tiistai 31. heinäkuuta 2012

Uusia ulottuvuuksia


Hiphei, täällä ollaan taas! Kesä on mennyt vähän eri tavalla kuin etukäteen kuvittelin, ulkoseinäremontti on edennyt hitaasti ja pihankin laitto jäi tältä erää hieman kesken. Perunatkin sain maahan vasta heinäkuussa, toivon siis pitkää ja lämmintä syksyä :) Aikataulun sotki alkukesästä tulleet hevoset, mutta siinäpä on niin hyvä syy viivästymiselle, että ei haittaa yhtään! Pihahommia ehtii kyllä jatkamaan ensi keväänäkin ja seiniä ehtii laudoittamaan pitkin syksyä.
Odotettu välitavoite saavutettiin viime viikolla, kun saimme asennettua vuoden varastossa odotelleet pariovet olohuoneeseen! Päädyimme tekemään homman kahdestaan Samin kanssa, lähinnä rahojen säästämisen vuoksi ja toisaalta siksi, ettemme näin jälkikäteen tarkasteltuna olleetkaan niin tyytyväisiä viime syksynä käyttämämme hirsimiehen työnlaatuun. Totesimme, että kun itse tekee niin ainakin tietää mitä saa.
Ovien asennukseen menikin sitten neljä kokonaista päivää, eikä niitä ole vielä edes viimeistelty. Sami selvisi moottorisahan kanssa kaikista haasteista, minun ihmetellessä vierestä miten kaikki onnistui niin hienosti. En olisi ensikertalaisesta uskonut! Urakkaan sisältyi mm. hirsien paikkaamista. Sami kirjoittaa kattavan jutun aiheesta jahka saamme viimeistelyt tehtyä. Ollaan vähän mietitty, että tehtäisiin hirsien korjaukset jatkossa itse. Kokonaisia alahirsiä emme tietenkään saa vaihdettua, mutta lahopaikkaukset varmaan onnistuisivat mainiosti isännältä, kun noin hienosti osaa moottorisahan käytön.
Suosittelen ihastelemaan alla olevasta kuvasta vain ovia, kuten huomaatte kaikki muu on ihanasti rempallaan :)
Olohuoneen toiminnallisuus parantui kertaheitolla kun pääsemme nyt suoraan sieltä takapihalle. Koirat tykkäävät myös tästä ominaisuudesta!
Hirsien päälle tulevat levyt+tapetti kuten muussakin seinässä.
Lopuksi kuvia pihalta, on täällä jotain tehty... :)
Takapiha on aidattu verkolla, tein kaadetuista lepän rungoista koristeaidat hämäämään katsetta ei niin kauniista verkosta.
Näkymä portilta. Pöytäryhmän takana on entinen vattupusikon alue, näyttää nurmikolta, mutta on todellisuudessa kaikkea sekalaista vihreää, minkä saa kuitenkin ajettua ruohonleikkurilla. Tasoittava multakerros ja nurmikon kylvö jäänee ensi keväälle, kolmasosalle takapihaa ehdin nämä jo tehdä.
Aurinkotuolit ovat jääneet vähemmälle käytölle...
Kokosimme takapihalta ylösnostamistamme kivistä istutusryhmän, jossa on etupihalta siirrettyjä keltaisia liljoja ja hortensioita.
Tässä seinän lähelle tulevien portaiden viereen koottu asetelma autiotalon pihalta haetuista sankoista ja edelleen takapihalta nostetuista kivistä.
Saunan vilvoitteluryhmää on käytetty muutaman hassun kerran kun ollaan saunottu vieraiden kanssa, jotenkin kaikki huilailu on ollut aika vähissä muuten. Vieraita on ollut kiva kestitä kun samalla tulee levättyä itsekin! Hevoset ja niillä ratsastaminen on ollut hauska lisä vierailuihin, ollaan saatu kaikki hevosen selkään ja tykätty on. Kiva kun pystyy tarjoamaan kaupunkilaisille maalaiselämyksiä :)
Jep, me lähdetään jatkamaan kellarin katoksen rakentamisen parissa. Kuulumisiin!