torstai 21. helmikuuta 2013

Uusi seikkailuRemontoimisessa taitaa olla parasta uuden kohteen aloittaminen! Ainakin siitä päätellen, miten nuo vanhat kohteet meinaavat jäädä kesken vastoinkäymisten rymistessä päälle.
Pienenä sivuprojektina aloittelen purkamaan kipsilevyjä opettajan asunnosta, jonka varalle meillä on suunnitelmissa liiketoimintaa. Pisnesjutut kerron sitten kun asiat varmistuu, mutta tätä pikaista pintaremonttia (toivottavasti mitään ylläreitä ei tule!) voin silloin tällöin vilautella täällä.
Opettajan asunnon purkaminen on jännittävämpää kuin koulun puolen, odotan levyjen alta löytyvän ainakin rippeitä pinkopahveista tapetteineen.
Valitettavasti ainakaan näin nopeasti kurkattuna pinkopahveja ei ole jätetty seiniin, mutta sentään muurissa on vähän tapetteja. No niin tai näin, parempi tästä tulee!
Kliinisen ankeat levyt pois, aidot materiaalit esiin! That’s the spirit!
Pari tuntia myöhemmin:
Yes! Ensimmäinen tapettilöytö koko talosta! Tuo 70-luvun tapetti niin jää tuohon, saadaan poimittua siitä hienosti koko tilan värit. Sattuipa vielä niin hauskasti, että minulla oli mielessä juuri noiden lehtien sävyinen oliivin vihreä, lisäksi kukkien ruskea sävy on todella lähellä hirsien sävyä.

22 kommenttia:

 1. Kipsilevyjä. Mä niin vihaan kipsilevyjä. Meillä on alhaalla KAIKKI seinät peitetty kipsilevyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Jos sulla on PUUtalo, niin miksi haluat kiveä seiniin?? No onneks näistä pääsee eroon kun vaan purkaa :)

   Poista
 2. Niinpä, musta on hirveetä laittaa kipsilevyä seinään( ja paklata rakoja ja ruuvinreikiä) ja kait vielä hirveempää ottaa ne pois. Meillä on talossa kipsilevyt, eikä saa mihinkään mitään painavampaa ripustettua, kun pitäs hirmuset kiinnittimet laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpompi niitä on purkaa kuin lastulevyjä, kun ne lohkeavat pienempinä palasina irti. Mun mielestä kipsilevy on ihan paikallaan uusissa taloissa ja kivitaloissa, mutta vierastan kovin sitä tällaisessa hirsitalossa, kun levyhän ei hengitä pätkän vertaa. Sen huomaa hyvin meidän keittiössä, aina kun kokkailee jotain enemmän, huone on kuin muovipullo, ihan höyryssä kaikki pinnat. Ei oikein pääse ilma vaihtumaan...

   Poista
 3. Meilläkin on lastulevyä seinissä ja uudemman remontin (20v sitten) jäljiltä myös sitä kipsilevyä...
  Ollaan myös purettu lastulevyä seinistä ja katoista, saatu alkuperäisiä hienoja materiaaleja esille. Toiset ovat ihan kauhuissaan että kuinka noin siistejä pintoja menette repimään, siellä alla kun on vaan kaikkea vanhaa, paneelia ja kamalaa hirsiseinää. Monenlaista mielipidettä irtoaa ;)
  Meillä kävi sen verran "onnellisemmin", että pinkopahvit on jäljellä ja myös ainakin 6 tapettikerrosta. Niistä ei vain ole oikein mitään jätettäväksi näkyviin, ovat sen verran riekaleisia. Yksi malli niistä oli kyllä ihan älyttömän hieno. Mutta niin on tuokin löytö teidän seinässä, pitäkää siitä kiinni! Kerrassaan upea :)

  terv. maria myöskin entiseltä kansakoululta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian siisti ei vaan käy vanhaan taloon :) Minusta on ihan parasta, että pinnoissa näkyy elämisen jäljet, sen takia en raaskinut esim. maalata olohuoneen lattiaa kokonaan uusiksi, vaikka se olikin aika järkyttävässä kunnossa. Lattiakin kertoo omaa tarinaansa, missä on opettajan pöytä ollut ja kuinka voimistelurekkiä on käytetty ahkerasti.

   Poista
 4. Monta kertaa visiitillä ja nyt ekaa kertaa kommentoimassa. Siis aivan mahtava tuo tapetti! Tosi energinen ja pirteä. Pistää hymyilemään :)

  VastaaPoista
 5. Ihana löytö seinästä..Tuo on NIIN ihana tapetti ja mitkä värit !! Oikein keväinen pilkahdus vai pitäisikö sanoa tuulahdus :)

  VastaaPoista
 6. iana retro tapetti...ehdottomasti kannattaa säästää:)

  VastaaPoista
 7. Hieno tapetti! Tuo "arkeologi" fiilis on just hauskinta wanha talon remontoinnissa. Olen niin onnellinen, että ollaan saatu kaikki meidän talon kipsilevyt pois. Itse jätettiin pinkopahvit ja huokolevyt mihin voitiin ja sitten paikkakohtiin pinkopahvia ja huokolevyä rautakaupasta lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on niin kummallisesti revitty ne pinkopahvit pois, kun ajattelee että helpommalla olisivat päässeet jos olisivat vaan jättäneet ne koolauksien ja levyjen alle..? Mutta olemme toki onnellisia esim. siitä, että kaikki väliovet on alkuperäisiä ja uusiin oviaukkoihin on käytetty vanhoja ovia, ei varmaan kovin monessa julkisessa tilassa tehtäisi näin!

   Poista
 8. Järjettömän upea löytö! Ihan kertakaikkiaan huikea tapetti! Minä niin liekehdin täällä!


  Ja ps. Menetän hermoni kun en tajua noita sanavahvistuksia enkä saa tätä hirmuisen tärkeää kommenttia läpi. Eikö muilla ole vaikeuksia ottaa niistä selvää, kun taidan olla ainoa, joka niistä aina purnaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään saa niistä selvää, aina menee toiselle kierrokselle... Mut en uskalla ottaa poiskaan, vai uskallanko..? Sen jälkeen kun mulla iski hakkeri firman sivuille, oon ollut hirmu varovainen kaiken netissä olevan suhteen.

   Poista
 9. Tapetti <3 <3 Oi voi. Mäkin haluun.

  VastaaPoista
 10. Ihana tapetti :)

  Minä vihaan myös sanavahvistuksia viesteissä, jää moni mukava blogi lukematta ja kommentoimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai ne sentään lukemista estä? No tämän voi kääntää vaikka niinpäin, että bloggaaja on entistä iloisempi kommenteista, kun tietää, että niiden jättämiseen on joutunut käyttämään aikaa ja vaivaa vähän enemmän :)

   Kommentit ovat homman suola, älkää pliis lopettako niiden jättämistä :)

   Poista
 11. Uijui, miten loistava tapetti. Hieno löytö! :)

  VastaaPoista
 12. Hengästyttävän ihana tapetti. Siitä vain värejä napsimaan- voi nam! Saat varmasti taas upeaa jälkeä aikaan!

  VastaaPoista
 13. Mahtava tapetti! Vieläköhän jostain tuollaista löytäisi, hengästyttävää!

  (sait/te uuden lukijan, hei vaan!)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***