keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Saareke mietintää


Täällä on kovasti pohdittu saarekeasiaa ja fiilistelty asiaa ihan käytännössäkin.
Toin ensimmäiseksi keittiöön sopivan korkuisen koirien trimmauspöydän ja sen päälle tuon 120cm pitkän ylijäämätason. Taso on samaa sarjaa kuin muutkin tasot ja jos siihen päädyttäisiin, rakentelisin alaosan kuten tuossa edellisen jutun luonnoksessa, kierrätysmateriaaleista.
No ettei menisi liian helpoksi niin lukijamme Punaisen Pihlajan innoittamana toin kokeiltavaksi tuollaisen vanhan hyvin rustiikkisen pöydän, joka oli täällä kun muutimme. Sille ei ole ollut oikein mitään käyttöä, vaikka kiva pöytä onkin.
Nythän olisi aivan mainio tilaisuus käyttää pöytää saarekkeeseen, mutta pöydän jaloista puuttuu pituutta 20cm. Puuttuva pituus on korvattu tiileillä fiilistelyä varten, muttei todellakaan pysyvästi. Keittiön puusohvan kohtalosta edelleen syyllisyyttä kantavana en halua koskea näihin alkuperäisiin jalkoihin oikein mitenkään, joten korotus aiheuttaa suurta päänvaivaa.
Sen sijaan tiedän jo, miten käsittelisin pöydän muuten. Hioisin tason puupinnalle (maalijämiä saisi jäädä) ja maalaisin alaosan turkoosilla, jonka myös hioisin niin, että turkoosin maalin alta näkyisi tätä nykyistä vihreää ja sen alla olevia kerroksia. Oih, näen jo nyt miten kiva siitä tulisi! Mutta entäs ne jalat..?
Palaamme asiaan ja otan 1) mielipiteitä vaihtoehdoista ja 2) ehdotuksia jalkojen pidentämiseen enemmän kuin mielelläni vastaan!
ps. 400:n lukijan raja ja sen myötä perinteinen arvonta on 16 lukijan päässä! Ehditäänkö ennen Joulua?
pps. lisätty photoshoppaus päivän aikana kehittyneestä ideasta!

30 kommenttia:

 1. Tykkään tuosta vanhasta pöydästä kovasti. Minäkin kaipailen ideoita jalkojen pidennykseen, ihan samoissa keittiönsaareke asioissa. Eli jään innolla odottamaan,tuleeko ajatuksia siihen liittyen! :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja suunnitelmia - ihana toi vanha pöytä!!

  VastaaPoista
 3. Olisiko ihan tyhmä idea rakentaa pöydän alle jonkilainen taso/koroke? Joko tosi huomaamaton, tai sitten kontrastiksi tosi räyheä? Kenties tiilistä? Toi pöytä on kyllä ihan fantastisen hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli mieleen myös toinen idea, eli kiinnittää pöydän jalkoihin pyörät, jotka saa "lukittua" paikoilleen ja tarpeen vaatiessa saareketta olisi mahdollista siirtää? Niillä ei tosin taida ihan 20 cm korkeutta saada aikaan...

   Poista
 4. Kannatan jarrullisia pyöriä ja kulunutta turkoosia!

  VastaaPoista
 5. Ihanalta näyttää! Miten olisi pöydän alle "pikkupöytä" eli lyhyet jalat n. 20 cm ja "pöytälevy", jonka päälle tulisi tuo iso pöytä. Samantyyliset jalat ja pöytälevy pikkupöytäänkin ja tuota turkoosia maalia. Alatasolla voisi sitten säilyttää jotain kivannäköistä, vaikka isoja peltipurkkeja tms :)

  VastaaPoista
 6. Vastaan kaikille yhteisesti, kiitos ideoista!
  Pyörät haluaisin tähän jokatapauksessa, saa sitten nopsasti pois tieltä jos tarvii vaikka tanssia keittiössä :) Sellaiset isohkot pyörät toisivat lisää 10-15cm, isommat näyttäis ehkä hassulle.. Mietin sellaista, että jos noiden nykyisten jalkojen alle laittais tason ja siihen tuo Pionin ehdotus kävisi hienosti, tasolle voisi ehkä jopa laittaa kivat kierrätysastiat tms. isoa. Kiitos ideasta! Niin sitten tason alle vielä pienet korotuspalikat, joihin pyörät tulisi kiinni. Joutunee photoshoppaamaan, laitan kuvan vaikka jatkoksi tähän postaukseen jos siitä tulee julkaisemisen arvoinen!

