torstai 25. heinäkuuta 2013

Kammaria yksityiskohtaisemmin

Lupasin esitellä ihanaisen uuden kammarimme yksityiskohtaisemmin, joten tässä tarinoita kalusteista ja tavaroista. Joita ei paljoa ole, koska yritimme pysyä 1930-luvun teemassa myös sen suhteen, silloin tavaran määrä sisustuksessa oli varsin kohtuullinen.
Aloitetaan vaikka sängyistä. Löysin nämä hienossa kunnossa olevat 30-luvun sängyt kirpputorilta Porista, ne maksoivat hyvien joustinpatjojen kera 150€, ei paha hinta lainkaan. Sängyn koon kanssa tulikin sitten yllätys. Aloimme muokkaamaan pohjasäleitä, niin että saisimme sänkyyn oman 160cm leveän futon patjamme ja huomasimme, ettei yksittäinen sänky ollutkaan 80cm leveä vaan 90cm. Meillä on nyt sängyn mukana tulleet joustinpatjat alla ja futon niiden päällä, väliaikaisesti. Eipä tullut mieleenkään mitata ja tarkistaa sänkyjen kokoa, eikä ole ensimmäinen kerta, mut ei se mittään ;)
Sänkyjen yläpuolella oleva gobeliini on huuto.netistä. Se on uudempi kuin 30-luvulta, mutta emme lähteneetkään hakemaan pelkästään autenttisia 30-luvun kamoja, vaan myös 30-luvun henkiset kelpasivat.
Sängyn pitsipeitto on Samin tädin virkkaama.
Myös aito 30-luvun hapsuverho löytyi huuto.netistä, se on niin mun suosikki!
Verhon takana on yläkerran huoneet yhdistävä pieni välikkö, sinne laitoimme kukkapöydän, koska kuulimme huoneistossa 30-luvulta lähtien asuneelta henkilöltä, että heidän perheellään sellainen oli siinä ollut. Mukavaa ajatella, että kukkapöytä ikäänkuin kuuluu tuohon kohtaan.
Nojatuoli on 30-luvulta ja huuto.netistä, villamatto on Samin mummon perintöä.
Minun mummoltani on taas alunperin sängynpeitteeksi kaavailtu oviverho sivukomeroon. Mummo on ostanut sen pari vuotta sitten kulkukauppiaalta, uusi peite, mutta kovin 30-luvun henkinen. Kuulin, että jotkut sukulaiset olivat hieman arvostelleet mummon vanhanaikaista ostosta, mutta näin vaan paikka löytyi sillekin :)
Kattovalaisin on huuto.netistä, aivan upea kapistus! Huoneesta puuttuu vielä muutama valaisin; lukuvalaisimet sängyn molemmin puolin, sekä jalkalamppu nojatuolin viereen. Saa vihjaista, jos bongaatte jossain näitä 30-luvun valaisimia!
Kynttilälampetit ja taulu ovat muutaman euron kirppislöytöjä, jotka ostin jo ennenkuin edes tiesin, että teemme tämän huoneen. Täydelliset tuossa! Tapettihan on siis Tapettitalon Kaneli, aito 30-luvun malli.

Meillä on täällä hurja remppatahti päällä, tv-kuvaukset ovat 12 päivän päässä (HUI!) ja hommaa riittää. Mulla on nyt elämäni ensimmäinen oma työhuone ja sen myötä tilat vapautuivat kodinhoito- ja pukeutumishuoneelle.

Keittiö on kattolistoja vaille valmis ja huomenna menemmekin hakemaan metritolkulla listoja läheiselle sahalle. Sattuneesta syystä listat tulevat kaikkiin huoneisiin nyt kerralla, muuten olisi varmaan venynyt vuosienkin päähän niiden laittaminen.

En vielä uskalla kertoa siitä telkkarijutusta tarkemmin kun en tiedä saanko :) Kaikkea jännää siis luvassa ja PALJON uusia juttuja teille näytettävänä lähiaikoina!

13 kommenttia:

 1. Ihana kammari ja niin jännää tuo tv-juttu! :D

  VastaaPoista
 2. Siis täällä ihastuksesta huokkailen...kaunista!

  VastaaPoista
 3. Aivan tuntee tuon fiiliksen, mikä huoneesta henkii.
  Hapsuverho on minun ykkös suosikki, gobeliini toisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma on kyllä onnistunut, täytyy itsekin todeta! Tavoitteena oli, että tulisi sellainen olo, että huone ei ole nykyaikaa nähnytkään ja se on kyllä onnistunut.

   Poista
 4. Tv-kuvaukset! Huimaaaa!

  Meinasin kehua kaikkia kapineita, mutta sitten menin niin vimmaintoiseksi tv-kuvausasiasta, että tyydyn vain sanomaan, että tuo tapetti on niin ihana. Yleensä 30-luvun tapetit ovat tosi ankeita, mutta tuo on niin kovin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! Nyt voinkin jo paljastaa, että kyseessä on Avan uusi sarja Suomen kaunein koti. Laitan linkin tuonne tekstiin, mistä on kyse. Ihan hurjan ja melkein liian jännää, me telkkarissa :O

   Kun tapettia katseltiin, tää oli käytännössä ainoa vaihtoehto, eli ankeita meinasivat olla.

   Poista
 5. Ihanaa sisustus taas! Ajelin muuten tuossa viikko-puolitoista sitten talonne ohitse ja kuskini joka on kyläläinen esitteli että tuossa on se blogitalo, ei sen enempää kun ajettiin ohi.

  VastaaPoista
 6. Tapetti on muuten Pihlgren & Ritolan (Toijalan tapettitehtaan) valmistama tapetti, ei Tapettitalon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, tässä nimetty ostopaikan mukaan :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***