keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Pakko vilauttaa


Otimme itseämme niskasta kiinni ja teimme aikataulun keittiön remontille! Aikataulumme mukaan pääsemme muuttamaan käyttökunnossa olevaan keittiöön vappuna, siis tämän vuoden vappuna :)
Käyttökunto tarkoittaa valmiita seiniä, lattiaa ja kiinteää kaapistoa sekä lisäksi juoksevaa vettä, tiskipöytää, tiskikonetta, toimivaa liettä ja uusia sähköjä. 
Työtasot ja loput kaapistot ehtii myöhemminkin, väliaikaisilla pärjää kyllä. Kunhan vaan sinne uuteen keittiöön pääsee, siitä on tullut ainakin minulle ihan sellainen kaikkien remonttiunelmien ja tavoitteiden huipentuma!
Remontti edistyi hurjan paljon viime viikolla, oltiin molemmat lomalla ja tehtiin remonttia viisi kunnon työpäivää. Ja koko ajan hyvissä tunnelmissa ja innolla, kai se aikataulu sitten kannusti eteenpäin, aina ei voi mennä vaan fiilispohjalla.
Ja nyt on pakko vähän vilauttaa teille kuvia, kun ollaan niin innoissaan!
Mitään ihan valmista ei vielä saatu aikaiseksi, mutta ulkoseinät ovat nyt eristetty ja levytetty huokoleijonalla, sekä tapetoitu ja laatoitettu. Kiinteän kaapiston runko on pystyssä ja siihen tulevat ovet haettu vanhasta pihasaunasta.
Kaapistojen ovien kanssa meillä on käynyt ihan järkyttävän hyvä tuuri: kun vanhat kiinteät kaapit on aikanaan purettu luokista ja keittiöstä, on ovet karmeineen ja lukkoineen laitettu talteen vanhaan pihasaunaan. Niitä on laitettu vessojen oviksi 90-luvulla ja nyt näiden keittiöön ottamiemme kahden oven jälkeen niitä on saunalla vielä seitsemän kappaletta. Olemme niistä hyvin onnellisia ja otamme ovet takaisin käyttöön kun aikanaan teemme vaatekaapit yms.
Keittiössa on kolme ikkunaa; yksi etelään ja kaksi länteen. Se on valoisa huone ympäri vuoden ja keltaisen tapetin ansiosta siellä paistaa aina aurinko. Keittiö on aamuisin ensimmäinen huone missä touhutaan ja ajattelin, että tapetin täytyy olla sellainen mikä saa hyvälle tuulelle.
Melko hyvin paikkaansa pitävän keittiösuunnitelman yhden seinän osalta voit käydä tsekkaamassa *täältä*, kuva löytyy jutun lopusta.
Näihin kuviin ja tunnelmiin, aurinkoista viikon jatkoa!

33 kommenttia:

 1. Mä rakastan tuota tapettia! Kovasti olen yrittänyt miettiä mihin meille voisi sitä laittaa... Vanhat ovet on myös <3

  VastaaPoista
 2. Näyttää jo tässä vaiheessa tosi ihanalta!

  VastaaPoista
 3. Voi ihmisen lapsi! Mä juuri pähkäilen keittiöasioita omassa blogissani ja mustaa ja keltaista. Tää ei ainakaan helpota!

  a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät värit sulla on pohdinnassa :) Meidän ala- ja yläkaappien ovet tulee olemaan petroolinsiniset (en tiedä miltä näyttää suunnitelmakuvassa), mietittiin mustaakin, mut haluttiin jotain väriä kuitenkin.

   Mustaa on kodinkoneet ja isot kattovalaisimet. Ja laatat halusin perusvalkoiset, niitä ei tarvitse vaihtaa heti jos muut värit alkaa kyllästyttämään, tapettien ja kaapin ovien on helppo vaihtaa väriä.