  VastaaPoista
 7. Ja mä en laittais saareketta ollenkaan,jos muuten työtasoa piisaa.Ihanan avaraa ilman!-sannamyöskin-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kieltämättä hieman pelottaa avaruuden menettäminen, sen vuoksi ehdottomasti pyörillä oleva saareke, saa äkkiä pois jos alkaa ahistamaan!
   Toisaalta nyt kun photoshoppasin tuon viimeisimmän idean alkoi näyttää tosi kivalta ja on se ihan käteväkin, tässä ollaan oltu 3 päivää nyt noiden väliaikaisten saarekkeiden kanssa. Mm. aamupala minun tällä hetkellä istumista kammoavalla selällä luonnistuu paremmin tuosta jakkaralta.

   Poista
 8. Joo joo, hyvältä näyttää! Meillä tuo vanha pöytä on 82cm korkea ja on ihan riittävän korkea. Miten korkea tuo teidän pöytä on? Meidän pöytä oli kunnostettu ja sen jalkoja oli korotettu hiukan, en itse huomaa jatkoksen kohtaa, vaikka kuinka tiirailisin. Mun mielestä tuo saareke ei mitenkään vähennä keittiönne avaruutta, päinvastoin lisää vaan toimivuutta. Go for it! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan, että se on about samankorkuinen kuin muutkin tasot, eli sellaiset 90cm. Nyt on vaan 70cm korkea, mut eiköhän sen saa ratkaistua! Tuon pöydän jalat on kaikki vähän vinkurallaan, ettei liian helpolla pääse tuunauksen kanssa ;)

   Poista
 9. Toi suunnitelmahan näyttää loistavalta. Ja ehdottomasti laittaisin pyörät tohon työtason alle, se antais sopivaa särmää ;)

  VastaaPoista
 10. Hienohan tuo keittiö on joka tapauksessa, mutta jotenkin saareke + tavallinen ruokapöytä tekevät yhdessä vähän "junamaisen" fiiliksen. En tiiä, jotenkin tuo avara keittiö miellyttää enempi... Mutta mun maulla ei ole tässä asiassa tietenkään mitään väliä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Mulla olis sellainen haave, että saarekkeen myötä ruoanlaittoalue muodostuisi enemmän omaksi ja ruokailualue omakseen. Tuo vanhasta pöydästä tehty saareke olisi niin paljon pienempi, että sitä voisi pitää rennosti vähän poikittain, pöydät jonossa efektiä välttääkseen.

   Jossain vaiheessa mietin sellaistakin, ettei keittiössä olisi ruokapöytää ollenkaan, vaan sellainen pitkä saareke ja sohva tuossa missä se onkin. Isäntä ei ainakaan heti lämmennyt, joten tää olisi sellainen kompromissi :) Kun Samille tuo saareke on muutenkin vähän nou-nou, mut lämpenee pikkuhiljaa...

   Poista
 11. Voisiko pöytälevyä kohottaa irti jaloista jollain välipalikalla, esim joku laatikostosysteemi tms?

  Suunnitelma kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytälevy on laitettu sellaisilla puutapeilla kiinni jalustaan, ei viitsi alkaa purkamaan. Tätäkin mietin ja tutkin :)

   Poista
 12. Ensinnäkin, mä en tajua! Mä en muka ollut täällä lukijana, miten se on päässyt tapahtumaan. Korjasin sen nyt (olisi ehkä voinut kyllä jättäytyä 400:ksi). Tuntuu, että minulla ainakin siis, lukijoiden tipahtelu tulee ryppäinä. Nyt on ollut pitkään kauhean hiljaista ja pari lähtenyt poiskin (heti menen itseeni, että mitä mitä, taasko olen loukannut).

