sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Uusi takka


Siinä se nyt on kaikessa komeudessaan!
Harjakaiset olivat keskiviikkona ja rappauksen se sai ylleen torstaina. Lattiaa pitää vielä fiksailla takan ympäriltä, ettei vaan isäntä pääsis mistään liian helpolla...
Samalla pyysin muuraria rappaamaan myös olohuoneen vanhemman tiilipintaisen takan, ihan extemporee päätin, kun näytti sujuvan niin nopsaan.
Nyt pitäisi sitten päättää väritys, maalataan molemmat saman väriseksi. Photoshoppailin muutaman vaihtoehdon uuteen takkaan. Näissä on ideana, että takka olisi maalattu kahdella saman värin eri sävyllä.
Tummanharmaa
Siniharmaa
Oliivinvihreä
Hiekka
Valkoinen
Tällä hetkellä meidän suosikkeja ovat tummanharmaa ja oliivinvihreä. Ehkä. On tuo siniharmaakin oikein kiva. 
Vanhan takan saisi maalata jo viikon päästä, uuden kanssa täytyy odotella kuukausi kuivumista, sitten pääsee myös polttelemaan pikkuhiljaa puita. On siis reilusti aikaa miettiä väriä ja harjoitella maalaustekniikkaa.
Yksi kissoista jätti jälkensä märkään laastiin, suloinen yksityiskohta meidän mielestä :) Epäilykset kohdistustuvat 16-vuotiaaseen Iina-neitiin, joka on yleensä aina sisällä näin epämiellyttävään vuodenaikaan.
On muuten aika kiva kun olohuone on taas olohuone, eikä pölyinen työmaa, mutta kyllä näin komian takan eteen jouti vähän kärsiäkin!

64 kommenttia:

 1. Tummanharmaa olis mun suosikki noiden kuvian perusteella :) Ja nuo kissanjäljet... ihana :) Just maalasin ruokasalin lattian uudelleen, koska siellä meni harmaalla lattialla valkoiset kissanjäljet... no kuinka ollakaan, nyt siellä menee sitten harmaan kissanjäljet. Kerkesi siis mokoma uudenkin maalin tassuttaa.. olkoot siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaiset elämänjäljet vaan luovat kodikkuutta ja persoonallisuutta kotiin :)

   Poista
 2. Tummanharmaa on suosikkini ja toinen on tuo hiekka!
  Tuo tassunjälki on hieno yksityiskohta...koriste...:)

  VastaaPoista
 3. Upeat takat tuli! Minä pidän tuosta siniharmaasta.

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo pikku tassunjälki. :)

  Omat suosikit ovat raikas valkoinen ja siniharmaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin suloinen muisto tuleville vuosille! Meitä siniharmaan ystäviä onkin vähemmän :)

   Poista
 5. Tummanharmaa on mun suosikki. Muutkin värit on kyllä kivoja, paitsi tuo valkoinen on ehkä turhan valkoinen ja "kova" tuohon tilaan. Hellyyttävä tuo kisun tassunjälki. Meidän kissa nukkuu nyt päikkäreitä meidän tummanharmaan takan päällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin kisujen suosikkipaikka on leivinuunin perän päällä näin kylmään vuodenaikaan :)

   Poista
 6. Tummanharmaa on mun mielestä paras, sopii tuohon lamppuun. Ettehän vaan peitä tuota tassunjälkeä, se on niin uniikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään peitetä, pitää maalata vaan tarpeeks ohuesti, ettei maalikerrokset tasoita jälkeä liikaa :)

   Poista
 7. Eikös Intoa saa sävytettyä ihan mihin tahansa Tikkurilan värikartan väriin?

  Tummanharmaalle menee minun ääneni myös - se sopii hyvin, kun teillä on noita voimallisia mustia ykstyiskohtia tuossa huoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai näinkö on, kiitos tiedosta! Sittenhän mahdollisuuden olivat lähes rajattomat, mutta kyllä näistäkin nyt näkee mikä väri sopii ja mikä ei... ainakin kun tarpeeks moneen otteeseen tuijottelee tämän kuukauden aikana :)

   Poista
 8. valkoinen on raikas tai sitten tuo hiekka on kiva!t. katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on raikas, mutta kuinka pitkään... Hiekasta ei nokijäljet erottuisi niin selvästi.

