maanantai 2. joulukuuta 2013

6. elokuuta 2013


Silloin se oli, meidän kodin kuvaukset tänään nähtävään Suomen kaunein koti ohjelmaan. Olimme painaneet remonttia Samin kesäloman ajan, eli kolme viikkoa ihan hullua tahtia ja saimme viimeiset listat seinään ja loppusiivouksen valmiiksi kuvauspäivän aamuyön tunteina... Ehdimme nukkua kokonaista kolme tuntia ennen kuvauksia, joten eipä siinä paljon ehtinyt jännittämään :) Päällimmäisenä tunteena oli helpotus, että tuo karmea remppaputki oli ohi.
Nuoresta väestä koostuva huippumukava kuvausporukka tuli pihaan hieman etuajassa ja unohdin sen vuoksi laittaa oman malliston korun kaulaan, mikä harmitti minua jälkeenpäin suuresti! Kävimme läpi viralliset asiat tuottajan kanssa ja samalla kuultiin, että kaikki kysymykset oli lähetetty sähköpostilla edellisellä viikolla. Enhän minä siinä hässäkässä ehtinyt mitään posteja lukea, joten vastauksemme ovat aidosti spontaaneja, ehkä parempi niin. Ainoa asia mitä olisi voinut treenata, oli vastaus kysymykseen miksi meillä on Suomen kaunein koti. En muista yhtään mitä vastasimme! Toivottavasti ei mitään kauhean typerää.
Kuvaukset menivät kivasti, tosin huoneiden esittelyt meinasivat vaatia jo sellaisia esiintymistaitoja kameran edessä, että aika pökkelö olo tuli. Onneksi ei etukäteen tiedetty, että sellaisiakin joutuu tekemään, olisi muuten jännittänyt enemmän!
Meidän osuuden jälkeen kuvausporukka lähti syömään ja me pakenimme tuomareita koirien kanssa Porin Reposaareen. Kotona emme siis saaneet olla tuomareiden kanssa yhtä aikaa, tosin tapasimme heidät päivän lopussa kun kuvaukset olivat jo ohi.
Tämän jutun kuvitus on juuri tuon päivän Reposaaren retkeltä ja joka kuvassa on jompikumpi koiristamme lohdutuksena siitä, etteivät päässeet telkkariin. Niitä ei näy ohjelmassa ihan vaan sen vuoksi, etten ollut ehtinyt trimmaamaan niitä ja molemmat näyttivät enemmän tursakkeilta kuin terriereiltä. Otin jo niin paljon paineita talon ulkopuolen keskeneräisyydestä, etten enää halunnut esitellä takkuisia koiria :)
Nähdään illalla ja tähän on sitten lupa kommentoida miltä meidän koti ja isäntäväki siellä telkussa näyttivät! Ja kyllä, nyt jännittää, miten tässä oikein kärvistelee iltaan asti?!

102 kommenttia:

 1. Mä ainakin lupaan liimautua telkkarin eteen illalla. :)

  VastaaPoista
 2. Jee! Tätä jaksoa olen odottanut eniten alusta saakka! :D

  VastaaPoista
 3. Ihan aloin odottamaan iltaa, just mietin , että milloin teidän koti oikein olikaan telkussa! Tsemppiä ja palaan kommentoimaan ohjelman jälkeen ;)

  VastaaPoista
 4. Onneksi muistutit! Nyt tietää mitä tekee illalla :)

  VastaaPoista
 5. Voih, toivottavasti näkee myös netistä. Airikset on upean kauniin ihania ihan trimmaamattakin!

  VastaaPoista
 6. Jännää! Olen odottanut tätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanon jo nyt, että mitä hittoa?!? Hanna antoi seitsemän. Häh! Minä en hyväksy tätä. Olen sitä mieltä vilpittömästi, että teillä oli kolmesta paras. Ehdottomasti omin.

   Poista
  2. Äh, tosiaan! Seiskahan on noiden huonoin numero :( Kai nää värit on vaan joillekin liikaa ;)

   Poista
  3. Vielä siitä, kun näin sen viimeisen, että siis olihan ne kuitenkin lavastusmaistereita hei. Kyllä mäkin tuolle kympin voisin antaa, jos pitäisin lavastettua kotia miellyttävänä. Prameutta riitti joo, sen myönnän. Ja ai, muovihevonenkin istui olohuoneeseen niin somasti. Sanonpa vaan, että niin olisi teillekin istunut, mutta elävä hevonen. Elävässä kodissa elävät asiat. Te olitte kivoja, Keimolta samat terveiset, kuin minulta.

   Poista
  4. Kiitos Tessa ja Keimo! Täällä on ihana me vastaan ne henki, joka tietysti hivelee kovasti ihan pikkuriikkisen kolauksen saanutta itsetuntoamme :)

   Poista
 7. Kovasti olen minäkin odottanut teidän jaksoa. Kerroit joskus aikoja sitten jo päivämäärän koska se esitetään, mutta kun en sitä lahopäänä muistanut, olen joka viikko jännännyt että joko? :-D No, nyt siis oikeasti!

  VastaaPoista
 8. Jes, tämäniltainen jakso on pakko katsoa! :) Oonkin jo odottanut, että koska ne oikeasti kivat kodit esitellään siinä ohjelmassa!

  VastaaPoista
 9. Jeeeee, telkkari on kyllä minulle varattu illalla. Pakko nähdä "suorana". Mietin pitkään mihin ryhmään kuulutte, mutta heh, siellähän oli ihan vanhat kansakoulut :D Koita pysyä pöksyissä! Terv. Tessa, vakkarilukija.

  VastaaPoista
 10. Ai tänäänkö tulee nyt SE jakso!? Mahtavaa!!!

