maanantai 27. tammikuuta 2014

Kaikkea uutta keittiössä


Keittiössä on muutamia uusia juttuja, jotka haluan jakaa kanssanne.
Otetaan ensimmäiseksi vuoroon uudet ruokapöydän tuolit.
Ostin aiemmin kaksi Muuramen vanhaa tuolia keittiöön, mutta ne olivat kuitenkin liian ryhdikkäät mukavaan istumiseen. Sitten saimme äidiltä koivun värisen Aalto tuolin ja asia alkoi selviämään. Meillä oli jo ennestään toinenkin äidiltä saatu musta Aalto tuoli ja ne pääsivät nyt keittiöön. Kaveriksi otin kaksi keltaista pinnatuolia, jotka maalasin mustaksi, kuten myös uusimman Aalto tuolin.
Nyt on sopivasti särmää ja tuolit ovat mukavasti samaa aikakautta kattovalaisimen kanssa.
Ompelin tässä taannoin palopeitteelle soman suojapussin ja nyt palopeite on käden ulottuvilla jos sitä joskus joutuisi käyttämään.
Minun oli pitänyt tehdä pussi jo useampi vuosi sitten, mutta nyt löysin niin kivoja kankaita, että homma tuli hoidettua. Joskus se vaan kestää.

Meillä oli täällä viime viikolla sellainen tyypillinen lomaviikko, eli eipä juuri lomailtu. Punnerrettiin melkein joka päivä huonekaluja ympäri kämppää, minkä klapien kantamiselta ehti.
Tai oikeastaan vain isäntä kantoi klapeja, minä sain hartiani edellisen kipakan pakkasviikon kantamisista niin jumiin, että olen niiden osalta toipilaana vieläkin... Siitäpä tulikin mieleen, että ensi kesänä aiomme raivata tilaa klapilavoille tuosta toisesta luokasta eli työsalista. Kannoin klapeja pakkasviikolla viitisen Ikea kassillista päivässä, kyllä nähtiin nyt mitä se todellinen puulämmittäminen on näillä kuutioilla. Ensi talvena kantaisin niitä mieluummin täällä sisätiloissa kun se kerran mahdollista on. Miten me ei tajuttu tuota viime kesänä?! Aina pittää kantapään kautta oppia...
Niin ja sitten voin suurta ylpeyttä tuntien kertoa, että suoritin hyväksytysti traktorin käytön näyttökokeen koulussa perjantaina! Näytössä nosteltiin suurpaalia ja ajeltiin peräkärryn kanssa ja ilman. Suurin osa hommista oli sellaisia, mitä en ole koskaan tehnyt, olinhan ylipäätään ajanut traktorilla kolme kertaa ennen tuota näyttöä :)

Mutta sitten takaisin aiheeseen. 
Olohuoneen suurmöbleerauksen yhteydessä jäi ylimääräiseksi senkki, joka muutti nyt väliaikaisesti keittiöön saarekkeen virkaa toimittamaan.
Tähän on siis edelleen tulossa isännän parasta aikaa koulussa tekemä saarekepöytä, tämä senkki menee takaisin vanhaan keittiöön. Vaikka ei se pöllömpi tuossakaan ole, siitä tulisi suorastaan hyvä levemmän tason kanssa. Mutta varmasti isännän tekemä on paljon hienompi ja tuo ei ole edes oikeaa puuta muuta kuin kannen osalta.
Esittelen möbleerauksen ja kaikki sen seurannaisvaikutukset piakkoin, kunhan saan kaikki detaljit viimeisteltyä!
Tulossa on myös jatkoa keittiökaappi -sarjalle tuon kiinteän kaapin esittelyllä, minun pitää vaan siivota se ensin ;)

19 kommenttia:

 1. ihanat nuo Aallon tuolit...ja juuri mustana!
  Ja tuo saarakekin on hieno , mutta luulempa, että isännän tekemä lyö tuon laudalta...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne ovat kauniita klassikoita ja vielä hyvät istua. Katsoin huuto.netistä hintoja ja ovatpas kalliita! Äitini on siis löytänyt molemmat tuolit ja muistaakseni ei ole maksanut kummastakaan mitään tai korkeintaan 5 euroa :) Tuurilla köyhäkin saa designia ;)

