keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Remppatauko... ei pysty!


Meillä piti alkaa remppavapaa aika, mutta ei siitä taida oikein mitään tulla. Minun on nimittäin PAKKO rempata meidän pukeutumishuone.
Pukeutumishuoneen varustelukierre lähti tästä upeasta vanhasta pukuhuoneen peltikaapistosta jonka saimme (kyllä, ilmaiseksi!) naapurilta.
Eihän sitä voi tuupata tähän nykyiseen ihan kiva –tilaan. Tästä vanhasta jutusta näette tilan, joka oli jutun kirjoittamisen jälkeen toimistona, sitten joutotilana ja nyt taas pukeutumishuoneena. Täällä tietyt tilat ovat vaihtaneet funktiota aikamoista tahtia!

Haluan että kaikki huoneet ovat sellaisia wow! tiloja ja tämä nykyinen on nyt kaukana siitä, melkein masentava paikka.
kuvalähteet: pitsimatto: Virkkuukoukussa.fi, tapetti: Tapettikauppa.net
Tyylikoosteesta välittyy toivottavasti se meidän mummola meets industrial henki, jota tähänkin huoneeseen haetaan.
Nykyisistä kalusteista huoneeseen jää vanha lipasto ja iso kultakehyksinen peili, lastulevykaapit siirtyvät muihin tehtäviin. 
Tapetiksi tulee Miss Print Dandelion Mobile tapetti yhdelle seinälle. Ihastuin ko. merkin tapetteihin jo vuosi sitten ja olipas kiva huomata, että ne ovat paperitapetteja, siis täydellisiä meille! Muut seinät maalaan mintunvihreäksi.
Ainiin ja ettei unohdu: yksi tärkeä wow etappi saavutettiin talon ulkopuolella toissa sunnuntaina! Saimme laudoitettua ja maalattua vihdoinkin yhden kaksi vuotta hirsipintaisena olleen seinän alaosan.
Pääväriksi valikoitui lukuisien kokeilujen jälkeen Uulan sävy Pellava sekoitettuna valkoiseen niin, että Pellavaa on 25%. Pellava taittuu punaiseen ja käy hienosti yhteen vadelmanpunaisten ovien kanssa.
Huomasitte varmaan kuvasta myös hienon vesilistan, sellainen kiertää joskus koko taloa, joten alimmat laudat/hirret eivät pääse enää lahoamaan.
Tuo maalaussunnuntai oli se viimeinen lämmin päivä, eli maalaushommat oli sitten siinä. No onneksi on aina ensi kesä, kyllä tätä olisi halunnut tehdä enemmänkin!
Palaamme pukeutumishuoneeseen vielä tämän kuun aikana ja sitten minun pitäisi tehdä valmiiksi myös keittiön kaappien sisäpuolia, jotta pääsen esittelemään niitäkin teille!
Muurari aloitti muuten tänään olohuoneen takan teon, raksameininki palasi olkkariin näennäisestä remppatauosta välittämättä ;)

23 kommenttia:

 1. Oih, peltikaappi on upea. Kivalta näyttää muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Odottelen tapettia ja sitten alkaa pikaremppa!

   Poista
 2. Makia! Joskus vaan käy just noin hyvä tuuri, että toiselle tarpeeton on itelle aarre, ja sen vielä saa ilmaiseksi! :) Odotan innolla tätä pukeutumishuonetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Me oltiin hakemassa tiilejä naapurista ja pyysimme navettakierrosta, koska paikka on aivan upea, sellainen vanha iso kivinavetta. No siellä oli tämä kaappi ja kun kysyin, olisko mahdollista ostaa, naapuri sanoi, että viekää pois. Kaupanpäällisinä vielä maitokärryjen hyvä runko! Me muistetaan kyllä aina kysyä näissä vanhoissa maalaispaikoissa, olisiko mitään myytävää ja yleensä jotain on löytynyt :) Mahtavia aarreaittoja tällaiset paikat!

