keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Pihajuttuja

Ajattelin tähän väliin postata pihastamme, piha-aiheisia juttuja kun on ollut kovin vähän, vaikka hyvin tärkeä juttu se meille onkin. Pihallakin tapahtuu koko ajan, mutta hitaammalla tahdilla kuin talossa. Takapiha alkaa kuitenkin näyttää aika kivalta, pitkä matka on tultu siitä vattupuskien ym. epämääräisen kasvuston peittämästä viidakosta.
Minulla on nyt elämäni ensimmäinen perennapenkki, tilasin valmiin sekoituksen keväällä netistä. Penkki alkaa näyttämään jo oikein hienolta, olen lisännyt siihen hortensioita, liljoja ja maanpeittokasveja. Ajattelin tilata tuollaisen valmiin setin joka kevät, piha täyttyy ihanista perennoista pikkuhiljaa. Mitä vähemmän nurmikkoa, sitä parempi.
Kyllästyimme ruohon leikkaamiseen ja siihen miten tylsältä pelkkä ruohokenttä näyttää. Niinpä ajelemme vaan oleskelualueen, kukkapenkkien, hyötykasvien ja omenapuiden alueet, muut saavat olla pitkänä. Toiveena olisi saada kauniita luonnonniittykukkia noille alueille, pitää yrittää syksyllä istuttaa siemeniä.
kuva jostain Googlen syövereistä
Sain puutarha inspiksen tässä taannoin telkkarista näkyneestä Taking Woodstock leffasta. Siinä oli motellin hieman ränsistynyt piha ja allasalue, etenkin nuo kuvassakin näkyvät aurinkovarjot ovat ihanat! Meidän takapihan niitylle pitäisi löytää tuollainen bambi.
Maalasin meidän pöydän heti leffasta seuraavana päivänä raidalliseksi, helpotti vähän :)
Pöytäryhmä saa luonnollisen varjon omenapuun alta, kevään karsimisoperaation jälkeen siellä mahtuu oleskelemaan hyvin.
Omenoita näyttää tulevan paljon tänä vuonna.
Rakensin köyhän naisen paviljongin uudestaan toukokuussa, tänä kesänä se palvelee auringonotto- ja lekottelupaviljonkina. Edellä mainittuja ei tosin ole tänä kesänä juurikaan luvassa, oltiin niin hulluja, että lähdettiin mukaan elokuun alussa kuvattavaan televisiojuttuun kodistamme, siitä lisää myöhemmin! Täällä on ”muutama” juttu tekemättä, mutta tuleepahan vauhtia projekteihin!
Tällä viikolla luvassa vielä 1930-luvun kammarin ennen-jälkeen juttu! Minulla loppui tapetti kesken, mutta ollaan nukuttu siellä perjantaista lähtien. On kuulkaas todella hieno kammari! Ja sähkäri laittaa parhaillaan sähköjä kondikseen keittiössä, joten pääsen kohta esittelemään sitäkin!
Mutta nyt tämä emäntä lepää hieman, rutistin eilen yksinäni 300 isoa paalia heinää suuliin, hieman kaikensa antanut olo juuri nyt :)

7 kommenttia:

 1. Kauniin kesäisiä puutarhakuvia. Olen samaa mieltä, mitä vähemmän nurmikkoa sitä parempi. :) Odotan innolla kammaripostausta ja telkkarijuttua. :)

  VastaaPoista
 2. Kylläpä siellä tapahtuu kaikenlaista kivaa ja selvästikin tuollaisella hyvällä mielellä kun painaa asioita menemään, niin voi hyvällä syyllä jo kellahtaa lepäilemäänkin :)

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava idea toi paviljonki! :) Sitten kun mä asun unelmien rintamamiestalossa niin sinne tulee ihan ehdottomasti tuommonen. Katoksi jotain vedenpitävää materiaalia ja kesäpäivinä tuohon "lattiaksi" räsymatot. Tarttiskohan laittaa jo seuraavaan ostoslistaan rautakanki.. ;)

  VastaaPoista
 4. Ihan kuin joku salainen puutarha, sellainen, jonne ei paha pääse. Kaunista!

  VastaaPoista
 5. Heippa hei, en löytänyt sähköpostiasi olisitko laittanut minulle viestiä ilonapietilainen@suomi24.fi
  terkuin,
  Ilona

  VastaaPoista
 6. Hei!Kiva blogi sinulla! Luonnollinen ja rento puutarhaparatiisi on ihana, mutta jos on liikaa vapaasti kasvavaa niittyä talon lähellä, voi sinne paratiisiin luikerrella käärmeitä :-( Näin kävi ainakin meillä täällä Pohjois-Satakunnassa..., Täällä alkaakin seuraavaksi vadelmapusikoiden ja niittyjen raivaukset...
  T. Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oukei, hyvä tietää! Pitää seurata tilannetta. Meillä oli käärmeitä silloin kun takapiha oli puskien valtaama, jospa ne eivät vielä näistä pienistä niittylämpäreistä innostuisi...

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***