tiistai 21. toukokuuta 2013

The Aukko

Saavutimme sunnuntaina erään tärkeän merkkipaalun remontissa! Olohuone ja uusi keittiö yhdistettiin toisiinsa moottorisahan ja isännän yhteistyönä tekemällä 160cm leveällä aukolla.
Tältä seinä näytti ennen aukkoa.
Nyt kaatuu seinä!
Ja tältä se näyttää nyt. Aukossa ei ole vielä tukipuita, karmeja eikä listoja, mutta siinä se kuitenkin on ja muuttaa huoneiden tunnelmaa merkittävästi. Tiedän, että jotkut lukijat ovat sitä mieltä, ettei näitä alkuperäisiä huonejakoja pitäisi muutella, mutta meille tämä oli ihan ehdoton juttu, ollaan aina haaveiltu yhtenäisestä keittiöstä ja olohuoneesta. Lisäksi tilat on helpompi lämmittää talvella näin.
Teemme aukkoon ja vanhaan oikealla olevaan oviaukkoon liukuovet vanhoista ovista. Liukuovet tulevat olemaan tuossa vasemmassa reunassa, silloin kun aukot ovat auki (eli lähes aina). Uskon, että tuo seinä tulee paljon tasapainoisemmaksi kun ovet ovat vasemmalla ja aukot oikealla, nythän homma painottuu kovin tuonne vierekkäisten aukkojen suuntaan.
Meidän uudesta keittiöstä puuttuu enää sähköt! Eilen saavutettiin nimittäin toinenkin Hyvin Merkittävä asia, putkimies sai putket tehtyä ja me pestiin ensimmäinen koneellinen astioita, oi tätä luksusta! Astianpesukone on siis vielä jatkojohdon varassa ja tuo jääkaappikin muuttaa sitten sähköjen myötä olohuoneesta keittiöön.
Toiveissa on myös saada siistittyä olohuoneen puolen sähköjä (kuvissakin näkyy noita ihania virityksiä), mutta kokonaan meillä ei ole nyt varaa niitä uusia, nuo vanhanajan sähkötarvikkeet ovat kovasti hinnakkaita...
Nyt on kyllä sellainen loppukiri fiilis, ettei mitään rajaa! Pihallakin ollaan touhuttu yhtä sun toista, niistä jutuista ja keittiöstä lisää pian!

18 kommenttia:

 1. Meillekin tulee vanhasta ovesta liukuovi :) Ovi on ollu olemassa jo pari vuotta ja oven paikkakin on ikivanha. Mies haluis maalata oven vihreäksi, saas nähdä kuin käy! Loppukiri on aika mukava vaihe, varsinkin jos saa jotain tehtyä... Ootte näköjään saaneet yhtä sun toista aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sellaisen jossain lehdessä ja meille sopiva liukuovi ongelma oli ratkaistu!

   Poista
 2. Jos minulta olisi kysytty olisin tehnyt vielä isomman aukon :)
  Minusta tuosta tuli tosi hyvä ja talossahan eletään niin kuin parhaaksi nähdään.
  Minusta tuo olohuone ja keittiö yhdistettyä toimii niin paljon paremmin. Meillä se on vähän huonompi homma kun maggari on välissä :) Toivottavasti hyötykäytätte tuon palasen. Siitähän saisi vaikka pöytälevyn tehtyä. Hyvältä näyttää !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mekin oltais haluttu isompi, mutta kun tuolle seinälle piti sijoittaa keittiön puolella tiskipöytä niin joutui rajoittamaan :) Hirret menivät vintille odottamaan jotain ideaa, ei niitä ainakaan polttopuiksi laiteta!

   Poista
 3. Musta jokaisen talon tulee elää ja muuttua sen asukkaiden mukana. Joten hyvän ratkaisun teitte. Tsemppiä loppukiriin! :)

  VastaaPoista
 4. Hauskat kuvat! Pääasia että olette itse liekeissä muutoksesta, tilojen yhdistäminen on hyvä juttu. Varmasti parantaa tilojen toiminnallisuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos tulee olemaan toiminnallisuuden kannalta huima kunhan keittiö on 100% käytössä, nykyinen keittiö on aivan toisella puolen taloa ja talvella kahden kiinni pidettävän oven takana... Hyötyliikuntaa tosin tulee :)

   Poista
 5. Hyvän näköistä hommaa ja erityisesti uuden keittiönne ruokakomerot ovat ihanat! Me tehtiin myös vuosi sitten keittiörempassamme sellainen pikku skafferi, kun löysin vanhan vessanoven karmeineen, joka sopi kun nappi silmään keittiöömme. (olis tarkoitus esitelläkin se piakkoin...). Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeroihin voi hukata vaikka mitä :) Kiitos!

   Poista
 6. On kyllä parannus minunkin makuuni. Hyvä veto!

  VastaaPoista
 7. Well done! Meilläkin tehtiin the aukko olohuoneen ja vielä määrittelemättömän huoneen välille ja toiminnallisuus parani,ulkonäkö parani ja ollaan oltu niin supertyytyväisiä siihen.

  Mukavia raksapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon ajatellut, että tuon aukon myötä hävisi paljon sitä koulumeininkiä ja tilat näyttävät yhä enemmän kodilta.

   Poista
 8. Mullakin on hirveä remonttimeininki päällä yläkerran kanssa. Olen kovasti uhoillut, että kesäkuun aikana se valmistuu kokonaan!

  Krhm.

  Aukko on kyllä hyvä, mekin ehkä suurennetaan ruokailuhuoneen ja keittiön välistä ovea, kun siinä ei ole alkuperäisiä karmejakaan enää, vaan sellainen kammottava puristelaakaovi. Siinä on ehkä saattanut joskus jopa olla isompi aukko, se seinäviritelmä on niin omituinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavoitteita on hyvä olla :) Meillä on kesän to do -listassa miljoona asiaa pääosin ulkona, vähän hirvittää jo nyt...

   Poista
 9. Oi joi mikä koti ja huonekalut ja kaikki! Olen uusi lukijasi, tai olenhan lukenut blogiasi jo pitkään mutta vasta nyt vähän aikaa sitten kirjautuneena :). Sulla on kyllä kodissasi niin paljon kaikkea kaunista, että välillä vihreänä juttujasi seurailen. Ja tuo aukko sopii tuohon kun nenä päähän :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Lukijoita tulee kivan tasaisesti koko ajan lisää, kohta pääsee järjestämään 300:n lukijan kunniaksi arvonnan :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***