  VastaaPoista
 11. Voit uskoa, että on porukkaa toosan ääressä tänä iltana, ja uusintojahan tulee monta. :)))

  VastaaPoista
 12. Käkääks, hyvä kun muistutit, eipähän mene ohi. Sit harmittais. Jännää! :)

  VastaaPoista
 13. Tätä jaksoa olen odottanut kuin hullu puuroa :D Eli kahdeksan aikaan hyvin tiiviisti telkkarin edessä miehen kanssa napotetaan. Meilläkin vanha kyläkoulu ja olemme teidän blogianne seurailleet, sisustustyyli nappaa :)

  VastaaPoista
 14. Huh huh... nyt alkaa jännittämään ihan tosissaan, tuntuu mahan pohjassa! Onneks kohta alkaa Emmerdale, tunniks jotain muuta ajateltavaa :) Kiitos tähän astisista kommenteista ja tulkaahan sitten takas kun ollaan katsottu ohjelma!

  VastaaPoista
 15. Se olis kaks tuntia! Taidanpa vinkata ohjelmasta vielä kavereillekin tuolla facebookin seinällä. :) Ihan mahtava jakso varmasti luvassa!

  VastaaPoista
 16. Olitte ihania!

  Pakko tykätä sun murteesta, tuli niin kotosa olo :D

  VastaaPoista
 17. Teidän koti näytti vielä ihanammalta telkkarissa kuin täällä blogissa(en uskonut että voisi olla mahdollista)

  VastaaPoista
 18. Ihanat te ja ehdottomasti oli kotinne kaunein näistä vaihtoehdoista! Niillä juontajilla ei kyllä taida olla mitään tyylitajua, samoja boringboring-juttuja ja koteja vaan jaksavat hehkuttaa jaksosta toiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Selkeesti vähemmän värikkäät niitä viehättää...

   Poista
 19. Höh, hävittiin :( Jäi kyllä vähän kakan maku suuhun, mut kyllä se tästä! Positiiviset puolet: tuli remontoitua ja ei oltu pökkelöitä telsussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan suotta. Tuomarit on selvästi luonteeltaan beigejä tylsimyksiä.

   Poista
  2. Ovat myös äärimmäisen teennäisiä. Että minä inhoan noita teko-aah-huudahduksia. Sen takia en ole tästä sarjasta tykännyt alkuunkaan, kun tuomarit ovat ... hmm... vaikenen tässä kohtaa.

   Te, Sanna ja Sami, sen sijaan olitte ihania ja luontevia!

   Poista
  3. Tosi ikävää! Mun mielestä tuomarit oli selvästi ihastuksissaan, mutta en ymmärrä miksi lopulta antoivat niin huonot pisteet. Odotin täysiä kymppejä. Joka tapauksessa mun mielestä teidän koti oli jakson ihanin ja te olitte tosi luontevia telkkarissa. Harmi, kun en nyt pääse äänestämään teitä voittoon.

   Poista
  4. No se meitäkin ihmetyttää, lähinnä siinä seiskassa, että mistä se tuli? Muissa seiskan kodeissa on selkeesti sanottu miinuspuolet, tässä oli Hanna Sumarilla kolme plussaa ja seiska. Vai oliko se värikkyys miinus.?

   Poista
  5. Tottakai se oli miinus. Sumari on tykännyt vain valkoisesta. Minä en tykkää sumarista. :P

   Poista
  6. Minä odotin tätä vanhat koulut jaksoa kuin hullu puuroa. Teidän koti oli ihana, samoin kuin muutkin koulut. Se seiska tuli nähtävästi siitä kun se yksi sanoi että ulkovuoraus on vaiheessa, tai jotain. ja rapsutteli sitä ulkoseinän pintaa... oliko se juuri se mies. antoiko hän sen seiskan, en nyt muista.

   Poista
  7. Hanna Sumari antoi sen seiskan, mutta ei perustellut sitä millään. Ulkoseinää rapsutellut mies antoi sentään kasin :) Kun tavattiin tuomarit kuvausten jälkeen tää mies ja nuorempi nainen oli sympaattisia ja kiinnostuneita meidän remonttitarinasta, harmi kun ei heille etukäteen päästy mitään kertomaan. Mies tuomari jopa sanoi jutustelun jälkeen, että me ollaan siis pelastettu tämä talo melkein viime hetkellä! Pisteet siitä :)

   Poista
 20. Olitte ihania! Ja kauneimpia myös, siis koti oli kaunein kaikista (ei sillä etteikö asukkaat myös olisi olleet kauneita ja hepat tietysti myös..). Ihan turhaan on paha maku suussa, oli niin nättiä että! :)

  VastaaPoista
 21. Vähän tuntuu joka jakson jälkeen,että etukäteen sovittu kuka pääsee jatkoon..Teillä on kodikasta,persoonallista ja se on enemmän koti kuin mikään design bling bling.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun tää ei ollut kilpailu pienellä budjetilla ja omin voimin remppaajille ;)

   Poista
 22. Hyvin te veditte :) Telkkarista nähtynä vasta itse tajusin, kuinka iso koti teillä onkaan. Sehän on aivan valtava (ja valtavan ihana!) Minun mielestä tämänpäiväinen jakso oli korkein tasoltaan, mitä aikaisemmin on nähty. Huikeita taloja kaikki! Kyllä teidän kotinnekin olisi jatkopaikkansa ansainnut.