   Poista
 9. Hauska juttu tuo photoshoppailu, mun meileen ois tummanharmaa tai valkoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman photoshoppia olisi moni asia paljon vaikeampaa :)

   Poista
 10. Hieno on takka, mun suosikkisävy on tummanharmaa, tai vähän nykyistä rappausssävyä tummempi vaaleanharmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa väri tuli itseasiassa tästä rappauksesta mieleen, ei aiemmin oltu edes harkittu sellaista. Märkä rappaus oli yllättävän hyvännäköinen!

   Poista
 11. Mun mielestä tummanharmaa on paras väri! Käy jotenkin parhaiten teidän sisutukseen ja tekee takasta ryhdikkään näköisen. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, mutta olisi kiva ottaa joku "oikea väri" :) Harmaa taitaa kuitenkin olla turvallisin...

   Poista
 12. Tykästyin eniten oliivinvihreään, tummanharmaakin on hieno. Tiedätkö mitä materiaalia tuohon rappaukseen käytettiin? Suunnittelen itsekin tiilipintaisen takan uudistamista, ja saneeraus+antiikkilaasti on yksi vaihtoehdoista. Nähtäväksi jää. kuinka työläs tomma se sitten on, itse ja kotikonstein tehtynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin laitettiin tiilitasoitetta sen vuoksi kun pinta maalataan. En usko, että on mitään avaruustiedettä, voisin itse kokeilla myös :) Tietty kannattaa harjoitella tekniikkaa johonkin huomaamattomaan paikkaan!

   Poista
 13. Kaunis takka ja ihana tua tassun jälki! :) Väreistä suosikkini on ryhdikäs tumman harmaa.

  VastaaPoista
 14. Ootteko tutustuneet Sateenkaarivärien valikoimiin? Heidän maalinsa saa myös kaikkiin Tikkurilan värikartan sävyihin sävytettynä. Mä tykkään aina vihreästä, mutta olisikohan tuo oliivinvihreä vähän liian ruskean sävyinen... Me maalattiin tasoitettu kiviseinä Sateenkaarivärien öljytemperalla, mutta en osaa sanoa, käykö se myös kuumenevaan pintaan. Hieno takka joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä tutustua! Onko hajuhaittoja sisäkäytössä?

   Poista
  2. Tuo öljytempera ei haise oikein millekään, voi hyvin maalata sisällä ilman tuuletushommia!

   Poista
 15. Kyllä mäkin lähtisin noista Uulan väreistä tohon tummanharmaaseen, se on sopivan jämäkkä väri olematta kuitenkaan synkän musta. Mutta jos tosiaan Tikkurilan värikarttakin olisi käytettävissä, niin olisi hieno nähdä ehkä joku erikoisempikin värivaihtoehto. Tosin niitä taitaa Tikkurilalla olla aivan liikaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pienemmällä kartalla paljon helpompaa, tavallaan :)

   Poista
 16. Mun ehdotus on musta tai joku hempeämpi pastellisävy, vaikka minttu! Meillä on sekä musta että minttu pönttis, molemmat hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sellainen tunne, että vaaleasta tulee liian hallitseva, tumma menee paremmin nurkan varjoihin. Muutenhan olisin ensimmäiseksi sanonut minttu, niinkuin nykyään kaikkiin minkä väriseksi tämä maalataan -kysymyksiin :)

   Poista
 17. Ehdottomasti tummanharmaa.

  VastaaPoista
 18. Into pitää nimenomaan sävyttää Tikkurilan värikartasta. Heidän omat sävyt ovat niille oikeille öljymaaleille ja jokin juttu siinä oli, että vesiliukoista Intoa sävyttäessä niistä ei tule niin tarkkoja tms. Tästä on ihan Uulan omilla sivuilla.

  Mutta mä äänestän oliivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ja huolellisesti oon lukenut ;) Kiitos tiedosta ja mielipiteestä!

