllästymiseen asti pelkkää 50-lukua ja tätä nykyä se riittää pienemmissä erissä.
Päiväpeitteen ostin talvella Sokokselta, odotin sen tuloa alennukseen monta kuukautta ja kun hintaa laskettiin 20%, oli peitto minun!
Pikkuterrieri söpöilee...
Lukuvalaisimet tein Pentikin varjostimista, ne roikkuvat nauhoilla katosta ja ovat tuunattu niin ikään nauhoilla.
Polka Jamin julisteet ovat väreiltään täydelliset tähän huoneeseen ja miellyttävät kovasti tällaisten kissojen ja vanhojen takkojen ystäviä.


9 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Vaikuttaa hyvältä, jotenkin tasapainoisen oloista. :)

  VastaaPoista
 2. Liityiskö ne tikkaat jotenkin sanaan kirjasto ja siihen että hyllyt ovat ehkä ulottuneet aikanaan katonrajaan asti..?

  VastaaPoista
 3. Voi, miten kivan näköistä! Nuo lamput on tosi hauskasti ripustettu! Tykkään hirmuisesti sisustustyylistäsi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos :)

  H: tikkaat ovat kiinteästi katossa kiinni toisesta päästä ja ikkunaseinän puolella, eli ei tuokaan sinun teoria ole oikein todennäköinen.. ihan hyvin keksitty kyllä muuten, paras tähän mennessä :)

  VastaaPoista
 5. Huomioni kiinnittyi heti noihin tikapuihin katossa. Ne ovat niin hauska yksityiskohta, ettei sillä ole mitään väliä, että ovat "tarpeettomat". Niitä voi käyttää jumppaamiseen, mennä kuin Lara Croft; viuh viuh roikkuen käsien varassa.

  VastaaPoista
 6. Piti nyt kanssa ruveta arvailemaan noiden tikkaiden roolia :) Olisko ne puolapuut? Jumppaopen kamarissa jumppaope on voinut joko itse voimistella iltaisin/aamuisin tai kokeilla jumppaliikkeitä (!) ja muun ajan sitten puolapuut on ollu nostettuna pois tieltä?

  VastaaPoista
 7. En usko että on puolapuut. Ne ovat about 1,5m pidemmät kuin huonekorkeus, eli jäävät lattialle laskettuna sellaiseen noin 45 asteen kulmaan. Ja kovin kapeatkin.

  Oikeat puolapuutkin löytyy, ne on siirretty jostain syystä autokatokseen, pitää sijoittaa jonnekin sisälle myöhemmin!

  Lisää arvauksia? :)

  VastaaPoista
 8. moi! jotenkin liittäisin tikkaat paloturvallisuuteen.terv.aneli

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***