maanantai 11. helmikuuta 2013

Tuuliviirin työpiste


Toimistoni muutti taas viikonloppuna, takaisin olohuoneeseen pitkän pöydän päähän. Siinähän se oli reilu vuosi sitten kun saatiin olohuone asumiskuntoon, sitten se muutti olohuoneen nurkkaan oman pöydän ääreen ja kun se paikka alkoi ahdistamaan, päädyin tuijottamaan seinää vessojen ja eteisen väliin, eli tänne.
No, kuinka ollakaan, seinään tuijottelu ei ollutkaan niin kivaa ja jotain piti keksiä. Olohuoneen pitkä pöytä on ollut vajaakäytöllä, kahvitellaan / syödään sen ääressä vain kun on vieraita ja se ihan alkuperäinen idea monikäyttöpöydästä alkoi tuntumaan taas kivalta.
Tietokoneet mahtuvat olemaan hienosti toisessa päässä ja toiseen päähän jää vielä paljon tilaa kahvitteluun. Tuossa voisin pitää vaikka palaveria tärkeän yhteistyökumppanin kanssa, välillä voisi poiketa toimiston päässä tarkistamassa asioita tietokoneelta...
Isompien juhlien tieltä koneet on helppo raivata pois, jätin vanhalle pöydälle tulostin-skannerin ja muut harvemmin tarvitut (eli rumat) laitteet.
 Tuo keskenään täysin erilaisten tuolien rivi juttelee niin hauskasti keskenään, vai mitä!

15 kommenttia:

 1. Kauniit ovat tuolit kyllä ♥ Hyvin toimii noin pitkän pöydän monikäyttöisyys yhtä aikaa, eipähän jää toinen pää käyttämättä! Ja toimistosi näyttää helposti siirrettävältä, jos joskus tulee enemmän ruokailijoita tai kahvittelijoita yhdellä kertaa. Ihana koti teillä muutenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkään, että tää olohuone on tällainen monitoimihuone. Mietittiin jossain vaiheessa jopa parven rakentamista, että myös nukuttaisiin täällä, mutta ei nyt ainakaan toistaiseksi lähdetä siihen. Talvella olisi niin hyvä pihistellä tilojen lämmittämisen kanssa, mutta sitten taas toisaalta miksi asua isossa talossa yhdessä huoneessa :)

   Poista
 2. Mahtava, pitkä pöytä ja kauniisti maalattuna. Mistä olette mahtaneet saada sen, onko tullut talon mukana jopa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä penkkeineen tuli meille kaukaa Pohjois-Savosta, enoni bongasi naapurinsa ladosta. Samaisessa naapurissa kävin minäkin aikoinani hoitamassa hevosia, joten pöytä liittyy hauskasti myös omaan menneisyyteeni :) Alunperin pöytä oli tummanpunainen, maalasin se viime keväänä kun täällä olohuoneessa alkoi olla kovin punaista vähän joka puolella.

   Koulun kalusteista ei täällä ollut jäljellä kuin 6kpl pitkiä penkkejä, kangaspuut ja karttateline. Ja rumia opetustauluja mm. alkoholistin maksasta :)

   Poista
 3. Meillä on kanssa koti ja toiminnat muuttuvassa tilassa koko ajan. Tuollainen iso pöytä on kyllä loistava ja nuo tuolit niin ihanan eripariset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tutustumassa sun blogiin (mielenkiintoinen!) ja huomasin, että teillä on paljon samanlaista pohdintaa kuin meillä. Tosin me päätettiin heti alussa muuttaa tänne koulun puolelle ja asuttiin opettajan huoneistossa vajaa vuosi pahimman remontin ajan. Nyt pitäisi vielä saada tuo koulun keittiö omaan käyttöön ja opettajan huoneisto pääsee aivan uuteen käyttöön, tienaamaan meille toivottavasti vähän rahaa.

   Eli yritystoimintaa tännekin taloon tulossa muuallekin kuin tähän pöydän päähän, siitä myöhemmin lisää :)

   Poista
  2. Onpas mielenkiintoista, mitäköhän teillä on mielessä? ;) Nämä koulut on kyllä haasteellisia, mutta hauskoja kunnostettavia. Monia mahdollisuuksia ja se niistä tekeekin hankalia kun tuntuu, että ainakin itsellä menee puolet ajasta asioiden pähkäilyyn ja muutenkin elämän filosofointiin.

   Poista
  3. Joo mekin pähkäillään enemmän kuin tehdään, osittain ollaan laiskoja ja osasyy on se, ettei tuota rempparahaa kasva puussa. Mut monta monituista ratkaisua on ratkottu paremmaks kun on ollut aikaa miettiä juttuja. Ihan hirvittää, jos oltais saatu 2 vuotta sitten vaikkapa 50 000€ remppaan ja vaan alettu teettämään juttuja, tää olis paljon huonommin toimiva koti!

