torstai 13. syyskuuta 2012

Varsinainen maalauskesä

Kesä meni maalausilmoja odotellessa, kunnes elokuun puolessa välissä tajusin sen olevan kohta ohi. Eipä silloinkaan montaa sateetonta päivää ollut, mutta jotain sain sentään maalattua ja nyt talo on pikkuisen nätimpi myös tuonne tielle päin.

Paraatipuolella on kaikkein näteimmät sisäänkäynnit yksityiskohtineen ja tietenkin tuo yläkerta hienoilla ikkunoilla. Maalasin sisäänkäynnit ja alakerran ikkunanpielet lukuun ottamatta oikeassa kulmassa olevia keittiön ikkunoita, jotka olen ovelasti rajannut kuvista pois :) Niiden ikkunoiden alta puuttuu ulkoverhous kokonaan, joten maalaaminen tuntui turhalta.
Tässäpä sisäänkäynti nro 1, siitä mennään sisään opettajan asuntoon:
Ennen
Pesun, korjauksien, maalauksen ja valaisimen vaihdon jälkeen.
Valaisin löytyi huuto.netistä, nyt pitäisi vielä löytää kaksi muuta jäljellä oleviin sisäänkäynteihin. Talon päätyynkin löytyi iso valaisin sieltä, jonkun korkeita paikkoja sietävän pitäisi käydä vaihtamassa se, nyt siellä on sellainen 80-luvun kodikas katuvalo... Mukava sininen hehku tulee koko pihaan, yöks.
Ja toinen sisäänkäynti, tästä pääsee yläkerran asuntoon ja tulevaan keittiöön.
Ennen
Jälkeen, valaisin asia siis kesken.
Tältä talo näyttää nyt tielle päin näiden maalattujen juttujen osalta. Pääväriä ei päästy testailemaan, mutta sen verran ollaan valaistuttu asiasta, että vitivalkoista tästä talosta ei sittenkään tule. Tuo vanha väri istuu sen verran kivasti näiden uusien kanssa, että uusi väri tulee olemaan vain hieman vaaleampi.
Minulla on menossa pari kivaa maalausprojektia parhaillaan sisällä, toivottavasti pääsen näyttämään valmiita juttuja ensi viikolla!

9 kommenttia:

 1. Meillä ulkovaloksi valikoituu jompi kumpi näistä:

  http://www.clasohlson.com/fi/Ulkovalaisin-Alfred/Pr361425000

  http://www.clasohlson.com/fi/Ulkovalaisin-Gnosjö-lyktan-Vega/Pr327131001

  Niissä on vähän samaa henkeä kuin teillä tuossa huutonet-löydössä.

  Nuo koristelaudat ovat kauniit ja tulevat uudessa maalissa paljon paremmin esille. (Mikäköhän niiden oikea nimitys on?)

  Niin ja kiitos paljon tästä kauniista blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Me ollaan kans katsottu noita Ohlsonnin valaisimia, mutta tällaisissa ei niin kiireellisissä hankinnoissa on kiva odottaa sopivien vanhojen löytymistä. Yritetään aina kierrättää kun vaan mahdollista, maailma pelastuu ja silleen ;)

   Nyt oli tosin hinta niin alhaalla noissa uusissa, että pitää miettiä uudemman kerran!

   Koristelaudoiksi niitä kai kutsutaan, mullakin on välillä kaikki termit iloisesti sekaisin :)

   Poista
 2. Ihanat värit ...ja tuo valolyhty oven yllä aivan huikea....

  VastaaPoista
 3. Toi vaaleansininen on kyllä huikea. Sitä ei jotenkin osaa ajatuksena kuvitella, että se voikin näyttää noin hyvältä. Se on itselle ollut aikaisemmin sellainen väri, jota oon vierastanut. Tiedäthän, sellaisena sairaalalakanoiden värinä :D Mut oon kyllä alkanut tykkäämään hiljakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiedän :) Juju onkin siinä, että se on tuollainen lämpöinen vaaleansininen, keltaiseen taitettu. Mun mielestä tosi ihana väri, käytettiin myös edellisessä talossa sisällä ja ulkona.

   Poista
 4. Voi että on nätit sisäänkäynnit. Ihan kuin saduista.

  Meilläkin kesä katosi alta. Ikkunaremontti on niin kauheassa vaiheessa, etten minä pysty oikein edes ajattelemaan sitä, menen vaan ihan paniikkiin.

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva tuo sinisen ja punaisen yhdistelmä. Viime kesänä meillä meinasi mennä myös maalausilmat ohi, mutta helteiden takia :D.

  VastaaPoista
 6. Käytettynäkin löytyy aina välillä kyllä niin mahdottoman hienoja kierrätysvalaisimia, että. Toivottavasti ne oikeat tulevat vastaan helposti ja nopeasti, sitä kun ei koskaan tiedä.

  VastaaPoista
 7. Pientä talven tulo ahdistusta pukkaa myös, vaikka mitä piti tehdä "sitten kesällä".. no toivottavasti tulee vähäluminen syksy :)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***