   Poista
  2. No eipä sitä aina. Mullakin meni jokunen aika, että sisäistin tämän tiedon, koska alkuun se tuntui niin tyhmältä :D

   ..mutta näköjään tuolla joku onkin kertonut tarkemmin. Meille sanottiin aikanaan, että onnistuu vaan Tikkurilan värikarttaan Tikkurilan koneella, mutta olin kuullut villejä huhuja, että jossakin oli sävytetty myös Teknoksen värikartasta.

   Poista
 19. Uulan Intoa saa sävytettyä myös Uulan värikartan sävyihin, mutta käytettävissä ovat myös muiden valmistajien sävyt (Tikkurila, Teknos, Coloria) ja kaikki sävyt. Into sävytetään Tikkurilan sävytyskoneella. Värikartat ovat painoteknisesti niin lähellä kuin olla ja voi, mutta tietysti kun siirrytään Uulan maalista tikkurilan sävytyskoneelle ja yritetään sävyttää Uulan värikartan mukaisia öljymaalille tarkoitettuja sävyjä, on väriero mahdollinen.

  Terveisin maalimyyjä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, ja esimerksi Uulan Into himmeä käy myös pönttöuuneille, kestää lämpöä n. 80 astetta. Tarkistin asian Uulalta viime viikolla asiakkaalle.

   Poista
  2. Kiitos paljon tiedosta, pitää muistaa jatkossakin!

   Poista
 20. Sinänsä uunin väriksi taitaisin äänestää tummanharmaata, mutta toisaalta pianon kanssa sopisi paremmin valkoinen - se rauhoittaisi pianon kuviointia. En ole nimittäin kovien kontrastien ystävä, ja tulin ajatelleeksi, että itse saattaisin maalata vaikka hiekan sävyllä sekä uunin että pianon mustat ruudut. - Taija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummanharmaa olis se helpoin, mietitään mietitään... Meitä ei kontrastit pelota, mut liian hallitsevia ei takoista haluta.

   Poista
 21. Valkoinenhan on aika pian harmaa, että siinähän saa tavallaan molemmat, ensin ihanan valkoisen ja sen jälkeen ihanan harmaan. Meillä valkoisen uunin toinen kylki on jo ihan harmaa, kun kissat hyppäävät siltä puolelta uunin päälle ja tassut jättävät likajälkiä. Maalasin yhtenä päivänä vesiväreillä ja eräs tassuystävä päätti metsästää sivellintä, onneksi ehdin napata kyseisen kaverin kiinni, ettei uunin seinä ole nyt sininen. Tassun pesemisestä tyyppi oli kyllä ihan eri mieltä, kuin minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen taitaa olla kuitenkin liian raju, siis liian vaalea muun huoneen väreihin. Kun meillä ei ole muuta valkoista kuin tuo piano. Meillä likaisia kissan tassun jälkiä löytyy kans muutaman vaalean kaapin kyljistä :)

   Poista
  2. On kyllä ihan uskomatonta, että miten likaisia ne tyypit osaa olla, vaikka ovat näennäisesti niin siistejä ja hienoja, jatkuvasti pesemässä itseään.

   Hirveät mustat rannut kaikissa puskettavalla korkeudella olevissa paikoissa. Edes meidän koira ei sotke niin paljoa.

   Poista
  3. Juuri näin :) Meidän pojilla on valkoiset sukat kaikissa jaloissa, hyvin näkyy kaikki kura kun tulevat sisään. Sitten niitä pestään ja just kun ne on pesty vaalean lipaston, jääkaapin tms päällä, lähetään uudestaan ulos...

   Poista
  4. Meillä ne ei edes ulkoile. Ne ovat vaan syntymälikaisia tms. Joskus toista kattia pessyt ja ei ole muuttunut mihinkään.

   Poista
  5. Syntymälikaisia, just niin.

