perjantai 12. heinäkuuta 2013

1930's kammari on valmis!


Oijoi, bloggaamisen huippuhetkiä elellään: täten julkistan uuden makuuhuoneemme yläkerrassa! Ollaan nukuttu siellä tasan viikko ja täytyy sanoa että onneksi tajuttiin viimein laittaa kammari sinne, onhan se nyt ihan erilaista nukkua yläkerran rauhassa ja ennenkaikkea tunnelmassa.
Yläkertaan mennään keittiöstä ja rappuihin pääsee myös suoraan yhdestä ulko-ovesta. Raput ovat hyvä henkinenkin väli, mahdolliset alakerran murheet jäävät niitä kiivetessä taakse.
Ja tällainen kammari portaiden jälkeen odottaa, kuvat otettu tänään ilta-auringon valossa. Tyylisuuntana on siis 1930-luku. Halusimme taloon yhden huoneen, jonka voisi kuvitella olleen talossa sen valmistumisvuonna 1931.

Sama kohta ennen-jälkeen kuvana. Huoneeseen oli laitettu muovimatto vuonna 1952 ja yhteensä neljä tapettikerrosta. Seinät ja lattiat olivat nähneet parhaat päivänsä vuosia sitten. Kuvista ei näe hajua, mutta voinen kertoa, ettei se ollut kovinkaan miellyttävä, vaan erittäin pinttyneen likainen. Minulle suuri riemu oli kun nousin portaita viime perjantaina suursiivouksen jälkeen ja Se Haju ei tullutkaan vastaan portaiden yläpäässä.
Toinen ennen-jälkeen kuva vastakkaisesta suunnasta. Valitettavasti ennen kuvia ei ollut tämän enempää, mutta nauttikaamme nyt näistä valmiin kammarin tunnelmista :)
Voisin tehdä kaikista huonekaluista ja muista yksityiskohdista aivan erillisen jutun. Emme ole ennen hankkineet kokonaan "uutta" kalustusta huoneeseen, se oli hauskaa ja välillä aikamoista tuuripeliä.
Loppuun vielä pari kuvaa noista rappusista ja niiden yläpuolella olevasta väliköstä, joka yhdistää yläkerran huoneet toisiinsa. Molempiin huoneisiin sekä vinttiin menee oma ovensa myös rappujen ylätasanteelta.
Rappukäytävä on arkkitehtoonisesti kerrassaan jännä ja hieno paikka.

Opettaja Aili Viljanen asui yläkerran huoneen ja keittiön asunnossa perheineen  vuodesta 1931 aina 1960-luvun loppuun asti ja hänen mukaan nimesimme kammarimme Ailin kammariksi.


33 kommenttia:

 1. Kaunis ja harmoninen lopputulos. Onnittelut, tuolla varmasti saatte vain kauniita unia!

  VastaaPoista
 2. Ihana, tykkääääään. Suosikki vuosikymmen.

  VastaaPoista
 3. Ihana huone, ja mikä tunnelma. Tuolla jos missä on rauha nukkua.

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis ja onnistunut juttu. Näissä kuvissa silmä lepää. Tuolla saa varmasti hyvät unet.

  VastaaPoista
 5. Huone on kaunis ja rauhaisa. Olisiki uuni kuitenkin ollut kokonaisena seinän sisällä, olisiko sen voinut ottaa esiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunin molemmin puolin on muurit, eli ollut alusta asti juuri noin.

   Poista
  2. Aa, mä oletin, että se olisi konainen seinässä.

   Poista
 6. Huoneesta tuli kaunis...ihan on -30luvun henki....kiva kun annoitte huoneelle nimen sen entisen asukkaan mukaan..jotain perinteitä on säilytettävä:)

  VastaaPoista
 7. Aistin huoneessa ihanan vinttikamarin tunnelman. Kaneli-tapetti on kyllä niin hineo!

