lauantai 19. toukokuuta 2012

Kesä toi ulkomaalarin

Mikäpä olisi varmempi kesän merkki kuin ulkomaalauspuuhat? Punamullattu piharakennuksemme kaipaa maalausta niin kuin talokin, mutta täydellisen maalauksen vuoro tulee sitten joskus kun talo on maalattu.

Rakennus oli kivan värinen entisellään, mutta keltaiset ovet eivät oikein käyneet muiden rakennuksien värimaailmaan, joka on / tulee olemaan valkoinen - utu sininen - vadelma. 
Valkoinen voi tosin vaihtua hieman murretumpaan sävyyn, teemme taas pari maalauskokeilua lähiaikoina... Kerron sitten mihin tulokseen päädymme!
Päätimme päivittää piharakennuksen maalaamalla sen ovet. Maalasimme ovet Uulan viime kesänä hyväksi havaitulla petrooliöljymaalilla ja väriksi valikoitui tummahko siniharmaa Myrsky. Sävy tuo mieleen vanhoissa piharakennuksien ovissa ainakin täälläpäin paljon käytetyn mustan, joka on vuosien saatossa haalistunut. Tältä rakennus näyttää ovien maalauksen jälkeen:
Tänä kesänä voisi vielä korjausmaalata kaikki valkoiset osat ja sitten joskus pääväriksi tulisi Falunin punainen eli tummanpunainen keittomaali. Niin ja katto olisi komea mustana... No ehkäpä meillä on vielä joskus sellainen kesä, jolloin voimme tehdä kaikkea ”sitten joskus” hommaa ;)
Yllä saunan ovi kesäkoristeineen.
Alla olevassa kuvassa tuleva hevospihaton ovi, nykyään siitä pääsee opettajien huussiin. Ovi tulee olemaan se mistä ihmiset kulkevat, hepat kulkevat takapuolella olevista pariovista, eivät ihan tuosta mahtuisi :)
Laitoin oveen takapihalta löytyneen vanhan hevosenkengän kertomaan tulevasta käyttötarkoituksesta ja kannustukseksi meille seuraavaan urakkaan. Seuraava urakka takapihan viimeistelyn jälkeen on nimittäin huussien purku ja pihaton rakentaminen niiden tilalle. Haluaisin oman heppasen ja sen tulevan kaverin kotiin mahdollisimman pian!
Ja kun eläimiin päästiin, niin tässä yhteydessä voisin esitellä meidän uusimman perheenjäsenen, ihanaisen Oliver kissan. Oliver muutti meille kerrostaloelämään kyllästyneenä kolme viikkoa sitten ja on tätä nykyä onnellinen päivät ulkona viihtyvä maalaiskissa. Ja se tykkää tunkea nenänsä ihan joka paikkaan, tältä naama näyttää maalauspäivän jälkeen!

17 kommenttia:

 1. Ei voi sanoa muuta kuin tykkään !!!

  VastaaPoista
 2. Siniset ovet sopivat todella kauniisti piharakennukseen ja kuinka suloinen onkaan uusi perheenjäsen :)
  <3

  VastaaPoista
 3. Nyt en kestä, olen ihan älyttömän kateellinen tuosta rakennuksesta! Se on kaunotar! En teidä, oletko aiemmin näyttänytkään tuota, vai onko minulta vaan mennyt ohi, mutta tykkään aina vaan enemmän teidän kodistnne.

  VastaaPoista
 4. Sanna, ihana postaus :) tykkään niin sun tyylistä, olen sen aiemminkin sulle kertonut ja ei varmasti viimeiseksi kerraksi jää. Ihana Oliver!

  VastaaPoista
 5. Voi, miten kaunis piharakennus! Tuli niin kesäinen fiilis, kun katselin kuvia. Ja Oliver! ♥

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää!! Siniset ovet ovat kuin piste iin päälle.

  VastaaPoista
 7. Hei, löysin vasta ihanan blogisi ja jään innolla lukemaan, koska meilläkin on taloprojekti käynnissä. Olen juurikin miettinyt noita samaisia piharakennuksen ovia, että millä värillä ne maalaa. Tuo sininen on kyllä oiva vaihtoehto :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos, ihania kommentteja! Olen esitellyt tuon rakennuksen blogin ihan ensimmäisissä teksteissä, sitten jäänyt vähemmälle huomiolle lukuunottamatta saunan pukuhuone juttua.

  Ihastuin rakennukseen heti, kun Sami oli käynyt katsomassa yksin koulua ja sain valokuvia näytille, ihan yhtä paljon kuin taloonkin. Nyt kun sen näkee melkein ensimmäisenä joka aamu, ei oikein tajuakaan miten ihana se on. Oikeastaan juuri tämän maalaamisen myötä ihastuin rakennukseen uudelleen :) Tulevaisuudessa sillä tulee olemaan keskeinen merkitys päivärytmissä kun saan hepat sinne. Tallikin olisi kiva laittaa vähän tavallista nätimmäksi, saa nähdä miten paljon sen kanssa jaksaa sitten askarrella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana ovet! Kuin myös uusi utelias perheenjäsen! :)
   Täytyy vielä sanoa, että tuo keltainen maali taitaa olla jonkun tietyn aikakauden suosituin väri ovissa, koska meillä myös vanhassa talossa jokaikinen ulko-ovi/väliovi on/oli maalattu juurikin samaisella keltaisella ;)

   Poista
 9. Sopii hienosti tuo sininen, täälläpäin näkee myös sinisiä ulkorakennuksien ovia, joillain alueilla on tosin kirkkaammat, lähes turkoosit. Olen kuullut sen kirkkaan sinisen karkoittavan kärpäsiä, tiedä sitten :) Meillä on tällä hetkellä vaalean keltaiset ulkorakenuksen ovet, nekin saavat jossakin vaiheessa uuden värin ylleen. Kaunis on teidän ulkorakennus ja kaunis on Oliver :)

  VastaaPoista
 10. Hyvin sopii sininen väri, on ainakin sata kertaa parempi kuin likaisen haalea keltainen. Minusta koko rakennuksen ulkoasu siistiytyi niin paljon pelkällä ovien maalauksella, että seinillä ja katolla ei ole mikään kiire, ainakaan kuvien perusteella.

  VastaaPoista
 11. Eilisen presidentti Halosen entisestä asunnosta kertovan Hesarin jutun perusteella: hevosenkengän pitää olla toisinpäin, jotta onni pysyy talossa ;)

  Värivalinnasta täysi kymppi! :)

  VastaaPoista
 12. Hevosenkenkä on nyt käännetty, ettei jää maalaisonni ainakaan siitä kiinni :)

  Seinillä ja katolla ei tosiaan ole kiire, sellaista enemmän esteettistä korjausta olisi se. Mutta keskitytään nyt oikeasti kiireelliseen maalaukseen, eli taloon!

  VastaaPoista
 13. Hei muuten, oletko itse maalannut terassituolit mustiksi? Millä maalilla? Näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo maalasin, suihkuttelin ihan spraymaalilla, sellaisella perus automaalilla siis. Viime kesänä maalasin ne Miranolilla kirkkaansiniseksi ja sitä värivalintaa en enää ymmärrä :) Myös valkoiset kalusteet olen maalannut Miranolilla, aikamoista myrkkyä, mut kyllä kestää!

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***