  Mutta, hyvä te!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän suuruuteen on jo itse niin tottunut, mut tosiaan meidän olohuone on 60m2 ja kuutioita siinä on vielä enemmän. Välillä pitää ihan itselle muistuttaa, että oo joskus asunut 3h+k asunnossa joka oli 60+risat neliöiltään :)

   Poista
 23. Mieheni, joka ei lue blogeja, käski kirjoittaa tänne, että teillä on hyvällä jäljellä remontoitu koti, sen näköinen, että siellä on mukava asua, ja sisustusta tai kalusteita ei ole ostettu mistään Ikeasta. Itsekin pidin kovasti siitä, miten olette kotinne laittaneet! Musta tämä on kiva ohjelma, koska tässä pääsee näkemään jotain muutakin kuin tavallisia, stailattuja asuntoja. En vaan oikein tykkää formaatissa siitä, että toisten ihmisten kodit pitäisi laittaa jotenkin paremmuusjärjestykseen joka jaksossa. Joka tapauksessa kiitos, että annoitte mahdollisuuden päästä kurkistamaan tv:n kautta kotiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma ja Emman mies, ihana kuulla tällaista!

   Poista
 24. NIIN IHANA <3 miten tykkäänkään teidän Kodista. Keittiö olisi saanut minulta yhtäpaljon kehuja, mitä Hanna antoi voittajan keittiölle. En ymmärrä myöskään Hannan seiskaa, niinkun kaima jo aikasemmin asiaa ihmetteli. Kiitos että päästiin kurkkaamaan näinkin teidän kotiin! ja hei, ootteko huomannu, et vika koti voittaa aina, ainakin niin oon ollut huomaavinani.. Terv. Tessa taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo viimeinen näyttää voittavan, aika hassua?!

   Poista
 25. Kovan urakan ootte tehneet. Värikästä ja persoonallista. Hyvin sujui esiintyminen, ei jännityksen häivääkään. Ootte vain 15 km:n päässä kesäpaikastamme huvilavillamariasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, yllättävän hyvin se tosiaan meidän osalta sujui :)

   Poista
 26. Teidän ihana värikimara oli ehdottomasti paras noista kolmesta, paljon persoonallisempi ja herkullisempi kuin muut jakson talot (vaikka ei nekään toki huonoja olleet). Olen blogiasi seurannut jo pitkään ja olin ihan intona odottamassa tätä jaksoa tästä ohjelmasta. Eikä kyllä yhtään huomannut, että olisitte jännittäneet esiintymistä, hyvin meni :) Teidän ihana koti olisi ehdottomasti saanut olla kärkikahinoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että suuren yleisön silmissä nää värit on kuitenkin liikaa, mut onneks meillä on uskollisia faneja, KIITOS!

   Poista
 27. Vau! Oli ehdottomasti paras jakso tähän asti, ekaa kertaa tuli ohjelmaa katsoessa tuo "vau!"-fiilis. Teidän ja eka koti olisi molemmat saanut mennä jatkoon! Harmittaa ettei katsojat saa valita kaikista kodeista niitä parhaita...
  Mua myös harmitti ne "onpa keskeneräistä"-kommentit. Täytyisi kuitenkin ammattilaisten muistaa että nämä meidän vanhat talot ei ikinä ole valmiita, varsinkaan jos niitä on perinteitä kunnioittaen, omalla vapaa-ajalla remontoitu. On eri asia teettää rahalla joku design-talo jonka muut rakentaa viimeistä listaa myöten tietyssä ajassa, kuin tehdä itse silloin kun ehtii ja jaksaa, niin että vanhan talon tunnelma säilyisi. Vanha talo tarvitseekin aikaa, kaikkea pitää harkita tarkoin. Pieni keskeneräisyyskin oikeastaan kuuluu asiaan. Tärkeintä on kokonaisuus ja tunnelma.
  Hyvin se meni, ihana koti teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, kiitos kannustuksesta!

   Ensimmäistä moitittiin keskeneräisyydestä ja meilläkin se ohimennen mainittiin, kun ulkopuoli on "surullisessa kunnossa". Meitähän houkuteltiin ohjelmaan mukaan ja sanottiin, ettei keskeneräisyys haittaa vaan pikemminkin kuuluu asiaan tällaisten vanhojen talojen kohdalla. No se oli ilmeisesti vain tuottajan mielipide, tuomareilla ei ihan samanlainen meininki.

   Poista
 28. Kiukutti tosi paljon kun ette päässy jatkoon :( Tosi ihana tyyli kodissanne.

  VastaaPoista
 29. Ihanat te ja ihan mahtava koti. Kaunein minusta :)

  Toiset oli tylsää vaaleaa ja samanlaista. Kun kamera kiersi teillä, nousi monta kertaa hymy huulille. Makeita ratkaisuja ja vahvoja värejä. Ilahdutti, miten oli itämaista- ja räsymattoa sulassa sovussa. Ja upea piano!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, nämä teidän kommentit lämmittävät suuresti!

   Poista
 30. Tänään nähtävä!? No niin, missasin! Mutta se on takuulla jo netissä. Eipä tarvitse nukkumista nyt miettiä. En uskalla lukea muiden kommentteja, ennekuin katson jakson! :D Jännittää ihan kamalasti!

  VastaaPoista
 31. Voi kökkö, silmään osui kuitenkin tuo aiempi kommentti, ettette päässet jatkoon. Valitsivatko ne taas jonkun persoonattoman ja kolkon valkoisen ja kalustamattoman kammotuksen? Missä minun kuulokkeet on... Suloa ei sovi herättää...

  VastaaPoista
 32. "Ei oo kovin kodinoloinen." Mitä ihmettä? Tyypit on käyneet todella toimistomaisissa kodeissa ja sitten teidän kodissa sanotaan, että ei kodinomainen. Uskomatonta.

  Seiska?! Kasi?

