torstai 3. toukokuuta 2012

TSI: paviljonki


Minun piti tänään jatkaa vattupuskien irtirepimistä, mutta juuri kun olin lähdössä hommiin iski inspiraatio. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja kokoamaan viime vuonna raivatuista pajun rungoista paviljonkia! Toimituksesta olisi saanut hauskan mykkäfilmin, ei nimittäin ollut ihan helppoa yksin tuo homma. Mäjähti yksi rungoista nenäänkin aika mojovasti, mutta kun inspis iskee, ei siinä jouda odottelemaan viikonloppua ja isännän apua!
Kiinnitin rungot toisiinsa hamppunarulla ja otin oikein ristimitankin, ettei tullut ihan vinkuraa. Muutaman kerran piti harjoitella ennen kuin ymmärsin, että pystytys on helpointa valmiina seisoviin tolppiin... Huh mikä homma, mutta tulipahan tehtyä!
Virittelin malliksi vähän kangastakin ympärille, pitää ostaa tuollaista edullista voileeta niin paljon, että sitä voi sommitella vaikkapa kolmelle sivulle varjostamaan. Takapihamme eli oleskelupiha on suoraan etelään ja pöytäryhmä tarvitsee varjostusta koko päivän. Kuumimmalla keleillä tarvitsee varmasti myös aurinkovarjon, tämä minun köyhän naisen paviljonki ei kamalan raskaita kankaita kestä. Mutta hieno siitä tulee, vähän lyhtyjä roikkumaan jne... Jatkoa paviljongin tarinaan siis luvassa, jos se vaan pysyy pystyssä ;)
Olen miettinyt yläkerran vieraskammarin remontointia ja sisustusta. Siitä olisi hauska tehdä ihan erilainen kuin muu sisustuksemme ja viime aikoina ruusutapetilla höystetty maalaisromantiikka on kääntynyt ajatukseen luonnollisista raaoista pinnoista ja väreistä. Esimerkiksi vessan voisi laudoittaa harmaantuneilla raakalaudoilla ja itse kammari olisi hyvin yksinkertainen, valkoista pintaa ja tekstiilejä ja jotain harmaita puunsävyjä. Tästä paviljongista tuli mieleen, että yläkertaan voisi sopia samalla idealla tehty sängynkatos... nyt pitää vaan tiukasti pysyä laatimassamme todo-listassa, tärkeimmät hommat ensin!
Taustalla häämöttää poltettavia risukasoja, niitä on paljon... sateita odotellessa!

3 kommenttia:

 1. Ai että! Mä niin tykkään tämmöisistä. Meillä oli omissa häissä "vihkikatoksena" tämän tyyppinen viritelmä viime kesänä. Se oli tehty koivunrungoista ja pitsiverhoista. Meinasin kans omalle pihalle jotain vastaavaa, sit kun joskus saadaan kivettyä jonkinlainen seurustelualue. Sitten voi ripustella lyhtyjä ja ledivaloja. Ne valot oon jo ostanut valmiiksi :D Parempi aloittaa ajoissa..

  VastaaPoista
 2. Hieno! Meillä ois jo valmiina sellanen clas ohlssonin paviljonki jonka rättikatto homehtui toissa syksynä! Sen tilalle vois viritellä just tuollasen!

  Ja risuja ois täälläkin poltettavana ja kantoja kans. Meinattiin jo vappupäivänä tehdä vappukokko kentälle, mutta maltettiin mielet vielä tuonnemmaksi..tiedä vaikka nyt viikonloppuna saisi sen tehtyä, on nimittäin tänne savoon luvattu sateita.

  Ahkeraa loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
 3. Jos tekis sen katon ei kankaasta vaan kangasnauhoista joiden välistä vesi ja aurinko pääsee helposti. Kuivuvat helposti ja varmaan pysyisi hyvin paikallaan:)

  Heldurado

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***