maanantai 4. kesäkuuta 2012

Pippiä ja paneelia


Saimme valmiiksi ensimmäisen keittiön seinän sateisen viikonlopun puuhana. Joitakin listoja puuttuu tapamme mukaan, mutta luokittelen silti tämän valmis -osastoon :) Levytimme hirsiseinät olohuoneesta tuttuun tapaan ja pintaan tuli ihanainen Pip Studion Early Bird tapetti sekä puolipanelointi helmipaneelista.
Paneelit maalasin Uulan valkoisella kalustemaalilla neljään kertaan. Käsittelemätön puu imaisi maalia tosi paljon, mutta onneksi maali kuivui nopeasti. Kalustemaali antoi puolikiiltävän pinnan, mikä mielestämme käy hyvin keittiöön.
Ikkunoiden listat löytyivät talon vintiltä samoin kuin kolme keltaista tuolia, keltaisen sävy on melkein sama kuin tapetissa. Tälle seinälle tulee ruokaryhmä tuon 60-luvun valaisimen alle. Ilmiselvästi sukulaissielut, eli valaisin ja Smegin mustat kodinkoneet terästävät sopivasti söpöä mummolatunnelmaa.
Vasempaan nurkkaan tulee kiinteät kaapit ja niiden sisäpuoli on päällystetty kesän -52 sanomalehdillä, jotka löytyivät yläkerran muovimaton alta.
Ruokailuryhmästä tulee mukava sekoitus eri tyylejä, seinustalle tulee vanha puusohva ja sen eteen 50-luvun pöytä ja tuolit. Pöydän ja tuolit olen jo esitellyt nykyistä keittiötä näyttäessäni, mutta tulevan keittiön varsinaista komistusta, eli puusohvaa ei ole ainakaan virallisesti esitelty, joten kuva tässä:
Sohva on huuto.net löytö ja palvelee nykyisin eteisessä lähinnä koirien makuupaikkana. Koirat saavat kyllä aikanaan häädön sohvalta kun se siirtyy ruokailupöydän yhteyteen ;) Minusta tuo modernit tekstiilit ja vanha sohva käyvät upeasti yhteen, siinä on taas sopivasti sitä kontrastia, mistä niin kovin tykkään sisustuksessa. Yhden tyylin mukaisesti sisustaminen on aika tylsää, tosin oikein hienosti tehdyt jotain tiettyä vuosikymmentä edustavat sisustukset ovat hienoja. Itse en vain taitaisi moiseen maltillisuuteen kyetä ;)

20 kommenttia:

 1. Oih! Ei. Ole. Sanoja.

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä upealle...tuo tapetti on oikea namu...tuoli kans...niin ja sohvakin....tykkään:)

  VastaaPoista
 3. Tapetti <3 Meillä on samaa tapettia neljä rullaa kellarissa odottamassa ruokailuhuoneen remonttia. Niiden piti olla jo lokakuuhun mennessä seinällä, mutta tuli vähän muuta ohjelmaa..

  Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 4. Tuleepa raikkaan värinen keittiö. Vaikka värimaailma ei ole sellainen jota kotiini laittaisin, niin tykkään todella paljon!!

  VastaaPoista
 5. UPEA sohva! Olen etsinyt meillekin sohvaa tuvan lisäkalustukseksi, mutta sitä oikeaa ei ole näkynyt. Täällä Savossa liikkuu tosi vähän antiikkia. Jospa kesällä ehtisi kauempaakin hakea. =) Tapetti on todella kaunis. Samaa tapettia on ystäviemme kodinhoitohuoneessa (he siirsivät kansakoulun etelästä tänne).

  VastaaPoista
 6. Wau! Siis kokonaisuudessaan tuo on kuin suoraan unelmasta ja toteutusta vailla olevasta remontista päässäni. Tapetti, rintapaneeli, puusohva ruokaryhmässä. Uskomatonta, miten oletkin osunut oikeaan noin hyvin!

  Oletko perehtynyt asiaan nimeltä tapettien muovipitoisuus? Olen katsellut samantyylisiä tapetteja Eijffingeriltä, mutta pinkopahvien päälle haluan muovitonta. Tiedätkö asiasta lisää? Niin mitä teillä muuten on tuolla tapetin alla?

  Ihana joka tapauksessa, jollei jo selväksi käynyt :))

  VastaaPoista
 7. Tämähän on ihan muovitapettia, mutta koska sitä on alle puolet seinän pinta-alasta, on sen käyttö ok. Varmistettiin oikein tuolta Rakennuskulttuuritalo Toivosta asia. Alla on huokoleijonalevyt + pellavanauha lisätilkkeet + nurkkien yms. paperointi, lisää asiasta löytyy tunnisteen lisäeristäminen alta!