  En ihmettele, että teille jäi paha maku suuhun. Teidän koti on silti yhä mun lempikotini omamme ohella. Jatketaas samalla linjalla eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, sitä seiskaa mekin ollaan mietitty eniten. Niin ja tosiaan se eteis kommentti... Kyllä se näytti koulun eteiseltä silloin kun me tänne muutettiin, mut nyt toivottavasti enemmän kodin ja vain sopivasti koulun eteiseltä :)

   Poista
  2. Voidaan tehdä sellaista varjo-ohjelmaa: Suomen värikkäimmät ja persoonallisimmat kodit, joissa ei välitetä muiden mielipiteistä ja beigeistä mieltymyksistä. Aloitetaan Susannalta, sitten mennään Riuttalan kautta meille, siihen sitten lisätään muutama muu värillinen hienous!
   Mä ainakin ohjelman nähtyäni haluan tulla heti teille kylään istumaan keittiön sohvalle ja keinumaan siihen olohuoneen keinuun! Joko saa tulla?

   Poista
  3. Kannatan Tuikkista. Hanna on niin BORING-tyyppi. Seiska, hei haloo!!!

   Poista
  4. Joo, sellainen varjo-ohjelma olis hyvä. Yhdistävänä tekijänä vielä pienellä budjetilla itse tehdyt kodit!

   Poista
 33. Teidän koti näytti ihanalta! Sellainen rento fiilis, paljon persoonaa ja eikä mitenkään liikaa viety tiettyyn suuntaan, eli vähän kaikkea kaikille ja sopivasti :) Ja nyt kun eksyin tänne ihan vähän kuin vahingossa niin piti oikein pysähtyä katsomaan, onko teidän koirat airedaleja...? Ihanaa, meilläkin asustaa samanmoinen karvaturri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä asustaa airedale Tempo ja walesterrieri Nano, ovat nyt trimmattu ja esittelykunnossa. Otan siis kuvat nyt myöhemmin tulevaan eläinten esittelyjuttuun :)

   Poista
 34. Teidän talo näytti tv:ssä yhtä upealta kuin blogissakin tai oikeastaan paremmalta nyt kun tosiaan hahmotti mittasuhteita paremmin. Te myös esiinnyitte tosi luontevasti:) Teidän keittiö on kyllä niin superihana, vaan ei näyttänyt tuomareita kiinnostavan oikeastaan ollenkaan.
  En kyllä ymmärrä tuomareita yhtään. Ne Sumarin kommentit yläkerran kamarista oli aika outoja ja välinpitämättömiä, eikä se ollenkaan tajunnut koko huoneen ideaa. Yleensäkin tuomarit olivat ihmeellisen välinpitämättömiä koko teidän talossa vierailun ajan!?

  Onkohan noissa aina ollut niin, että se viimeisenä näkyvä talo voittaa?
  Ei silti, se viimeinenkin talo oli ihan hieno (varsinkin maisemat), mutta siinä jäi kyllä mietityttämään missä menee raja kodin ja "taideperformanssin" välillä.
  -Rosanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Persoonallinen koti jakaa aina mielipiteitä, jos me tehtäis tästä koko kansan blogikotia, niin olishan tää aika erinäköinen :D No onneks tää on meidän näköinen koti loppuun asti ja se on vaan bonusta jos joku muukin tykkää!

   Poista
  2. Niin samaa mieltä olen Rosannan kanssa, että makuuhuoneenne hienot ideat ja niiden toteutus ohitettiin tyystiin ja Sumari vaan arvaili vuosikymmeniä (???), että en kyllä tykännyt, kun huone on hieno kokonaisuus ja eivät mm. noteeranneet lukuisia kauniita yksityiskohtia. Harmitti.

   Pahoitin myös mieleni (kotinne ja teidän puolesta), kun keittiön hienot ratkaisut sivuutettiin ihan suit sait vaan, eikä perehdytty niihin lainkaan, että miten hienosti on käytetty vanhoja valmiskalusteita (astiakaappi) ja rakennettu itse vanhasta uutta, tilan käyttö, värit ym.

   Ohjelmassa on kiva nähdä kauniita ja erilaisia koteja, mutta olen jo aiemmin närkästynyt, kun pisteyttämisessä (joka varmasti on vaikeaa) saa miinusta tuomarin henkilökohtaisten makusuuntausten (haluan avaraa ja valkoista ja isoja ikkunoita ja vaaaalkoooista -sumari), tuomarin pituuden (se rintamamiestalo, jossa miinusta tuli, kun pitkän arkkitehtimiehen päähän osui kattokruunu! haloo: ei hän asu siellä talossa!) ja juurikin myös siitä, että ei ole käytetty aina isosti rahaa. En käsitä, miten se voi olla syy miinukselle?

   Ei ole vaikeaa tehdä/teettää isoa ja avaraa, jos on rahaa loputtomiin, kuten se iso betonihirvitys, joka on toki joistain hieno, minusta kauhea, mutta sellainen mielikuva siitä tuli, että tuomareita miellytti kun kaikki oli tehty loppuun nimenomaan kalliisti (ja oli niin järjettömät ikkunat, mutta olipa sitten sitä avaruutta kerrakseen...).

   Odotin, että tuossa ohjelmassa olisi huomioitu myönteisenä itse tekeminen ja pienilläkin rahoilla aikaansaaminen. En ole saanut oletukselleni vastinetta.Makuasiat ovat makuasioita, mutta tosiaan luulin, että henkilökohtaiset makumieltymykset eivät tuomaripisteisiin vaikuttaisi niin paljon kuin nyt selvästi tekevät.

   Mutta oli tosiaan mahtia nähdä teidän koti televisiossa, koska mittasuhteet hahmottuivat ihan erilailla kuin blogin kuvista. :)

   terkuin turkulainen lukijasi

   Poista
  3. Kiitos paljon tästä kommentista, olet selvästi miettinyt asiaa!

   Ei niillä tuomareilla varmaan ollut sellaisia taustatietoja, että kuinka pitkään on remontoitu, kuka on remontoinut ja millä budjetilla. No en tiedä olisiko ollut eri tulos jos olisi ollut tiedossa... Kyllähän meidänkin talo olis korjattu ja maalattu ulkoa jo ensimmäisenä kesänä jos olis varoja palkata pari ukkoo töihin koko kesäks, mut kun ei oo niin tehdään itse ja ajan kanssa.