   Poista
 3. Hyvännäköiset sävyt valitsitte! Ja nyt kiinnostaisi tuo vesilista enemmänkin, oliko se siis jo olemassa vai asensitteko itse? Mitä siitä kannattaisi tietää etukäteen ennenkuin ryntää lautakaupoille? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä niitä veivattiinkin :) Tässä talossa ei ole vesilistaa ja sellainen rakennusvirhe, että muurikivet ovat ulompana kuin laudoitus, sen vuoksi muodostuu vesitasku joka lahottaa laudat ja ajan myötä hirretkin. Ei kai siitä muuta tarvitse tietää kuin mitata syvyys, että ajaa asiansa ja sit tuo yläreunan pitäisi olla viistottu, että vesi valuu pois. Samaten laudoituksen alareuna on viistottu samaan suuntaan. Mukavasti saa tuollaisella koristeellisemmalla listalla ilmettä!

   Poista
 4. vau mikä peltikaappi, juuri tuollaista kovasti metsästänyt ja vielä ilmaiseksi, onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 5. Hieno kaappi, ja mitä sitä taukoilemaan jos virtaa riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja ei tällaisia pieniä pintaremontteja lasketa oikeastaan remonteiksi lainkaan :) Ehkä somistaminen olisi parempi ilmaisu!

   Poista
 6. Ihana peltikaappi...ja ihan ilmanen...siinäkin on jo wow!!
  Kuvia odottelen...:)

  VastaaPoista
 7. Tapettivalinta on hieno! Heti liitän sen "haluun!"-listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä valmistajalla on muitakin makeita tapetteja! Työhuoneeseenkin himoitsen yhtä tosi retroa 50's mallia...

   Poista
 8. Voi tuosta hyvin voi kuvitella lopputuloksen!! Olet kyllä luontainen sisustaja!!

  VastaaPoista
 9. Ja tuo kaappi... *kateudesta vihreänä täällä*

  VastaaPoista
 10. Suunnitelma on kyllä todellakin VAU! :)

  VastaaPoista
 11. Kaappia täälläkin ihastellaan, odottelen lopputulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulis nyt se tapetti niin pääsis tekemään!

   Poista
 12. Todella hyvä meininki teillä! Olen seuraillut satunnaisesti blogianne joka on aina yhtä viihdyttävää katseltavaa ja luettavaa. Tuo Miss Printin tapetti vielä: vaikka se on paperitapetti, ei se tarkoita että pinta olisi hengittävä (oletan että sitä tarkoitit "meille juuri sopivalla"). Tsekkaa Perinnemestarin rintamamiestalo-kirjasta (Hannu Rinne) kirjoittajan tekemä tapettien hengittävyys-testi, tilaa näytepala ja tee testi. Kirjaa voi käydä selailemassa vaikka kirjakaupassa ohimennen. Iisiä ja saat varmistuksen sopivuudesta taloonne. Toki jos lätkäisette tapetin sisäseinään ei tällä ole väliä. Ulkoseinässä kannattaa pysyä hengittävyyden kanssa ruodussa, ihan senkin takia että teette joka tapauksessa suuren työn ja perinnemeiningillä, miksi siis tinkiä tässä asiassa (ja liisteri kantsii duunata itse vaikka perunajauhosta ja vedestä, hyvä tulee kun pari testisatsia eka teet). Voipi olla että puhun pukille ja nämä hommat on ihan tiedossa ja korvan takana, kunhan tuli mieleen vinkata tuo kirjan testi, se avaa silmiä asian suhteen. Teette tosi kivan näköistä jälkeä, kohdekin on älytön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tulee sisäseinään, muuria vasten, joten ei ole niin tarkkaa. Mies on kyllä hyvin tarkka näiden asioiden suhteen ja varmasti testaa myös tämänkin tapetin paikasta huolimatta ;) Hengittävyys on meille ykkösasia, talohan on ennen meitä pilattu hengittämättömillä materiaaleilla, luultavasti pahimmat yllätykset ovat vielä edessä kun aletaan purkamaan pohjoispuolen seiniä...

   Kiitos paljon kehuista :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***