maanantai 22. huhtikuuta 2013

Astiakaappi


Keittiö edistyy, mutta ”Vapuksi käyttövalmista” aikaraja tulee vastaan vähän liian pian... Voipi olla, että meillä on vappuna sellainen esittelykeittiö, jossa voi käyttää vain liettä jatkojohdon varassa, hieman epäilen ehtiikö sähköt ja putket valmiiksi siihen mennessä. Meidän ammattimies tulee kyllä paikalle hyvinkin lyhyellä varoitusajalla, mutta meidän valmistelevat työt takkuavat muiden menojen vuoksi.
No oli miten oli, ollaan keittiöstä edelleenkin hyvin innoissamme. Lattia on valmis ja seinätkin lukuun ottamatta olohuoneeseen tulevaa aukkoa, jonka moottorisahailemme ensi viikonloppuna.
Saatiin eilen astiakaappi paikoilleen, tuohon alapuolelle tulee tiskipöytä. Meidän piti maalata tuon kaapin runko valkoiseksi ja ovet petroolin sinisellä, mutta tulimme toisiin aatoksiin, tuo alkuperäinen lakattu koivupinta on vaan kovin kaunis.
Maalaamme kaikki alakaapit petrooli-valkoiseksi, niiden aihioissa ei ole mitään hienoja pintoja. Toivottavasti lopputulos ei ole liian sekava, sopivasti sekava saa olla!
Kaapin väri käy hienosti tapetin sävyihin.
En malttanut olla tuomatta kippoja nykyisestä keittiöstä tuohon hyllylle, oi että miten pitkään olen näitä hetkiä odottanut... Pääsin viime viikolla somistamisen makuun kun täällä oli eräät mainoskuvaukset, kerron siitä lisää kun tuotteet ovat kaupoissa. Keittiöön jäi kuvauskeikalta jo ruokapöytäkin, ei sitä viitsi siirtää takaisin vanhaan keittiöön enää. Ja onpahan sitten vähemmän muutettavaa kun pikkuhiljaa siirtelee kamoja uuteen ;)

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Fiftari trio


 

Eteisen fiftaripeili ja -senkki saivat seurakseen arvoisensa valaisimen.
Tämäkin komistus löytyi huuto.netistä, vahtasin sitä muutaman viikon ja ostin heti kun myyjä laski hintaa, sellainen skotti minä olen :)
Lastulevyseinä on niin rei’itetty ja nuhruinen, että katsoin parhaaksi ripustaa peilin ja valaisimen taakse palasen sinistä Kiurujen yötä, sitä tuli aikanaan muutama lyhyt pätkä olohuoneen tapettien mukana.
Lastulevyt lähtevät seinistä sitten kun on aika tsekata hirsien kunto tällä ulkoseinällä, kaikesta päätellen niitä pitää vaihtaa reippaasti.
Putkimies asentaa parhaillaan uusia putkia keittiöön, eli sekin homma etenee mukavasti.

Keväistä viikonloppua kaikille, nyt lähtee lumet!

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Makupaloja keittiöstä

Ihan pikkuisen vilautan teille tämän keittiön remontoimiseen pyhitetyn viikon aikaansaannoksia.
Ihanin juttu on paneloitu kiinteä kaappi, johon hyödynsimme vanhat ovet. Keittiössä on alunperin ollut juuri tuolla paikalla kiinteä kaappi, joten sehän näyttää siinä ihan oikealta. Innostuin maalaamaan myös ostamani jakkaroiden istuimet samalla mintunvihreällä kuin kaappi. Jakkaroiden (3 kpl) jalat ovat sattumoisin juuri samaa sävyä kuin keittiön lattia ja ne tulevat saarekkeen yhteyteen.
Ainakin tällä hetkellä meidän Vapuksi uuteen keittiöön missio näyttää täysin mahdolliselta! Tällaiset remontointi”loma”viikot on kyllä aivan parhaita, hommat edistyy ihan eri tavalla. Ja valoisat illat houkuttelevat tekemään pitkää päivää. Mutta nyt meinataan rentoutua loppuviikko :)