   Hitautta ei nykypäivänä muutenkaan oikein arvosteta, kaikki telkun remonttiohjelmatkin on sellaisia että tehdään isolla porukalla nopeasti uutta pintaa tai pihaa. Ainoa poikkeus englantilainen Grand Designs, siinäpä harvinaisen realistinen sarja!

   Tuolla erinäisillä sivustoilla meitä oli arvosteltu, että olisivat voineet maalata talon ja kunpa jaksaisivat panostaa pihaankin... just siitä jaksamisestahan se on kiinni ;) Hitto kun jengi ei ymmärrä, että tää oli ihan autiotalo kunnossa paikka paikoin, isot puut kasvoi talon seiniä pitkin, yksi jopa savupiipussa, nykyinen takapiha pelkkää pusikkoa, lahot hirret, rikkinäiset ikkunat jne... Mistäpä ne tietäis, mut voisivat edes yrittää ottaa selvää mistä on kyse!

   Ehkä ne tuomarit eivät olleet kukaan perehtynyt eri vuosikymmenien sisustukseen, kun se 30-luku ei sieltä makkarista niille valjennut..? Onneks ohjelmassa oli se mun esittely, että katsojille ainakin valkeni asia :)

   Käytiin ihanalla ratsastusretkellä heti aamiaisen jälkeen (ollaan lomalla) ja sen jälkeen oli paljon parempi mieli, eilisilta meni kyllä aika töttöröö pettymyksessä. Nyt tätä voi spekuloida tyynellä mielellä, tosi ihanaa kun te lukijat ootte meidän puolella, kiitos kaikille!

   Poista
  4. Haluan lisätä tähän, että olen samaa mieltä siitä, ettei tässä ohjelmassa arvosteta oman työn panosta. Vain se mitä paikalla nähdään merkitsee. Ei se kuka on tehnyt ja millaisilla rahoilla. Se on typerää. Kuten muutoinkin maailmassa, rikkaat ja rehvakkaat vie aina voiton...

   Meidän talo on kokenut myös lähinnä miehen tekemänä laajamittaisen remontin, pienellä budjetilla ja putkimies vain poikkesi paristi. Mies on monesti verrannut kotimme kunnostusta vanhempiensa talon rakennukseen. Sellainen talo, jonka ammattimiehet rakensi muutamassa kuukaudessa kuopasta asumiskuntoon ei tunnu läheskään samalta kuin vaivaa ja aikaa vaatinut omin käsin tekeminen. Kuka arvostaa, kuka ei, mutta oman miehen mielestä omassa kodissa juuri se on parasta, että se on ansaittu TYÖLLÄ, ei rahalla.

   Teidän koti on ihana ja olen seurannut blogia pitkään. Tässä maassa vain tuntuu valkoinen, beige ja pelkistetty tyyli vievän voiton kaikesta. Vihaksi pisti jo itsellä se, kun ihailivat modernisoitua hirsirakennusta aiemmassa jaksossa, jossa hirret oli käsitelty. En ymmärrä mistä ne niitä kommentteja tempoo.. Olitte huippuja!

   Poista
 35. Ihana ja herkullisen värikäs koti teillä! Vaikka yhdeltä seiska tulikin, niin onhan se jo hieno juttu, että pääsitte tällaiseen kisaan ja annoitte katsojille kurkistuksen muuhunkin kuin tylsään valkoiseen maailmaan, jota meille tyrkytetään tuutin täydeltä aina kyllästymiseen asti. Oli niin inspiroiva jakso, että pitää katsoa uudelleen. :)

  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kyllä mekin katsotaan varmaan tänään uudelleen :)

   Poista
 36. Tää menikin multa eilen ihan ohi, korjaan asian heti tänä iltana :) Ja niin, te olette mukana tuollaisessa kisassa joten on ihan selkeää että teillä on yksi Suomen kauneimmista kodeista, vaikka olisi tipahtanut nelonen.

  VastaaPoista
 37. Hei!

  Minun mielestä teidän koti oli kaunein kaikista tähän asti esitellyistä, en ymmärrä miksei päässyt jatkoon! Minun arvosanani olisivat olleet 10+10+10=30 pistettä! :) Ihanan persoonallinen, rento, huoleton, maalauksellinen ja täydellinen värimaailma, lisäksi ekologisesti sisustettu. Mukavaa Joulun odotusta!

  VastaaPoista
 38. Mun on katsottava tota ohjelmaa ilman ääntä, koska ne tuomarit on siis aivan kuutamolla! Onko ne jotain koulutettuja alan ihmisiä?! Ei kestä kuunnella, mutta kiva on kyylätä toisten koteja. ;) Teidänkin on upea! Ja oon ihan fiiliksissä teidän pönötyskuvista!

  E.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä ne kaksi ovat ihan arkkitehtejä :) Ollaan hyviä pönöttämään kuvissa ;) Kiitos!

   Poista
 39. Teidän koti pääsi niin oikeuksiinsa telkkarissa! Todella ihmeellinen kommentti ruotia keskeneräisiä seiniä, kai ne on erinäköiset kuin jo jotkut valmiit maalatut seinät, haloo! Viimeisenä esitetty talo Siuntiossa voitti kyllä maisemillaan kaikkien jaksojen kotien maisemat, se on pakko sanoa :) Mutta muista Sanna että teidän koti on teidän koti, eikä muiden mielipiteillä ole loppupeleissä mitään väliä :) t. Juuli
  Ps. oletteko päätyneet johonkin väriin takan/takkojen maalauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se oli sellainen opettavainen kommentti, että ei kannata maalata lateksilla? :) Tosin ohjelmassa on näkynyt juuri remontoituja taloja jotka oli lateksilla maalattu, eikä siihen puututtu ;)

   Ei olla mietitty oikeastaan yhtään takka-asiaa, pitää odottaa oikeaa fiilistä! Meillä on täällä muutama pienempi prokkis menossa, varmaan niiden jälkeen jaksaa paneutua tuohon asiaan!

