torstai 6. syyskuuta 2012

Valon määrä suhteessa pöpelikköön


Pöpelikön poiston yhteydessä parani näkymät, mutta mitä se tekikään valon määrälle pihassa ja talossa! Aamuaurinko pääsee paistamaan ihan eri tavalla ja sekös on ihanaa. Varsinkin kun tähän aikaan valo vähenee niin radikaalisti, meillä nyt hetkiseksi lisääntyi :)
Aamuaurinko valaisee meidän kammarin ja eteisen. Kammari on muutenkin valoisampi kuin edellisessä keväisessä postauksessa verhojen ansiosta, siellä on nyt samanlaiset Ikean pitsiverhot kuin eteisessä. Olisin halunnut Ikeassa aiemmin olleet 50’s henkiset ”hämähäkki” pitsikuviolla olleet pitsiverhot, mutta niitä ei enää ollut. Miksi kaiken kivan valmistaminen lopetetaan aina liian aikaisin?!
No mikään ei ole ikuista, meidän remppasuunnitelmat kaikkein vähiten... Ollaan nimittäin melkein varmaksi päätetty, ettei tästä pikkukammarista tule sittenkään meille pysyvää makuuhuonetta. Tuo kapeus on kuitenkin aika haastava ja on se jotenkin hassua jättisuuressa talossa ahtautua pienesti missään tilassa :) Uusin suunnitelmamme on puolittaa toinen luokkahuone, joka palvelee nyt työsalina.
Vasen puoli jäisi työtilaksi /varastoksi ja oikea puoli kammariksi. Tuosta olisi suht nopea pyöräyttää suunnitelma käytäntöön, mutta näin talvea vasten olisi kiva jos se makuuhuone olisi lämminkin... Eli tulevasta kammarista puuttuu lämmitys kokonaan, pönttöuuni jää työtilan puolelle ja irtopatterilla ei noita kuutioita kovin lämpimäksi saa. Kuvasta ja ovelta katsoen oikeassa kulmassa on onneksi hormi ja muuri, eli jonkunlainen takka sinne olisi tehtävä lämmikkeeksi. Muurauslistalla on takka myös olohuoneeseen ja puuliesi uuteen keittiöön, joten saa nähdä, milloin tämä onnistuu. Menee viimeiseksi sille piiiiitkälle to do -listalle.
Nykyinen kammari sijaitsee eteisen päässä, ovi kuvassa vasemmalla. Työsaliin eli uuteen kammariin pääsee oikealla olevasta ovesta. Niiden väliin mahtuu vielä yksi ovi, josta olisi käynti työtilaan/varastoon remontin jälkeen. Meillä on onneksi ylimääräisiä ovia ja karmeja, joten niiltä osin homma on hoidossa.
Pikkukammarista tulee oiva vierashuone tai työhuone. Mahdollisuudet ovat jälleen kerran lähes rajattomat ja suunnitelmat muuttuvat varmasti moneen kertaan ;)
Ps. Kammarin katossa olevien tikkaiden arvoitus on vihdoin selvinnyt! Niitä on käytetty liikuntatarkoituksessa, oppilaat ovat vahvistaneet käsivarsiaan roikkumalla ja liikkumalla käsien varassa tikkaita eteenpäin. Naapurimme on käynyt täällä koulua ja kertoi asian, huh helpotusta kun selvisi!

5 kommenttia:

 1. No niin, tottakai ne ovat puolapuut katossa! :)
  Kyllä teillä riittää työsarkaa, mutta ihanaa kun isot tilat antavat mahdollisuuden suunnitella ja pyöritellä huoneita paikasta toiseen.

  Ps. Nuo paperilyhdyt katossa näyttävät tosi hauskoilta! Onko omia tekosia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makkari on ollut kaikkein eläväisin paikka miedän suunnitelmissa, ei meinaa asettua millään paikoilleen :)

   Tein paperilyhdyt itse jämätapeteista, ohje oli joskus Strömsössä, löytyisköhän vielä netistä..?

   Poista
 2. Voi, sydän jättää muutaman lyönnin välistä näitä ihanuuksia katsellessa! Juuri hiljattain törmäsin teihin lehdessä (oliko se maalaisunelmassa?) ja nyt jonkun toisen blogin kautta tunnistin blogisi ja tulin kurkkimaan. Itse olen menettänyt sydämeni lähellä olevalle lohduttomaan kuntoon päässeelle vanhalle koululle, jota en kertakaikkiaan saa mielestäni. En varmaan koskaan saa sitä enkä ehkä koskaan näe sitä korjattuna, niin kurjassa kunnossa se jo on, mutta on se vaan niin hieno. Ihanaa nähdä että ainakin tuo teidän koulunne on päässyt parempiin oloihin!

  Jos kiinnostaa kurkistaa sitä minun unienhäiritsijää, se löytyy täältä, blogistani:

  http://tosimummo.blogspot.fi/search/label/urban%20exploration

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiinko me nyt kuukauden blogi Maalaisunelmassa..? Pitääpäs etsiä lehti käsiini!

   Suosittelisin kyllä perehtymään siihen kouluun vielä, jos se kovasti kaihertaa! Ei tuo kuvien perusteella mitenkään toivottamalta näyttänyt, joku hirsitalojen asiantuntija (ei perus kuntotarkastajaa) mukaan ja tutkimaan! Kyllä nää pitäis kaikki pelastaa :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***