  Kiitos kaikille ihanista kommenteista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lisätiedoista. Olen vielä sen verran uusi lukija täällä, että en ihan kaikkea ole vielä hoksannut, joten hyvä tietää, että asiasta löytyy lisäselvityksiä. Ja tuo on muuten totta, että pienellä alalla asia on niin eri.

   Toivokin on minulle uusi juttu, pitääkin tutkia asiaa lisää :)

   Poista
 8. Meillä on kyllä niin samanlainen tapettimaku! Ja tuo sohva! ♥

  VastaaPoista
 9. ! Uih! Ihana tapetti, ihana sohva, nappilamppu ja lehdetkin vielä :D Ja tuolit! Kymppi plus plus.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanan pirteä keltainen tapetti ja tuoli. Samaa pohdin aikoinani sinisen sävyisenä olohuoneeseen.

  VastaaPoista
 11. Ei se PIP nyt onneksi ihan pelkkää muovitapettia ole vaan Non-woven tai ns. kuitutapettia, joka on siis polyesterikuidulla vahvistettua selluloosaa, jonka hengittävyydestä ei tosin tahdo löytyä oikein mistään kunnollista selvitystä. Meillä sitä varmasti hengittävää pinta-alaa löytyy siis kuitenkin reilusti yli puolet seinäpinta-alasta, joten uskalsimme tällaisen "kompromissin" tehdä... =)

  Hengittävyyteen vaikuttaa myös liisterin valinta, siitä muovittomasta vaihtoehdosta taisi olla maininta tuolla lisäeristäminen osiossa. Ja tietenkin myös paneelien maalivalinta, joka meillä oli Uulan perinnemaalit juurikin tästä syystä.

  Riuttalan isäntä Sami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuon kanssa minäkin olen pähkäillyt, kun selkeää tietoa ei tunnu eri tapeteista löytyvän. Teiltä on hyvä näitä asioita kysyä, koska vanha on selkeästi arvossaan, eikä tarvitse miettiä sitä, että olisitte ihan eri aaltopituudella tässä asiassa.

   Luen lisää lisäeristämisen puolelta, kiitos teille :)

   Poista
  2. Olen törmännyt samaan. Minulle sanoi tapettikaupanmyyjä, että kuitutapetti on täysin hengittävä, mutta sillä ei voi tapetoida pinkopahvia, koska pinkopahvi kostuessaan löystyy, mutta kuitutapetti ei muutu miksikään. Silloin lopputulos voi olla mitä vain koska, kuivuttuaan pahvi kiristyy, mutta kuitutapetti ei.
   Meillä kaikissa seinissä on pinkopahvit, joten paperitapetti on meille ainoa vaihtoehto. Tämä vähän harmittaa minua, koska noissa kuitutapeteissa on tosi mahtavia kuoseja.

   Poista
 12. Wau mikä blogilöytö! :D Olen käynyt teidän talossanne hmm...reilusti toistakymmentä vuotta sitten kun kesätyökollega joka hoiteli Lavian museota asui siellä yläkerrassa. Itse olin työssä kunnankirjastossa, kaupunkilainen pääsi oikein tutustumaan idylliseen maalaiselämään ja vielä aikana jolloin pikkukunnassa oli virkeyttä.

  Jään innolla seuraamaan jo silloin ihailemani kauniin koulun muutosta. Ajelimme teidän ohi joulukirkkoon tänä talvena ja katsoin että mahtavaa, joku on alkanut kunnostaa suloista ja mittasuhteiltaan harvinaisen hienoa koulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläkerran asunnon kammari olisikin kiva kunnostaa jo täksi kesäksi vieraskäyttöön, jos vain aikaa löytyisi!

   Kiitos paljon :)

   Poista
 13. Hyvältä näyttää! Tosi upea sohva!

  VastaaPoista
 14. Ihanan pirteä tapetti ja suorastaan syötävä sohva! Mistä te löydättekään noita kaikkia ihanuuksia..? :D

  VastaaPoista
 15. Moikka! Ensimmäistä kertaa täällä! Ei kyllä pitäisi selailla blogeja työajalla, tänne tieni löytäminen taitaa tuhota työinnon ihan tyystin :) Näyttää niin kivalta, että tekisi mieli ryhtyä selaamaan kaikki postaukset läpi, mutta ehkä parempi laittaa kirjanmerkkeihin ja palata paremmalla ajalla.

  Pip-studion tapetti näyttää mahtavalta!

  t. Lintutapetteihin ihastunut Laura

  www.lily.fi/palsta/lurun

  VastaaPoista
 16. Hyvältä näyttää :) Arvostan suuresti myös sitä, että seinä on tapetoitu juuri talosta löytyneillä sivuilla. Lisää talon tarinaa, ihanaa!

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***