   Poista
  2. Mielenkiinnolla odotan takka- ja muita prokkiksianne :)
   Juuli

   Poista
 40. Hieman omituista, että keskeneräisyydestä rankaistaan noin kovalla kädellä. Olis siinä tapauksessa kannattanut valita kohteet hieman tarkemmin, jotta olisivat edes lähtökohtaisesti samalla viivalla. Onhan se selvä, ettei niillä keskeneräisillä oo mitään asiaa jatkoon (vaikka olisivat kuinka ihania), jos tuomarit miinustaa heti pisteitä puuttuvista listoista tai vanhassa maalissa olevasta ulkovuoresta. Varmaan koko skaban voittaa joku vimpan päälle, isolla rahalla laitettu avaruusalus. Eikä siinä mitään, mutta ne palkintorahat näkisin kyllä mieluusti teidän kaltaisten omatoimiremppaajien käytössä...

  -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan, kun meille vielä kerrottiin, että ei haittaa! Me ei alunperin meinattu lähteä mukaan ollenkaan just siks, kun on vielä niin kesken ulkopuolelta. Mut olihan tuo kiva kokemus noin niinkuin muuten!

   ...se on vanha viisaus, että raha menee rahan luo ;)

   Poista
 41. Äitini soiitti minulle tänään todella kiukkuisen puelun. Se meni jotakuinkin näin "Mä en ylensä katso sisustusohjelmia ollenkaan, mutta eilen tuli niin mielenkiintoinen ohjelma et katsoin sen. Ja mitä ihmeen ammattitaidottomia hölmöjä siellä oikein on töissä, se kakkonen (eli teidän koti) oli niin hieno et meinasin jo muuttaa sinne!!!"
  Olen äitini kanssa samalla linjalla, ja olin todella järkyttynyt saamistanne pisteistä.
  Esiintymisenne oli todella hurmaavaa ja aidon tuntuista, ihan kuten kotinnekin!

  VastaaPoista
 42. ... mie niiiiin rakastan sitä teijän 30-luvun huonetta. huoh. t;Susu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin mekin :) Meillä onkin siellä pieni remppa menossa, eli kohtapuoliin uusi juttu sieltä luvassa!

   Poista
 43. Mua niin harmitti teidän puolesta, ihan väärä voitti! :( Tämän blogin kautta kun on tavallaan ollut mukana remontoinnissa lähes alusta saakka, niin näen teidän kodin aivan eri tavalla kuin nämä tuomarit. Lähtökohdat oli kaikissa kohteissa niin kovin erilaiset, minusta sitä ei otettu huomioon. Oli kuitenkin hieno nähdä laajemmassa mittakaavassa olohuonetta ja keittiötä, nyt vasta tajusin kuinka valtavasti siellä on tilaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sympatiasta! Minä en uskonutkaan, että voitetaan, mut ajattelin silti, että kaikki tykkää vähintään kasin edestä. Täytyy toisaalta muistaa että tämä on Suomen kaunein koti kilpailu, eikä mikään remonttikilpailu... No en silti kadu, että lähdettiin mukaan, mutta ihan reilusti sitä mukaan lähtemistä ei meille "kaupattu". Kyllähän täällä tilaa on, vaikka käytössä ei olekaan kuin puolet :)

   Poista
 44. Minä katsoi ohjelman eilen illalla, kun unohdin maanantaina. Kotinne on huikea! Teidän 30-luvun makuuhuoneenne pääsi tosiaan oikeuksiinsa tv-kuvassa. Kuvia täällä blogissa on ollut kiva katsoa ja eniten odotin etukäteen tätä jaksoa, jossa te olette mukana, jotta pääsen näkemään elävää kuvaa sieltä. Mittasuhteista sai nyt hyvän käsityksen. Hitusen harmitti se, ettei ohjelmassa tuoda ollenkaan esiin niitä lähtökohtia, mistä tilanteesta ja milloin on ruvettu remontoimaan. Siitä olisi saanut hiukan perspektiiviä urakan mittavuuteen. Se taas ei harmita yhtään, että ilahdutitte meitä katsojia lähtemällä mukaan tähän ohjelmaan ^____^ Kiitän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, kiva kuulla, että näytti siltä miltä pitikin :) Kuten edelliseen kommenttiin vastailin, täytyy muistaa, että tää ei ollut remonttikilpailu, ehkä meille minibudjetti-hartiapankki remontoijille pitäis olla ihan oma ohjelma :)

   Poista
 45. Voi että, melkein tippa linssissä lueskelin näitä kommentteja, toivottavasti ette oo ihan kauhean harmissanne enää! Niin ihanaa ja kannustavaa palautetta ootte saaneet ainakin tänne, että jos katsojat ois saaneet päättää, niin pelkkää kymppiä ois tullut teidän ihanalle kodille! ♥