   Poista
 4. Keltainen ei ole yhtään mun väri, mutta täytyy myöntää, että tuossa lintutapetissa se on erinomaisen kaunis. Remppaintoa teille ja lisää kuvia meille :))

  VastaaPoista
 5. OOOOHHHH!!!

  Toi PiPin tapetti on ihan mun lemppareita ja mulla on täällä testikipale sitä. Me ei laiteta sitä sen valmistusmateriaalien vuoksi suoraan seinään, vaan se tulee irralliselle levylle tavallaan jättikanvaasiksi eteiseen. Toi on NIIN aurinkoinen ja kaunis tapetti.

  Mahtavaa nähdä tuota livenä jossain seinällä. Laitathan lisää siitä kuvia, pliiis *kaunispyyntöpieninöytä*

  ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin se saa olla seinässä vaan sen vuoksi, että yli puolet seinästä on paneelia, joka maalataan hengittävällä maalilla. Varmistettiin asia rakennuskonservaattorilta ja "saatiin lupa" tehdä näin :)

   Lupaan laittaa enemmän kuvia heti kun saadaan sitä paneelia alle, menee kyllä pari viikkoa ainakin!

   Poista
  2. Ihanaa! Odottelen lisäkuvia melkein maltillisesti ;D

   Tuossa se ei varmastikaan haittaa, tuo tapetin matsku. Mulla tuo tapetti oli harkinnassa makkariin, jossa kaikki seinät tapetoidaan kauttaaltaan, joten se olisi voinut muodostua ongelmaksi jossain vaiheessa. Eteisessä taas tapettia tulee vaan tietylle alueelle, siksi se on meillä ihan kätsyä laittaa irtolevyyn kiinni. Jossain vaiheessa kuitenkin saatan kyllästyä ainakin hetkeksi keltaiseen ja silloin on helppoa kääntää levy ympäri ja laittaa toista tapettia kääntöpuolelle. Vaihtariseinä tulossa siis. Jää halvaksikin, kun yhdellä rullalla mennään ;)

   Poista
 6. Hyvältä näyttää, meillä on samaa lintutapettia keittiössä yhdellä seinällä, siihen uskallettiin laittaa kun kyseessä on sisäväliseinä. Kertakaikkisen kaunista tulee teille :)

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näytää, etenkin tapetti :)

  VastaaPoista
 8. Voi miten kiva kuulla, että remontti-into pysyi koko viikon yllä, se antaa toivoa tänne ruudun taakse ;). Se on mietityttänyt, että mitenköhän tuon motivaation kanssa sitten on, kun tositoimiin lopulta pääsemme. Ilo tekemisessä on iso asia. Ja voi, miten kaunis tuo keltainen tapetti onkaan, aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei tehdä väkisin, ellei oo ihan pakko. Joskus on tietty pakko vääntää hampaat irvessä, että jotain valmistuu, mutta tällaisen ikuisuusprojektin ollessa kyseessä ei voi kokoajan tehdä niin. Ilo löytyy kummasti tauon jälkeen uudestaan!

   Poista
 9. Meillä on samaa tiputapettia viisi rullaa kellarissa. Se odottaa ruokailuhuoneen remonttia, jonka piti siis tapahtua jo vuosi sitten :D Nyt sit oon tuumaillut, että sitä tapettia tarttisi enemmän. Mutta arvaa saako sitä samaa erää enää. Tuskin.

  Mut siis tosi kiva keittiö tulee, hyvä tapettimaku :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, onkohan tämä uusi blogitapetti, kun tuo olkkarin Kiurujen Yökin vissiin on. Ihan tietämättömänä moisista trendeistä tilasin tapettini kaksi vuotta sitten :D

   Poista
  2. On se! Sitä on nyt kaikkialla, blogeissa ja lehdissä. Mutta vaikka sitä näkee joka puolella, se on silti ihan tolkuttoman kanis! En usko, että siihen voisi kyllästyä, vaikka se niin muodikas nyt onkin. Ihanalta näyttää - ja vielä petroolinsinuset kaapit tulossa....... Ah ja vii, hengästyttää ihan! Tosi upea asia myös nuo vanhat ovet!

