maanantai 6. toukokuuta 2013

Eiku!


Tarina mittaamisen, pakkauksien avaamisen ja asioiden sovittamisen tärkeydestä.
”Ollaan sit tilattu tällainen vapaasti seisova astianpesukone tason alle, tää on melkein 90cm korkea... Miksiköhän tällainen...? No se oli kai hienompi kuin se integroitava!”
Astianpesukone on ollut paketissa 1,5 vuotta, nyt sitten mitattiin korkeus.
”No ei siinä sitten muuta kuin nostetaan tasojen korkeus 94 senttiin, pitää tehdä jatkopalat noihin jo valmiisiin kaappien jalkoihin.”
Tasot ovat siis 4cm paksut. Tehtiin muuten osa kaappien jaloista vanhasta jakkarasta, eikös oo aika hauskat? Ja muut jalat isäntä sorvasi samalla mallilla. Ko. kaapin jalkojen jatkopalat eivät onneksi näy kun vetolaatikko on paikoillaan.
”Tää allas ei mahdu allaskaappiin!”
No ei muuta kuin pala pois toisesta seinästä, tämäkään ei onneksi näy kun kaikki on paikoillaan. Tehtiin allaskaappi tarkistamatta altaan todellisia mittoja, allas paketissa 1,5 vuotta.
”Ei se kaasupullo muuten mahdukaan tähän nurkkaan... No siellä voi säilyttää vaikka talouspaperia!”
Vielä on ratkaisematta miten liesi saadaan nostettua 94cm:n korkeuteen...
Mitä me tästä opimme? Jos et tee keittiötä tms. valmispaketista, ota kaikki, siis ihan joka ikinen sinne tuleva asia paketista, mittaa ja sovita, mittaa ja sovita.
Mutta oli meillä hauskaakin, oma tyhmyys naurattaa kovasti ja ei tässä mitään peruuttamatonta vahinkoa saatu aikaiseksi! Ja keittiöstä tulee kuitenkin hieno ja taatusti uniikki :D

18 kommenttia:

 1. Ehhehee, kuullostaa tutulta... Mutta onneksi saitte homman toimimaan :) Ihana muuten tuo koivunvärinen kaappi tuolla aiemmassa postissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astiakaappikin tuli aluksi liian alas, huomattiin, ettei hankkimamme korkea hana mahtunut kunnolla alle :D

   Poista
 2. Ihana, muillakin :DD
  Meilläkin oli osa kodinkoneista paketissa pari vuotta ennen keittiöremppaa. Siinä sitten jatkettiin yhtä seinää ja samalla tavoin lovettiin allaskaappia, että muuttuneet suunnitelmat onnistuu. Ja onnistuihan ne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suunnitelmat meilläkin on muuttuneet noin miljoona kertaa, mikä on aiheuttanut taas ihan omat pähkäilyt, kun nää koneet on tilattu ekan suunnitelman mukaan :)

   Poista
 3. Tutulta kuulostaa, meilläkin kaivellaan parasta aikaa paketeista koneita, jotka on olleet siellä puolitoista vuotta.. katsotaan miten ne passaa niille rakennettuihin paikkoihin. Plussaahan teilläkin on se, että kun itse rakentaa niin on helppo tehdä muutoksiakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että mahtuvat! Meillä on nuo kaapit allaskaappia lukuunottamatta kierrätyskamaa, mutta muunneltavissa kuitenkin melko hyvin, kaikki kun on täyspuuta.

   Poista
 4. Meillä jouduttiin poistamaan allaskaapin rungosta yksi sivu, kun ei mahtunut pesukone samaan koloon muuten..sivu korvattiin lattaraudalla, niin saatiin se tarvittava sentti tilaa. Joskus se on pienestä kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sentistä se allas oli meilläkin kiinni :)

   Poista
 5. Minä muutin muutama kuukausi sitten 60-lukuiseen toimistokäytössä muinoin olleeseen taloon. Meinasin ostaa kunnon jykevän puurunkoisen sohvasängyn jo ennen muuttoa, mutta onneksi osto peruuntui jostain syystä, sillä tajusin vasta jälkikäteen että eihän sitä sohvaa olisi saanut mahtumaan eteistä pidemmälle tässä asunnossa, koska huoneiden väliset oviaukot ovat TODELLA kapeita, n. 20cm vähemmän leveyttä kuin nykyisissä ovissa pitää olla. Eipä siinä mitään, mutta kun pari-kolme kuukautta vierähti ja unohdin jo koko asian niin melkein ostin jo eri sohvan, kunnes taas välähti että pitäisiköhän vähän mittailla ensin... Pitänee joko tyytyä elämään sohvattomana, tai löytää jokin rautarunko jota pystyy edes pujottelemaan pätkä kerrallaan oviaukoista eteenpäin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Mites meniskö ikkunoista, jos on eka kerroksen asunto?

   Poista
 6. Meidän keittiöremontti tulee menemään varmaan just noin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on opettavainen tarina, sen tarkoitus on estää muita tekemästä samoja virheitä :) Muista: mittaa & sovita x 100 toistoa!

   Poista
 7. Ihihiiihhhiiiiii, tsemppiä! :) Kuulostaa niin tutulta niin tutulta! :D Meille tuli uudet keittiön kaapit, mutta leikkaa-liimaa-askartele -menetelmällä ja tosiaan tasot on nyt 93cm korkeudella (vaikka ei niin kuulemma "kuulu olla" mutta mitäs sitten, meillä on ja hirmu hyvä on tuo korkeus! ;) samoin kylppärin eikä keittiön altaat mahtuneet hirmusein kätevästi paikoilleen vaan sahaa ja sorminäppäryyttä vaadittiin aikamoisen määrän verran! Mutta on se vaan hiano fiilis, kun on itse tehnyt mieleisensä keittiön (kaikista niistä pienistä vähän sinne päin oho ups -jutuista huolimatta!) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan 170 ja 180cm pitkiä ja ei tuo 94cm tunnu mitenkään liian korkealta, onneksi!

   Poista
 8. Moi SuperSanna. Nimikin on jo niin hauska, että. Ja OMG, viekää nämä kaikki kivat blogit pois tai elämäni muuttuu kohta virtuaaliseksi. Pakkohan tänne on silti jäädä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiva kun tulit :) Koukuttavia, mutta niin hyviä inspiraation lähteitä parhaimmillaan nää blogit!

   Poista
 9. Loistavaa! :D Tsemppiä projektiin, hieno tulee ihan varmasti!

  VastaaPoista
 10. Oi kuulostaa niin tutulta kun tekee remonttia vanhaan (ja varsinkin jos vielä vähän säveltää omasta päästä) niin kaikki on aina mitattava! Ja kahteen kertaan :)
  Törmäsin blogiisi kun lainasin kuvaa teidän hauskasta pihakatoksesta. Pitää ruveta tutustumaan tähän teidän projektiin lähemminkin.

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***