   Poista
 22. Tummanharmaa ja hiekka on noista ylläolevista mun suosikkeja, mutta toisaalta näyttääkö sitten vaan isolta möröltä nurkassa tummanharmaana ;) Olikohan ne naava ja jäkälä uulan värikartasta, jotka miellyttää mun silmää erityisesti (ei kyllä koneen näytöllä, mutta luonnossa). Jotenki toi punainen seinä vaatis mun mielestä joko vihreään tai ruskeaan taittavaa harmaata kaverikseen. Tai no teillä on kyllä vissiin ennemminki hakusessa nuo suuret kontrastit, eli ehkä olen vaan hiljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sellainen tunne, että valkoisesta / vaaleasta tulee sellainen hallitseva möykky, tumma menee paremmin nurkan varjoihin. Tässä kohtaa ei haeta isoa kontrastia, jos suurinpiirtein valööri olisi sama kuin tapettiseinässä. Mietitään :)

   Poista
 23. Tosiaan tuota Uulan Intoa sävytetään Tikkurilan karttaan kuten aiemmissa viesteissä tulikin jo ilmi. Kannattaa siis nimenomaan valita väri Tikkurilan kartasta! Itse maalasin pönttöuunini sillä ja tyytyväinen olen ollut. Pari kertaa olen valinnut värit Uulan kartasta ja kun sävytys on kumminkin tehty noilla Tikkurilan koneilla Intoon, väri on ollut suuri pettymys. Uulan harmaat, Intoon sävytetyt, maalit on jotain ihan muuta kuin Uulan omat harmaat yleensä. Sieltä tulee mustikkamaitoon vivahtavaa maalia. Eli Intoon aina sävy Tikkurilan kartasta ja Uulan pellavaöljyt omista kartoista. Näin saa minusta kelvollisen tuloksen. :) Tosiaan kokemusta useampaan otteeseen maalatusta muurista ja edelleen minusta väri on ihan mitä sattuu. Mutta kerrasta ei tahtonut oppia. :) Pönttöuuni itsessään onnistuikin sitten jo. Ai niin, tummanharmaa ja oliivi minusta parhaat. Valkoinen toki myös. -Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon käytännön kokemuksien jakamisesta! Kerrankin välttyy itse kantapään kautta oppimiselta :)

   Poista
 24. Säväyttävä piano!
  Oliiivinvihreä on näistä oma suosikkini. Veljenvaimo veti sekä kotona että mökillä tiilitakan pintaan ihan tavallista lateksia. Hyvin on pysynyt, muuten sitten tiedä ominaisuuksista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lateksit on meillä nou-nou, ainoastaan huonekaluihin ja jo aiemmin sillä maalattuihin pintoihin käytetään. Kaikkiin meidän aikana tehtyihin juttuihin pyritään löytämään hengittävä maali.

   Poista
  2. Samaa meinasin sanoa kuin Susanna:) Teidän talo on helmi! Saa nähdä miten jatkossa tuomaroivat. Ootteko millasessa porukassa? Tessa

   Poista
  3. Me ollaan muiden koulujen kanssa samassa. Jospa se ohjelma piristyisi, oli kyllä pettymys tuo eka jakso :/

   Poista
 25. Hassua kyllä toi pelkkä rappauksen värinen harmaa on minusta aika kaunis! Siis vaaleampi harmaa kuin tuo tumma :) Mielenkiinnolla odotan mihin päädytte! Upeat takat anyway! t. Juuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä sekin näyttää koko ajan paremmalta... ääks!

   Poista
 26. Katsoin juuri Suomen kauneimman kodin ekan jakson ja olen pet-ty-nyt. Tuomaristo liekehtii harmaasta, tyhjästä ja hillitystä ja kaikki kolme rintsikkaparkaa oli tunnistamattomiksi muokattu. Teidän koti tulee olemaan niin helmi tuossa joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No makuasioista ei voi kiistellä ja jokainen sisustaa tyylillään. Mutta kyllä minäkin ihmettelin sitä, ettei talojen remontteja kritisoitu lainkaan. Oli remontoitu kovin moderneiksi kaikki, rintamiestalo nimitys hiukan harhaanjohtava.

   Poista
 27. Siniharmaa :-) -Maarit-

  VastaaPoista
 28. Hauska tuo kissan jättämä jälki :). Tuo siniharmaa on kaunis väri! Meillä myös juuri takkaprojekti ohi ja oon niin tyytyväinen ettei tarvitse enää elää sen pöly- ja romumäärän kanssa. Ja kun se pöly lattioilla kulkeutui muihinkin huoneisiin

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***