tiistai 22. lokakuuta 2013

Wow: pukeutumishuoneen uusi lookki


Nyt se on sitten valmis, uusi pukeutumishuone! Koko hommahan lähti tuosta peltisestä pukuhuoneen kaapista, jonka saimme naapurilta ja ympäröivä tila on nyt yhtä ihana kuin kaappikin.
Tila (turkoosilla raidoitettu) on todella haasteellinen kalustettava, huone nimitys on ehkä liian hieno tuolle läpikulku-/eteistilalle. Sieltä löytyy neljän oviaukon lisäksi vielä sulakekaappi ja yksi suljettu oviaukko opettajan huoneeseen haastetta lisäämään.
Kuvaaminenkin oli melkoisen haastavaa, mutta eiköhän näistä asia selviä!
Tässä kaappi, josta kaikki lähti. Sain mahdutettua kaikki käyttövaatteeni kaappeihin tiukan karsinnan jälkeen, samalla toteutui pitkään haaveilemani "vähän, mutta vaan kivoja" vaatekokoelma. Jatkossa joudun luopumaan vanhasta vaatteesta saadakseni uuden, lisää varmasti harkintaa vielä entisestään. Kaapin oviin pitää vielä keksiä jotkut kivat tekstilaput, en nyt viitsinyt kaikkiin kirjoittaa omaa nimeä. Isännän vaatteet ovat nimittäin kodinhoitohuoneen puolella, meillä on siis ylellisesti omat pukeutumistilat!
Ihan ensimmäiseksi valitsin huoneeseen tapetin. Olin pongannut MissPrintin ihanat retrotapetit jo ainakin vuosi sitten Hus & Hem lehdestä ja nyt oli oiva tilaisuus saada jotain mallistosta itsellekin. Valitsimme Dandelion Mobile mallin isännän kanssa yhdessä ja tilasin tapetin Tapettikaupasta. Kyseessä on paperitapetti, mutta siinä on kuitenkin sellainen pintakäsittely, ettei sitä voisi meillä ulkoseiniin käyttää. Tässä muuriseinässä se menee kuitenkin oikein hyvin.
Maalasin kaksi muuta seinää samanvärisellä vihreällä kuin tapetin pohjaväri. Koulun ajoilta oleva linouleumilattia käy tilaan tosi kivasti, ihan itsekin yllätyin kuinka hyvin!
Tässä on suosikkinurkkaukseni iltavalaistuksessa. Löysin lampunvarjostimen kirpparilta viikko sitten ja se on nyt tuollaisessa vähän turhan modernissa varressa kunnes löytyy sopivampi. Kaksi samanlaista vanhaa työtuolia ostimme kesällä maalaistalon huutokaupasta. Vaaka on isännän mummin vanha.
Ihanan pitsimaton sain blogiyhteistyönä Virkkuukoukusta, jonka tuotteita ja paljon muita kotimaisia valmistajia löytyy Astubutiikkiin.fi -portaalista.
Tuo minun pelkistetty vaatekaapin sisältö houkuttelee entistä enemmän ostamaan harvoin ja laatua ja mitäpä mieluummin ostaisin kuin oikeasti kotimaisia vaatteita! Itsekin vaatetusalalla pitkän työrupeaman tehneenä harmittelen jatkuvasti miten vähän oikeasti kotimaisia vaatteita on tarjolla, nyt asiaan helpotusta tuo Astubutiikkiin portaali näidenkin osalta. Pitsimatossa oli muuten lappu, jossa oli tekijän nimmari, eipä tällaista löydy jättiketjujen tuotteista!
Iso kultakehyksinen peili ei mahtunut tilaan millään. Toin saunan pukuhuoneesta kapean peilin kaapin päätyyn, siinä onkin huoneen ainoa kohta missä mahtuu itseään peilailemaan.
Toinen peili on ehkä vähän hassusti umpeen laitettussa oviaukossa osittain kaapin takana, mutta tuo tilaan kuitenkin jotain kivasti lisää, tässä näkymä keittiöstä pukeutumishuoneeseen.
Tässä taas näkymä keittiöön päin. Lipastossa on meidän molempien sukat ja alusvaatteet.
Sain ehostettua kaiken muun ohella myös siivouskomeron oven, siinä oli kaksi isoa reikää puretun lukon ja kahvan jäljiltä. Tein tapetista tarrat reikien päälle ja laitoin oveen nätin vetimen ja ihmettelin, miten en aiemmin ole saanut tehtyä asialle mitään ;)
Ai että minä nautin tästä uudesta tilasta ja karsitusta vaatevarastosta! On mahtavaa kun arki toimii paremmin ja vielä kauniilla tavalla.