  Tuo pöydän alle asetettu lisähylly on erinomainen tapa muuttaa pöytä toimivaksi. Minusta tuon sohvan "raiskaamista" (anteeksi :)) on turha surra, se ei ole mitenkään radikaali kuitenkaan, ottaen huomioon millä kaikilla tavoilla ihmiset on kivasti seitkyt-kahdeksakyt-yhdeksäkyt luvuilla etistäneet antiikkia. Teillä kuitenkin arvostetaan, ei polteta roviolla. Jalat on ihan mahdollista korjata entiselleen. Niitä on korjattu madonsyömiäkin ihan samalla viissii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvonta on sit tasavertainen kaikille :) Minä kans muistan numeroni koko ajan ja aina naama venähtää jos joku on lähtenyt pois, hassua!

   Oi kiitos lohduttavista sanoista ja kyllä se sohva vielä saadaan ennalleen, onneks on tuleva puuseppo talossa! Se puuseppo muuten sanoi jo etukäteen, että siitä tulee sellainen 80-luvun raiskaus, voi miks se aina (tai melkein aina) antaa mulle periks?!

   Poista
 13. Hyvältä näyttää!

  ps. Oon Suomen Kauneinta Kotia katellut ja odottanut Riuttalaa näkyviin, niin tuli mieleen, että onko teidän tuvasta tehty mihinkään lehteen juttua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä kodista en ole vielä antanut mihkään sisustuslehteen juttua, haluan, että taloa voi kuvata ulkoakin päin sitten, menee vuosi-pari. Sitten voikin kysyä, että miks me lähdettiin telkkariohjelmaan ja sitä itsekin ihmettelen, mitähän ne tuomarit oikein on tuumanneet kun puolesta taloa puuttuu ulkolaudoitus. Apua.

   Poista
 14. Jos se "junamaisuus" häiritsee, voisihan tuon saarekkeen kääntää toisinkin päin, eli samansuuntaisesti tiskipöydän kanssa. Ainakin näin silmämääräisesti katsoen se mahtuisi siihen hyvin, jos saarekkeen tekee tuosta vanhasta pöydästä (mikä on ihana!!). Vai tuleeko siitä sitten jo liian karsinamainen ja tarjoilutiskimäinen tunnelma...? Niitä pyöriä ainakin kannatan, saa käyttää vaikka mitenpäin saareketta ja tuupata pois alta jos alkaa harmittaa. Jään innolla odottamaan mikä onkaan lopputulos... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne pyörät auttaa kyllä asiaa, voi laittaa vaikka joka päivä vähän eritavalla :) Jospa mulla olisi ensi viikolla aikaa toteuttaa tuo idea!

   Poista
 15. Tosi kivan näkönen tua suunniteltu saareke! Ihan mahtava ja kätevä ko on pyörät alla ni saa tuupattua sivuun jos alkaa olla tiellä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee ehkä sittenkin ilman tuota tasoa, isäntä kaipaa ilmavuutta :) Mut pyörät on kätevät kyllä!

   Poista
 16. Tulin sanomaan moi! Klikkailin tänne tuolta Punaisen Pihlajan kautta ja ihastuin. Sun blogi vaikuttaa mielenkiintoiselle ja teillä on kaunista. Klikkailin sitten lisää ja jäin lukijaksi. Taas siis olet yhden verran lähempänä neljää sataa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva juttu, kiitoksia ja tervetuloa!

   Poista
 17. "Puuttuva pituus on korvattu tiileillä..."

  Tiilillä, kultaseni, tiilillä. Hieno blogi sinulla, hieno talo - tykkään!

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***