   Keväämmällä paljastan sitten yrityssuunnitelmia :)

   Poista
 4. Mä oon kyllä niin kade tosta pöydästä, tahtoo myös tuollaisen piiiitkän hienon pöydän ja siihen molemmin puolin penkit! Ehkäpä joskus ja jos ei muuten niin pakotan miehen sellaisen nikkaroimaan :D

  Se on kyllä kumma, että johonkin huoneeseen aina kertyy kaikki toiminnot.. Äitini esimerkiksi tekee kaiken keittiön pöydän ääressä, oli kyseessä sitten huovuttaminen, askartelu tai ristikkolehden täyttö. Siinä sitten jos joku tahtoo syödä, niin joutuu ahtautumaan eväineen johonkin nurkkaan, ellei halua huovutuksesta roiskuvaa saippuavettä leipiensä päälle. Kyseessä on ihan normi kuuden hengen pöytä, joten tilaa ei liiemmin ole :) Perusteluna tälle keittiön valtaamiselle äitini sanoo, ettei viitsi yksin kököttää työhuoneessa, kun keittiössä on kuitenkin "ihmisten ilmoilla" ei se työhuonekaan kaukana ole, alakerrassa kuten keittiökin, mutta olohuoneen vieressä talon toisessa päässä. Keittiöstä taas näkee olohuoneeseen, joten periaatteessa keittiössä ollessaan seurustelee muun poppoon kanssa vaikka nämä olkkarissa olisivatkin.

  Minulla on vakaa aikomus vallata tulevassa talossamme näin ensi alkuun (kun ei vielä niitä lapsia ole siunaantunut) yksi makuuhuoneista työhuoneeksi ja yksi askarteluhuoneeksi, mutta saas nähdä roudaanko minä aina keskeneräiset projektit kuitenkin alakertaan :) Tosin käsityöt aika pitkälti olohuoneessa aina teenkin tv:tä katsellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo meidän pöytä on tehty kapeasta ponttilaudasta ja runko kakkoskutosesta, ei siis kovin ihmeellisiä materiaaleja tarvita, siitä vaan tekemään!

   Joskus mietin työhuonetta yläkertaan, mutta totesin, että olisin aivan liian eristyksissä siellä, nyt olen kaiken keskellä tietokoneella ollessani :)

   Poista
 5. Olisikohan mahdollista saada postausta teidän pihatto/talli- ja tarharatkaisuista? Millaisia muutoksia teitte piharakennukseen?

  Mukava olisi myös kuulla elämästä hevostenomistajana, etenkin jos aiempaa hevoskokemusta ei ollutkaan ylenmäärin. Nythän sitä onkin varmaan jo kertynyt :) Vastasiko ajatus hevosista omassa pihassa todellisuutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hepat asuvat vielä "väliaikaisessa" pihatossa, ensi kesän aikana teemme huussien tilalle varsinaisen pihaton. Väliaikainen on ollut siitä hyvä, että nyt tietää talven jälkeen paljon paremmin mitä kaikkea toimivaan pihattoon kuuluu. Oli siis hyvä, ettei ehditty viime kesänä oikeaa pihattoa tehdä :)

   Mulla on pelkkää hyvää sanottavaa hevostelusta, vaikka on niiden kanssa kaikkeen joutunut, esimerkiksi reilu viikko sitten vietimme 5 tuntia metsissä niitä etsimässä :) Talvella homma on sitovampaa kuin kesällä, jolloin ovat laitumella, jossa ruokaa riittää ja vain vedestä tarvitsee huolehtia. Talvella olen pitänyt ruokintavälinä 4 tuntia, menot suunniteltava sen mukaan, toki poikkeustapauksissa niiden on pärjättävä 8 tuntia tuplaheinällä. En varmaan osaisi ilman heppoja enää elellä. Suomenhevosella kokeillaan nyt tulevana viikonloppuna työhommia, saatiin juuri työreki pihaan, pitäisi alkaa ajamaan polttopuuta omasta metsästä. Toivottavasti vetohommat onnistuu, mukava lisä harrastamiseen tuo työkäyttö.

   Teen uudesta pihastosta sitten aikanaan postauksen, lupaan :)

   Poista
  2. Kiva kuulla, että heppailu maistuu.
   Jään siis odottelemaan kesäprojektin tuloksia :) Nimenomaan tuo tilan muuttaminen huussista pihatoksi kuulostaa mielenkiintoiselta.

   Poista
 6. Olen huomannut, että työ-ympäristön vaihto tekee toisinaan ihmeitä työmotivaatiolle ja inspiraatiolle. Ihana tuolirivistö ja monitoimipöytä. Teillä on muutoinkin niin ihanan värikästä ja kaunista - tätä blogia on ilo seurata :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana työpiste! Ja nuo eriparituolit ovat niin hauskoja!

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***