torstai 19. syyskuuta 2013

Rakkaudesta romuun


Joskus asiat tuntuvat sujuvan. Sain pari viikkoa sitten päähäni, että haluan hetekanpohja muistitaulun, jossain blogissa olen sellaisen joskus nähnyt.
No viime viikonloppuna sellainen melkein käveli eteeni eräästä romukasasta ja nyt meilläkin on hetekamuistitaulu! Muistitaulu tuntui sopivalta eteiseen, onhan siellä jo hetekan pääty naulakkona. Naulakon näette paremmin täältä.
Joku oli leikannut hetekan pohjan jo sopivasti puoliksi, minun tehtäväksi jäi hetekan jousien litistäminen. Eikä se mikään ihan pieni duuni ollutkaan, vaikka noin puolet jousista olivat litistyneet valmiiksi. Jouset olivat nimittäin ihan mahdottoman jäykkiä, edes valurautainen auringonvarjonjalka ei jaksanut painaa niitä alas.
Onneksi keksin tehdä esilitistyksen käyttäen paalinarua, siinä on kyllä sellainen apulainen, minkä kanssa olen monta hommaa selvittänyt! Naruttamisen jälkeen niputin jouset sopivasti ruosteisella rautalangalla, joka ei erotu alkuperäisosista lainkaan.
Koko komeuden kruunaa isännän keksimät kiinnikkeet, ne ovat vanhojen ulkosähköjohtojen pidikkeitä. Muistitaulu täyttynee aikanaan kivoista korteista ja muistettavista jutuista...
Ihanaa syksyistä loppuviikkoa kaikille! Rakastan syksyä etenkin juuri tänä vuonna, viime vuoden sateissa oli vähän hiljaisempaa ;) Seuraava postaus onkin ylistykseni tälle vuodenajalle!

30 kommenttia:

 1. Vautsi, hieno on! Pitikin mennä heittämään omat hetekat jo pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi näitä näyttää löytyvän melko helposti!

   Poista
 2. Voi, että on hieno!
  Mahtavan iso eteinen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä tässä eteisessä mahtuu pyörimään isompikin porukka :)

   Poista
 3. Kerrassaan upea! :D ja voi mahoton miten kivalta se näyttääkin teidän eteisessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus -tai itseasiassa aika usein- kaikista parhaat asiat ovat ilmaisia :)

   Poista
 4. Tulipa siitä kiva! Kaunis vaaleaa seinää vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en tiedä, raaskiiko siihen hirveästi muistettavaa laittaakaan, kaunis tosiaan ihan itsessään ;)

   Poista
 5. Muistitaulu on hieno, mutta sitäkin enemmän ihastelen noita avaria neliöitä. Teillä ei ainakaan lopu tila kesken :) Näin kurahoususesongin alkaessa ottaisin mieluusti omaankin eteiseen muutaman metrin lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neliöitä ja kuutioita on, jos joku huono puoli pitää keksiä, niin tänne on tosi helppo sijoittaa tavaroita "väliaikaisesti". Jäävät sitten pidemmäksikin aikaa lojumaan kun eivät ole tiellä :)

   Poista
 6. Ei tuosta voi sanoa mitään muuta kuin, Upea!!!! Kauniit kiinnikkeetkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja isännälle tosiaan pisteet kiinnikkeistä :)

   Poista
 7. Voi kääk miten ihana eteinen! Ja niin hyvin tuo idea sopii sinne. Iso peukku! :)

  VastaaPoista
 8. Ei taida olla heteka, vaan joustinpatjan sisukset, mutta kaunis siitä silti tuli seinälle heitettynä!

  Meilläkin on kaksi karmeaa vanhaa joustinpatjaa vintissä, joille pitäisi keksiä käyttöä. Mihin muuhun tuollaisia voisi käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa... no minusta on kivempi ajatella, että hetekan pohja (taas tätä nostalgian kaipuuta) :)

   Meidän naapuri oli tehnyt näistä aidan pätkiä pihaan, voisin kuvitella, että joku köynnöskasvi näyttäisi hienolta kiipeilemässä tälläisessa ja on ihan yksinäänkin hieno talviaikaan.

   Poista
  2. Hetekoissakin on ollut erilaisia pohjia, mutta ei tämä tosiaan hetekasta ole. Niitäkin tosin voi uusiokäyttää, esim äidilläni vanha heteka toimii matonpesupaikkana.
   Joustinpatjan jouset viehättävät minuakin kyllä kovasti. Ja olen nähnyt ystävän puutarhassa sellaisen köynnöskasvien tarttumapintana, eli sekin ajatus on ihan käypäinen :D Voihan tuollainen olla ihan koristeellinen sisustuselementtikin, mutta muistitauluna toki hienosti myös funktionaalinen koriste. Hienoimmillaan ilman muuta ruosteisena. Hienosti keksittyä uusiokäyttöä myös noille johdonpidikkeille, sopivat tuohon kuin nenä päähän!

   Samantapaisia mutta pienempiä jousihässäköitä löytyy myös vanhojen nojatuolien sisuksista. Äitini nurkista niitäkin löytyy enemmän ja vähemmän kun hänen harrastamastaan huonekalujen entisöinnistä niitä tulee "roskana". Pitäisi keksiä niille jotakin käyttöä kun ovat niin silmää hiveleviä ettei roskiinkaan raaski heittää.

   Poista
  3. Upea upea on :-), mutta tosiaankin joustinpatjan jousethan nuo on. Sen tietää jo siitäkin,että tuo on noin leveä. Hetekat on max. 90cm leveitä :-)

   Poista
 9. Upea! Kollegaani oli vastaavasta tehnyt ihanan sängynpäädyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti hieno sekin! Tosin tuli mieleen, että pitkähiuksisen ei auta hirveästi nojailla sellaiseen päätyyn :)

   Poista
 10. Eihän tuosta voi kuin tykätä ihan hulluna! Mieletön ja mielettömän hyvä idea all-in-one!

  Eipä ihan jokaiselle tulisi mieleen ja vielä harvemmalla olisi mahdollisuus laittaa eteiseensä sängyn kokoinen muistitaulu ;D Parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos :) kyllä tähän muutama muistettava mahtuu ;)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***