  VastaaPoista
 8. Minä vaan huokailen ja huokailen. Teitte huoneesta todella kauniin. Ajattelin etukäteen, että mahtaa tulla ankea verrattuna muuhun kotiinne, kun valitsitte teemaksi 30-luvun, mutta ei sittenkään! Kaikkea muuta kuin ankea. Lämmin, turvallinen, rauhallinen. Kaikkea sitä, mitä makuuhuoneen kuuluukin olla.

  VastaaPoista
 9. Aikuinen, mutta ei tylsä! Tyylikkäästi mummomainen, hieno. Kuulostaako nyt viiniesittelyltä? Tykkään.

  VastaaPoista
 10. IHANA makuuhuone! JA ihanat sängyt....tuolla voisin minäkin nukkua...:)

  VastaaPoista
 11. Voi miten siitä tuli hieno! Todella onnistunut lopputulos! Kyllä tuolla kelpaa uinailla ;)

  VastaaPoista
 12. Ihana ja sersteinen huone! Millä sävyllä maalasitte latian, en oikein erota kuvasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattiassa on vanha maali, tuollainen sinertäväharmaa, jollainen on kaikissa huoneissa. Ei olla maalattu yhtäkään lattiaa kokonaan, tämän ehkä joutuu myöhemmin, on paikoin sen verran kulunut. Ehkä ;)

   Poista
 13. Niin onnistunut huone,tyyli mitä haitte näkyy ja toimii!! Todella kaunis ja seesteinen kammari!

  VastaaPoista
 14. Ihana ja tunnelmallinen *huokailee ihastuksesta*

  VastaaPoista
 15. Kiitos kiitos! En ole herännyt kertaakaan kesken unien tämän reilun viikon aikana, kyllä tuossa kammarissa on jotain hyvin rauhoittavaa. Yksi pieni ongelma unien suhteen kylläkin on... ei raaskittu laittaa verhotankoa ja verhoja tuolle täydellisen kauniille ikkunaseinälle ja etenkin isäntä on alkanut heräämään tosi aikaisin. Suunnitelmissa on tehdä jotkut levyt, mitkä voisi nostaa ikkunoiden eteen.

  VastaaPoista
 16. teillä on kyllä niin ihanaa

  VastaaPoista
 17. Waude, hieno! Ja kiva idea toteuttaa yksi huone säntillisesti tietyn vuosikymmenen mukaan. Meillä on vanha kesäkoti, mutta olemme sisustaneet tosi kevyellä otteella sekoittaen sitä sun tätä. Toki vanhalta siellä näyttää, mutta tässä näkee kyllä, että kaikki on mietitty loppuun saakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tästä vois innostua, siis yhden vuosikymmenen mukaan tekemisestä. Seuraavaksi hakusessa 50's tyyliä vierashuoneistoon, mut vasta vuoden parin päästä :)

   Poista
 18. Mahdottoman kaunista, kyllä varmasti nukkuu levollisesti tuossa huoneessa.

  VastaaPoista
 19. Onpa tosi kaunis, ihana, kotoisan lämminhenkinen! arja

  VastaaPoista
 20. IIIH, mä en kestä kun tuosta tuli niin upea! Levollinen ja kotoisa tuo nimenomaan on. Ikkunaluukut varmaankin sopisivat tyyliin oikein hyvin. Yöttömät yöt kyllä tuo aivan omat ongelmansa vanhoihin makuuhuoneisiin. Eihän noita hurmaavia ikkunoita voi peittää millään perusverhoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taidettiin jo tottua valoisiin aamuihin, nyt osataan nukkua yhdeksään asti. Myöhempään ei paljon voikaan, muuten heppaherrat hermostuu :)

   Poista
 21. Uskomaton tunnelma!!!! Todella kaunista!

  VastaaPoista
 22. Oooh mitkä ikkunat! Ja koko huone! Voihan ihanuus!

  VastaaPoista
 23. Multa meinas itku päästä, ihana tunnelma! Vau! Siis ja apua, miten musta tuntuu että Aili oli mun kaverini mummo.... *how small is the world*

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***