tiistai 18. kesäkuuta 2013

1930-luvun kammari


Tämä seinäkirjoitus paljastui Tomi-koiran muistokirjoitukseksi, sen kirjoittanut henkilö kävi täällä visiitillä Juhannuksena. Itse kuvittelin kirjoitusta joksikin romanttisemmaksi, mutta yhtäkaikki sen tarina oli hieno saada selville.
Oikeasti nyt pitäisi keskittyä täysillä ulkona tehtäviin hommiin, mutta pitäähän minulla olla sadepäivän projektikin... kun keittiökin on ihan kohta valmis.
Idea 1930-luvun kammarista lähti kun purin kipsilevyjä opettajan huoneistosta ja tutkin vanhoja tapettikerroksia. Aloin haaveilemaan täysin 30-luvun tyyliin sisustetusta huoneesta ja kun samoihin aikoihin selvisi, että paloturvallisuusvaatimusten vuoksi emme laitakaan yläkertaan B&B huoneita, oli homma selvä. Me muutetaan nukkumaan itse yläkertaan ja kammarin remontti ja sisustus tehdään mahdollisimman tarkasti 30-luvun tyyliin!
Yläkertaan pääsee keittiön vierestä lähteviä (talvisin kylmiä) portaita pitkin, joten sijaintikin on mielestäni oikein hyvä makuuhuoneelle. Kylmän rappukäytävän sietää kun alhaalla odottaa (toivottavasti) lämmin ja kutsuva keittiö! Lisäksi yläkerrassa on oma vessa, tällä hetkellä hirvittävässä kuosissa, mutta kyllä siellä nyt pissillä käy. Jotain pikaremppaa sillekin sitten jossain vaiheessa...
Ollaan hankittu yläkertaan aidot 30-luvun sängyt,
sekä ihana 30-luvun rimpsuverho.
30-luvun tyyliset sängynpeitot...
...ja gobeliini.
Tänään tuli Tapettitalon ihanainen Kaneli tapetti, 30-luvun malli, jolla koko kammari tapetoidaan.
Olen repinyt vanhat tapetit seiniltä, niitä oli vain neljä kerrosta. Oli kiva huomata, että seinät on päällystetty silloin vuonna -31 samantyyppisellä huokolevyllä, mitä olemme vaihtaneet seiniin kaikenmaailman levyjen ja muovien tilalle!
Yläkerta on vähiten remonteilla pilattu osa talosta muutenkin, ainoastaan joskus tehty sellainen tyhmyys, että laajennettu huoneita kylmiksi tarkoitettuihin sivukomeroihin, ilmeisesti kuitenkaan tekemättä eristykselle mitään.
Kuvassa näkyy kolme ensimmäistä tapettikerrosta, jotka laitan kehyksiin muistoksi.
Tästä kammarista tulee NIIN hieno ja samalla osoitan itselleni, että kykenen tekemään täysin yhden tyylisuunnan huoneen :)

19 kommenttia:

 1. Nuo ikkunat yläkerrassa on kyllä niin hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan hienoimpia huoneita nää yläkerran kaksi huonetta kyllä ovat. Vaihteeksi pientä ja kaunista kaikkien isojen huoneiden vastapainoksi.

   Poista
 2. Tuo keskimmäinen tapetti kyllä näyttää niin tutulta. Kyllä teille tuleekin hieno makuuhuone.

  VastaaPoista
 3. Ikkunoita ihastelen minäkin, oikeat vinttikammarin ikkunat. Kaneli on kaunis tapetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä ihanat! Tapetoin tänään ainakin yhden seinän, pakko nähdä heti miltä näyttää :)

   Poista
 4. Ihanat ikkunat minäkin huomasin ekana.
  Innolla jään odottelemaan huoneen valmistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tänään poutapäivä, mut taidan leikkiä että sataa, eikun yläkertaan ;)

   Poista
 5. Kyllä nuo ikkunat jo ovat yksistään tarpeeksi hyvä syy laittaa oma makkari sinne, eikä viershuonetta! Tuosta tulee kiva kontrasti muuten niin iloiseen ja vahvaan sisustukseenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Joskus tuntuu vaan niin hassulta kaikki tämä tila kahta ihmistä varten :) Onneksi yläkerrassa on toimiva kakluuni ja puulämmityksen ansiosta kustannukset pysyvät kurissa talvellakin, joten nautitaan nyt tästä kaikesta tilasta!

   Poista
 6. Hui, mitkä kauhuleffa-portaat! :)
  Ikkunoita täälläkin ihastellaan ja valitsemanne tapetti on tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ne ovat kieltämättä hieman kolkot :) Päässä näkyvä kiinni oleva ovi vie ullakolle, jossa olen joskus kuullut kummitusten riehuvan, ainakin unissani :O Minulla on varasuunnitelmana nukkua alakerrassa isännän reissujen aikana, jos alkaa pelottamaan liikaa kummitusten naapurina ;)

   Mut joo, jotain kotoista keksittävä, että rappuset vähän somistuvat!

   Poista
 7. Meidän talomme on rakennettu 1930 ja pari kesää sitten, kun remontoimme ja teimme uusia huonejärjestelyitä, löysimme palat tismalleen samaa tapettia kuin on tuo keskimmäinen tuossa kuvassa :)

  VastaaPoista
 8. Oih! 30-luku on yksi lempparivuosikymmenistäni. En malta odottaa että näen huoneen valmiiksi rempattuna. Uskon että siitä tulee upea. Sängynpääty ja hankitut materiaalit ainakin lupailevat hienoa lopputulosta. Ehkä vielä vanha putkiradio ja pari vanhaa 30-luvun naistenlehteä somistukseksi :D sori, mielikuvitus pääsi laukkaamaan...

  VastaaPoista
 9. Radio on hakusessa, toimivia ja kohtuuhintaisia hankala löytää! Muuta rekvisiittaa on hankittu lisää :)

  Viime ajat menneet pihalla, ollaan tyhjennetty suulia uusia heiniä varten ja pinottu halkoja, mutta jospa pian ehtisi takaisin yläkertaan!

  VastaaPoista
 10. Keskimmäistä tapettia on bongattu myös asemamme tapettikerroksista :)

  VastaaPoista
 11. Keskimmäinen tapetti löytyi myös meidän hirsitalomme tapettikerrosten välistä Kuohulla :)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***