   Poista
 2. Ah tuota lämmittämisen iloa! Täällä on kyllä pönttöuunit huutanu hoosiannaa aamusta iltaan (-29 about koko viikko) - "onneksi" mies sattuu olemaan lomautuksilla niin pärjättiin. Erittäin minimaalistahan tämä meidän pienen rintsikkamökin lämmittäminen on teidän jumalattomiin asuintiloihin verrattuna, mutta sympatisoin valtavasti lämmitysurakan keskellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sympatioista! Täytyy myöntää, että koko pahimman pakkasviikon yksin taloa lämmitellessä (isäntä oli työmatkalla) haaveilin mummonmökistä... Täällä oli -15- -27 sen viikon, hrrrrr...

   Meillä on sellainen helpottava varasuunnitelma, että kun ollaan saatu remontoitua tuo vierashuoneisto ja sinne joku hyvä lämmitysjärjestelmä, voitaisiin viettää pahimmat pakkaset siellä. Siinä tapauksessa pitäisi vaan saada olohuone eristettyä keittiöstä, keittiötä ei sentään viitsi sinne puolelle muuttaa aina pakkasilla :) Tuon suunnitelman avulla jaksaa vähän paremmin!

   Tsemppiä teille ja pönttiksille :)

   Poista
 3. Kivalle näyttää...ja tuo saarekekin istuu sopivasti tuohon...hei.mistä olet ostanut nuo tabletit pöydälle...niissä on samanlainen kuvio kuin minun olohuoneen matossa...kiinostais:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ostin ne Hemtexistä useampi vuosi sitten, en muista tarkasti milloin...

   Poista
 4. Voi miten ihailen tarmoanne sekä suunnitelmien että niiden toteuttamisen suhteen! Tuo ylin kuva keittiöstä on ihanan tunnelmallinen!
  t. Juuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, välillä oikein itseäkin ihmetyttää miten sitä aina jaksaa innostua :)

   Poista
 5. Voi vitsit noita teidän puumääriä! Huhheijaa! Meillä maalla ei mene, kuin murto-osa tuosta. Viimeksi tosin ei ehditty kovien pakkasten vuoksi saamaan torppaa lämpimäksi, kuin pois lähtiessä (pe-su).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se hinta, mikä näistä luxus neliöistä/kuutioista on maksettava :)

   Poista
 6. Mielenkiintoista! Varsinkin tuo traktorinäyttö, hehee. Onnittelut siitä ja asenteesta lisäplussaa :))

  VastaaPoista
 7. Voi vitsi miten tuli hyvä mieli tuosta edellisestä postauksesta ja siitä, että teillä on nyt rauhallisempi olo katonkin kanssa. Taatusti noiden asioiden kanssa on aikaa.

  Ja mitä tulee tähän postaukseen, varsinkin tuo palopeiton suojus on mieleeni, koska minulla on taipumus piilotella sammutuskalustoa vähän liiankin piiloon turhamaisuuttani. Mies ei varmasti edes tiedä missä ne on.
  Ja traktorinhallinta kurssi - loistavaa!
  Puun roudaus on toisaalta hyvä oppia kantapään kautta, koska sitten seuraavina vuosina tuntuu aina helpommalta ja sitä osaa eri lailla arvostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja ei se katto edes ole pahannäköinen, just eilenkin katselin tuota etelälapetta, mistä on lumet tulleet alas rauhallisin mielin.
   Jospa saisit tästä inspiraation palokaluston ehostamiseen!
   Opiskelen siis maatalouden perustutkintoa ja näyttö liittyi siihen. Haaveilen luomuviljelijä / maaseutumatkailuemäntä ammatista :)

   Poista
  2. Aivan mahtavaa, maatalouden perustutkinto ja suunnitelmat. Siis mahtavaa!!!

   Poista
 8. Mistä nyt "tuntematon"tunnistaa ton palopeiton,ei pitäis kaikkia sentään piilottaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Emännän työlistalla on myös "palopeite" kirjailun lisääminen pussiin, tulee kunhan hartiat antaa käsitöihin luvan :)

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***