   Poista
  3. Äh, en olis varmaan tuota valinnut jos se on nyt niin in... Mut toisaalta, ei se sen ihanuutta mitenkään poista, varsinkin kun hirmuisen väännön jälkeen sain luvan käyttää sitä, isäntä oli muovisuuden takia kovasti vastaan :)

   Poista
  4. Mä kans ostin sitä melkein samantien, kun ostettiin talo kohta 2 vuotta sitten. Mutta se on kyllä kiva. Nyt oon vaan alkanut epäilemään just tota matskua. Jostain luin, että nuo eivät ole se pahin mahdollinen tosiaan ja se veisi "vaan" 10 prosenttia siitä hengittävyydestä. Eli ei ehkä paha, kun vertaa siihen, että nyt siinä huoneessa on kipsilevyt ja usea eri muovitapetti päällä.. Mutta vähän kyllä tuumituttaa, että jos kuitenkin pitäisi tuota laittaa johonkin sisäseinille ja keksiä ruokailuhuoneeseen muuta.

   Poista
  5. Ja mäkin olin tota himoinnut siitä asti, kun ostettiin edellinen kerrostalokämppä, mut silloin ei ollut varaa tapetoida sillä. Kyl ne innostukset laantuu. Ja kaikkein isoin hitti taitaa olla nyt ne Kirsikkapuut, lohdutan sillä :P Meilläkin tulee makkariin sinistä Kiurua. Kiurut taitaa olla jo vähän laantumaan päin.

   Poista
  6. Ok, hyvä kuulla että on laantumassa ;) Mulla oli sininen Kirsikkapuu haaveena noin 8 vuotta sitten, mut en raaskinu ostaa. Hieno se on vieläkin, kaipa nuo klassikot kestää vuosia ja trendejä oikein hyvin!

   Niin täälläkin on tuolla opettajanasunnossa vielä lasivillat+muovit+kipsilevyt seinissä ja niihin verrattuna yksi viaton tapetti tuntuu kovin pieneltä riskiltä. Mutta jos sitten ne seinät mädäntyiskin juuri sen tapetin takia, niin entäs sitten..? Kun ei voi varmaks sanoa, niin tää oli nyt tässä ja jatkossa vaan paperitapetteja, onneks niissäkin on vaikka mitä kivoja!

   Poista
  7. Mä taas oon käsittänyt, että sisäpuolella siitä ei ole rakenteellista haittaa. Siinä on vaan se, että huoneilmalle hyödyllistä vaihtumista ei tapahdu niiden seinien kautta. Ja sekin siis silloin, jos sisäpinta on vedetty esim. lasikuidulla, jossa se vaikutus on 100%. Seinän kuitenkin pitää harveta nimenomaan ulospäin. Hirsiseinissä se taitaa olla ehkä huonompi juttu, kun näissä purutaloissa.

   Mutta saas nyt nähdä. Kyllähän noille ostajia löytyisi, jos myisin rullat pois. Yhden rullan voisin säästää siltä varalta, että kyllästyn vessan mintunvihreään :P

   Kysynpä muuten, jäikö teillä ylimääräisiä laattoja noista, mitä laitoitte keittiöön? Meillä taitaa olla samoja vessassa ja nythän siis käy niin, että meidän pitää korjata vessanseinän repeämää jossain vaiheessa ja naputella laattoja irti. Ei raaskisi ostaa kokonaista laatikkoa, jos siinä touhussa pari menee säpäleiksi. Jos siis on ja ei ole tarvetta, niin voisin ostaa sulta ylimääräiset nurkista :)

   Poista
  8. Joo hirsitalot on vissiin vielä "herkempiä"... Parempi pelata vaan varman päälle, en jaksa enää toista kertaa alkaa hirsiä vaihtamaan tähän taloon :)

   Noita laattoja jäi yli, mutta niin paljon, että niillä sais tehtyä vaikka vessan lavuaarin päälle laatoituksen. Muuten kyllä ilman muuta voisin muutaman luovuttaa, mutta nyt en uskalla luvata vielä mitään. Kysele uudemman kerran sitten jos tulee ajankohtaiseksi!