27 kommenttia:

 1. Kiva tuli paikasta! Ja vähän kadehdin sinua, kun osasit vaatevarastosi järjestää, itse ei oikein osaa luopua mistään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monta vuotta oon tästä puhunut, nyt oli pakko karsia!

   Poista
 2. Oi,mikä pukeutumis huone...joka naisen unelma...ja tuota vaatteiden karsimista pitäisi täälläkin harrastaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja suosittelen, on feng shuit kohdillaan kaapeissa :)

   Poista
 3. Ihana bambi!

  Ja viisas karsimisfilosofia. Huoneesta tuli kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tuollaisia aikuisen naisen koruja ;) Kiitos!

   Poista
 4. Teillä on kyllä todella veikeä, persoonallinen, rohkea ja iloinen sisustustyyli - tykkään!

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää! Toivoisin saavani jalkautettua tuon "Vähemmän on enemmän"-ajattelun omaankin vaatekaappiini. Hyvä idea pistää aina yksi vaate pois uuden tieltä. Saadaanko me lukijat kenties tulevaisuudessa kurkistaa myös sinne peltikaapin sisällekin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla tulee kaappien sisältöjen esittelyjä enemmänkin, esittelen keittiön kaapistot ja tosiaan voisin tämänkin, näette sitten miten vähillä vaatteilla tulen toimeen :)

   Poista
 6. Meinasinkin heti kysyä lattioista, mutta että kouluajoilta= vaude!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä harvoja hyviä asioita 70-80-luvun rempasta :)

   Poista
 7. Valitsemasi tapetti on ihana. Millä kiinnitit tapetin palat oveen? Meillä on harmikseni ovenrivan metalliympyrän ympäriltä (hmm ymmärtääköhän kukaan mitä tarkoitan? :) ) maali alkanut irrota, joten voisin kokeilla tuunailla ovea samalla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päällystin tapetin ensin kontaktimuovilla, sitten kaikkien tuunauksien ykköstarvike, eli mattoteippi toiselle puolelle ja piirsin ja leikkasin ympyrät. Saa ihan oikeita tarroja tuolla systeemillä!

   Poista
  2. Pitääpä kokeilla, kiitos :)

   Poista
 8. Onpa kyllä tosiaankin haasteellinen tila! Ja noin hienosti onnistuit ottamaan senkin hyötykäyttöön. Pienikin tila ansaitsee kaunistuksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan kaikki tilat pitäisi saada kivan näköiseksi, jossain kohtaa olisi kiva ehostaa siivouskomerokin :)

   Poista
 9. Kivalta näyttää! Mulla on ollut mietinnässä tuollainen vaatteiden karsinta jo pitkään. Pitäisi varmaan vaihtaa kaappia, niin se tulisi tehtyä. Tai jospa saisin tästä sen viimeisen tsempin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen lämpimästi, loppuunhan tämä asia tulee vietyä vasta sitten kun pääsee ylimääräisistä lopullisesti eroon kirpparilla tai Uffin avulla. Tänään käynkin varaamassa kirppispöydän!

   Poista
 10. Tuo toinen peili on tosiaan hassussa paikassa. Raaskisitko peittää tuota ihanaa tapettia laittamalla peilin kaapin yläpuolelle vaakatasoon? Tuohon umpeenlaitettuun oviaukkoon voisi sitten laittaa tuota tapettia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kivoja ideoita, mutta peili peittäisi liikaa tuota muutenkin vähän näkyvää tapettia ja toisaalta käytin tapetin aivan loppuun, enkä raaski ostaa lisää. Peili tuo kuitenkin kivasti tilan tuntua, joten olkoot tuossa :)

   Poista
 11. Mielenkiintoinen blogi ja olisi joskus kiva lukea esittely myös teidän koirista. Siellä ne karvakorvat taas vähän pilkahti,ihanat!
  Terkuin Etelä-karjalan tyttö ja walesinterrieri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä minun pitää tosiaan tehdä eläinesittely, nyt on muutama pyyntö tullut ja on tottakai itselleni hyvin läheinen ja rakas aihe nämä eläinlapsemme :) Terkut walesille, meidän samanrotuinen Nano makoilee tässä sohvalla vieressäni :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***