  Minua jännitti ihan kauheasti rueta katsomaan sitä jaksoa, ja oli kyllä todella huikeeta päästä näkemään niin läheltä ne iiiiiihanat huoneet! Ja te molemmat olitte niin rentoja kameran edessä, hyvä hyvä :) Minä oon katsonut mielenkiinnolla kaikki jaksot, mitä tähän mennessä on näkynyt, ja en kyllä tykkää oikein yhdestäkään niistä tuomareista. Tuntuu että oon joka jaksossa ihan eri mieltä niiden kommenteista. Mietin, että mulla ei ois koskaan pokkaa lähteä tuollaiseen, sillä oon liian herkkä ja ottaisin varmasti kamalan henkilökohtaisesti kaikki jutut. En pystyis yhtään ottamaan vastaan mitään kritiikkiä meidän omasta kodista, joka on MUN mielestä se kaikkein ihanin. Kun itse tekee ja näkee vaivaa ja käyttää rakkautta ja paljon aikaa, niin siitä tulee hyvin henkilökohtaista. Siksipä oottekin aivan ihanan rohkeita ja ihan varmasti teijän fanikunta vaan kasvaa ohjelman myötä! ♥ ♥ ♥

  Toivottavasti ohjelmasta ei jääny liian paha maku suuhun, vaan voitte ilolla jatkaa omaan tahtiin kunnostamista ja hyvää työtä, mitä ootte tähänkin asti tehneet. Teillä on ehdottomasti yksi mun lempparikodeista, joten innolla odotan tulevia remppa- ja sisustusjuttuja! Kiitos ihanasta blogista ja kauniin kodin jakamisesta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Heini, ei tarvitse huolehtia meistä! Se oli vaan ohjelma ja meidän elämä jatkuu yhtä ihanana kuin ennenkin. Samoin tämä blogi, te lukijat olette kyllä maailman parhaita tsemppareita!

   Kokemuksen takiahan tuohon alunperin lähdettiin, sellaista todellista oman mukavuusrajan ylittämistä, mistä niin paljon puhutaan :) Ja siis mikään muu ei harmita kuin se, että meitä houkuteltiin mukaan sillä, että keskeneräisyys ei haittaa, kun sanottiin ensin että ei lähdetä.

   Ens viikolla luvassa remppajuttuja, ollaan puuhailtu pieniä mutta tärkeitä juttuja tuolla yläkerrassa!

   Poista
 46. Teillä on ihana Koti. Omannäköinen.

  VastaaPoista
 47. Katsottiin eilen viimeinkin "teidän jakso". Hienolta näytti ja täälläkään ei ymmärretä annettua seiskaa sitten millään. Olisi nyt edes perustellut sen jotenkin.

  Tuosta keskeneräisyydestä... Mies ei meinannut millään uskoa, että olette vasta pari vuotta asuneet talossa, ihmetteli vain, miten paljon olette saaneet aikaan ja kuinka paljon se on vaatinut työtä. Kai se menee niin, että sitten vasta ymmärtää sen työmäärän, kun itse kokeilee samaa eli remppaa pienellä rahalla ja omalla työllä. Mun mielestä nopeus ei edes sovi näiden vanhojen kunnostukseen, tai ainakaan siihen filosofiaan mikä meillä on tämän suhteen. Jotenkin kuulosti hassulta se viimeisen talon tapettien valinta: viikonlopuksi tapettikirjat lainaan ja valitaan kaikki tapetit kerralla. Silloinhan valitaan tapetti ja sovitetaan huone sen tapetin henkeen eikä niin päin, että mietitään talon ja huoneen henkeä ja otetaan siihen sopiva tapetti. Muodinmukaisia koteja pystyy remontoimaan ja sisustamaan nopeasti mutta aikaa kestävät ratkaisut tuppaa viemään enemmän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mehän ei edes olla tehty remonttia mitenkään kieli vyön alla, välillä on tietysti pitänyt ponnistella enemmän, mutta esimerkiksi arkena ei tehdä yleensä yhtään ja ei nyt läheskään joka viikonloppukaan. Kahdestaan kun tämän kokoista tekee niin on pakko pitää motivaatiota yllä useiden vuosien, ellei kymmenien vuosien ajan remppaa kohtaan, lopahtaisi aika nopeasti jos painaisi hommia romahduksen partaalla :)

   No meillä ei rahat riittäis eikä hartiapankki kestäisi sitä, että valkattaisiin tapetit kaikkiin huoneisiin kerralla... Eka tapetti (keittiön) ostettiin heti kun muutettiin ja se pääsi seinälle kaksi vuotta myöhemmin, sellainen on meidän aikataulu, hyvin joustava :)

   Poista
 48. Hei! Teillä on ihana koti, muuttaisin sinne heti :D Ja nimenomaan sinne teille, en minnekään muualle siinä ohjelmassa esiintyneille! Jotenkin teillä vaan oli niin Koti. Helposti sitä nyt saa kuka vaan laitettua kodin sennäköiseksi kuin kaikissa sisustuskaupoissa on mallihuoneetkin, ostaa tavarat vaan ja laittaa paikoilleen. Niin on tuhat samanlaista pirttiä taas "laitettu". TEILLÄ sensijaan oli oikeasti mietitty, laitettu, etsitty, tehty, - kertakaikkiaan teidännäköisenne ja niin kaunis.

  P.s. jo ennen teidän jaksonne näkymistä telkusta olin todennut muiden ihmisten kanssa ääneen, että tämä ei todella ole Suomen Kaunein Koti-kilpailu, vaan Kolmen Ihmisen Mielipide -ohjelma. Varsinkin sen yhden mielipiteet ei mene yksiin kyllä niiden muiden kanssa :( Meille (ja moonelle muulle) olitte ykkösiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Tuohon sinun kommenttiisi vielä lisäisin, että sisustushan ei ole koskaan valmis ja se on kivaa se!

   Poista
 49. Mä kyllä tykkäsin eniten just teidän kodista! Ihan mun makuun ne kaikki ihanat värit ja esineet. Ja keittiö oli ihan huikea!! OLen ollut sun blogin lukija kauan aikaa ja kyllä tiesin, että teillä on magee koti, mutta telkusta sen näki vielä paremmin. Mulla on itsellä rempan alle 50-luvun talo ja meinaan kyllä ottaa ideoita teidän kodista sinne. Mua niin harmiitti kun en nähnyt sitä ohjelmaa heti silloin kun se tuli. Mutta Katsomosta kävin sen sitten katsomassa.
  Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja kiva jos meidän kodista on apua ideoinnissa!