   Poista
  9. Kaverilla on tuossa parin kilometrin päässä vanha pieni hirsimökki. Siellä oli edellinen asukas vetänyt sisäpuolelle kans sen perinteisen lasikuituvillan ja lastulevyn. Alkoivat nyt repiä niitä pois, niin villat olivat ottaneet reunoista homeeseen ja koolaukset oli kans tummuneet. Hirsillä ei ollut mitään hätää, mutta kivasti päässyt kosteus tiivistymään sen koolauksen ja villalevyn väliin.

   Ookoo. Mä kyselen laatoista uudemman kerran. Ajankohtaista tämä on ehkä joskus kesällä :) Tai näkee sitten :D

   Poista
 10. Ihana tapetti..Voisin itsekin harkita sitä johonkin pienelle seinälle :)

  VastaaPoista
 11. Meillä odottaa sama tapetti kaupassa hakemista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän tapetti odotti laatikossaan aika tasan kaksi vuotta, oli ensimmäinen asia jonka remonttia varten tähän taloon hankin :)

   Poista
 12. Söpö tuo lintutapetti! Itsekin ihastuin vaaleansinertävään lintutapettiin viime viikolla ja ajattelin sitä heti keittiöön. Loppujen lopuksi päädyimme toiseen tapettiin, mutta en silti ole pystynyt päästämään irti niistä pikkulinnuista. Olisi ihana saada hymy huulille heti aamulla lintutapettia katsoessaan. :)

  VastaaPoista
 13. Upeelta näyttää! Sulta löytyy mahtavaa sisustussilmää :) Mua jäi kiinnostamaan, että miksei tuota tapettia olisi saanu laittaa suoraan seinään materiaalin takia..? Meillä on makkarissa kahdella seinällä Pip Studion toista tapettia, ja myöskin vanha hirsirunkoinen talo (http://byheini.blogspot.fi/2013/02/lipastoloyto.html) Nyt tietenkin jäi mietityttämään, kun en ole aiemmin törmännyt tällaisiin kommentteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tällaisissa taloissa pitäisi käyttää vain hengittäviä materiaaleja niin pysyy rakenteet kunnossa. Nykyajan muovitapetit, kuten tämä Pip eivät hengitä lainkaan ja sen takia tää on nyt ainoa laatuaan meidän huushollissa ja mahdollinen vain tuon paneloinnin kanssa. Kosteusvaurioita tarpeeksi löytäneinä emme halua aiheuttaa niitä itse yhtään lisää, noudatetaan perinneremontoimisen kaikkia sääntöjä mahd. tarkasti!

   Poista
  2. Kiitos, ja ajattelinkin, että liittyikö ne kommentit kuitenkin vain hengittävyyteen :) Hetken aikaa kuitenkin jo luulin, että onko tapeteissa ilmennyt jotain sellaista muuta haittaa, mikä on meillä jäänyt kuulematta.

   Poista
 14. Iiik, miten ihanalta näyttää!!!
  Teillä on just mun lempparitapetit! Pip studion muutkin tapetit ovat niin herkkuja ja Kaipiaisen tapetit ovat olleet vuosikausia rakastamiani tapetteja.

  VastaaPoista
 15. Aivan ihanalta näyttää! Ja kyllä, joskus aikataulutus kannattaa ;) Meillä saatiin samalla tavalla vanha sali remppailtua käyttökuntoon! Ihanaa kevään alkua!

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***