   Poista
 50. Täällä uusi lukija ilmoittautuu!

  Katselen tässä ohjelman vanhoja jaksoja putkeen netin kautta, ja piti oikein erikseen etsiä lisää tietoa talostanne. Se on nimittäin mielestäni aivan uskomattoman kauniisti remontoitu ja sisustettu. Sen perusteella, mitä ohjelmassa kodistanne ja tuomareiden reaktioista näytettiin, odotin useampaa kymppiä, ja hämmästyin kyllä kovasti siitä Hannan seiskasta. Hän ei edes maininnut mitään kritiikkiä siinä pisteitä antaessaan, kuten yleensä tehdään jos pisteet jäävät mataliksi.

  No mutta siis. Itse asun myöskin itse sisustetussa, pienellä rahalla mutta suurella vaivalla kunnostetussa kodissa, johon monikin sisustuslehti on yrittänyt päästä kuvaamaan (siinä onnistumatta kuitenkaan, koska olemme yksityisyyttämme vaaliva pariskunta). Oma kotini on aika eri tyylinen kuin teillä, mutta silti ihastuin ikihyviksi tuohon teidän tyyliinne, käsittämättömään kekseliääseen visuaaliseen silmäänne ja kodin rentoon tunnelmaan. Varsinkin keittiö on ihan täysi kymppi plus, värivalintoja myöten! Väitän, että yhtä kaunista lopputulosta ei saisi suurella rahalla vaikka haluaisikin, koska mikään palkattu remonttiporukka ei voi käyttää niin paljon aikaa erilaisten vanhojen mutta keskenään yhteensopivien elementtien haalimiseen ja niiden paikoilleen sovittelemiseen - ja vaikka voisikin, niin silmää ei olisi tarpeeksi että lopputulos olisi onnistunut. Juuri tästä syystä teidän olisi pitänyt voittaa tuo kolmoskohteen isolla rahalla tehty mutta linjaton ja jonkin verran perustelematon sisustus.

  Täytyy kyllä ihmetellä noiden tuomareiden mielipiteiden pliisuutta; eivätkö he tosiaan erota helmeä kun sellainen tulee kohdalle? Voittajatalossa oli toki komeat puitteet ja tekijöillä rohkeutta ja mielikuvitusta, mutta ei niinkään sitä silmää, tyylitajua tai kokonaisuuden hallintaa. Ärsyttävintä on se, kuinka tuomarit jokaisessa jaksossa höpöttävät siitä vanhan kunnioittamisen tärkeydestä, mutta eivät sitten kuitenkaan ilmeisesti tunnista aidosti onnistunutta vanhaa kunnioittavaa remonttiprojektia, kun sellaisen näkevät.

  Muuten tämä ei minua ehkä niin ärsyttäisi, mutta olen itsekin visuaalisella alalla ja sitä toivoisi tällaisten ohjelmien toimivan myös eräänlaisena kansanvalistuksena ihmisille. Jos jokaisella tuomarilla olisi aivan toisistaan poikkeavat mieltymykset, mutta kuitenkin jokaisella olisi hyvin hanskassa esim. eri aikakausien tyylisuuntien tunnistaminen ja kyky tunnistaa myös käsin tehdyt custom-ratkaisut ja arvostaa näitä kaupasta ostettua korkeammalle (silloin kun ovat hyvin toteutettuja), olisimme saaneet nähdä paljon osuvampaa ja laadukkaampaa tuomarointia. Nyt tuomareilla on melkein joka kohteesta samat kommentit, vaikka kohteet itsessään ovat laidasta laitaan. Näin paljon toisistaan poikkeavien kohteiden asiallinen pisteyttäminen edellyttäisi jo ihan oikeaa ammattitaitoa, joka nyt valitettavasti tällä tuomaristolta jää hieman vajaaksi.

  Kiva kuitenkin että löysin tämän blogin! Tulen varmasti vierailulle jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suuresti hienosta ja meitä imartelevasta kommentistasi! Ja tervetuloa lukijaksi!

   Tuo perinneremontoiminen tulee hyvin vaihtelevasti esiin ohjelmassa, välillä tuomarit ovat huomauttaneet laminaattilattioista ja jostain muusta liian uudesta materiaalista vanhaan taloon, mutta kuitenkin arvostavat myös sellaisia meidän mielestä pilalle remontoituja kohteita. Yhtenäistä linjaa on välillä hankala hahmottaa, taitaa olla vähän päivästä kiinni homma. Viime jakson voittaja oli asukkaiden mielestä remontoitu vanhaa kunnioittaen, me ei nähty kohteessa mitään siihen viittaavaa paitsi lautalattiat alakerrassa. Että kai se on myös mielipidekysymys se vanhan kunnioittaminen, jos ei lähdetä tarkastelemaan teknisiä yksityiskohtia.

   Jos meillä olisi käytettävissä tähän enemmän rahaa, me käytettäisiin se talon ulkopuolen korjauksien teettämiseen ulkopuolisilla, sisäpuoli tehtäisiin varmasti itse, vaikka oltais lottovoittajia. Sehän on ihan selvää, ettei kukaan ammattimies alkaisi esimerkiksi tuputtelemaan ekovillaa joka ikiseen pieneen rakoon ja tekemään muutenkaan niin pikkutarkasti kuin itselle tehdään. En luottaisi kehenkään muuhun kuin itseemme tietyissä asioissa. Sitäpaitsi remontoiminen on kivaa! Mutta tosiaan, lottovoiton käyttäisin talon ulkokuoreen ja pihaan ihan helposti :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***