perjantai 3. tammikuuta 2014

Kammarin ja saarekkeen kuulumisia


Tässä tulee hieman sekalainen postaus johtuen siitä, että täällä touhutaan vähän kaikkea yhtä aikaa. Minulle mieluisin tapa toimia on, että kun yhteen hommaan kyllästyy niin siirrytään seuraavaan. Aina tämä ei tietenkään onnistu, mutta jotkut asiat on hyvä jättää muhimaan.
Tällä kertaa kyllästyminen tuli värin valinnan vaikeudesta vaivaiseen kuuteen paneelilautaan. Kyseiset kuusi lautaa löytyvät tämän yläkerran kammarin sivukonttuurin (onkohan oikea termi) uuden oven molemmin puolin.
Kyseinen kylmäkonttuuri oli jossain remontissa aukaistu huonetilaan, mikä aiheutti talvisin dramaattista lämpöhukkaa ja melkein joka keväisen rännin ja keittiön ikkunan rikkoutumisen kun paksut jäät tulivat katolta alas.
Lisäksi kylmän ja lämpimän ilman sekoitus aiheutti kosteutta, joka aiheutti jopa hometta tiivistyessään ikkunan karmiin. Se on kyllä jännä miten meitä edeltävä sukupolvi kyseenalaisti lähes kaiken vanhan rakentamistavan näillä omilla ratkaisuillaan, jotka eivät vanhassa talossa kerta kaikkiaan toimi!
Meille tuolla lisätilalla ei ole muuta käyttöä kuin varastona, joten oli itsestään selvää, että se eristetään huoneesta takaisin kylmäksi tilaksi. Alun perin konttuuriin on ollut käynti yläkerran eteisestä, mutta siinä on nyt vessa. Helpoin ratkaisu oli laittaa ovi ja seinät puhkaistuun aukkoon. Ovi karmeineen on samoja ovia mitä laitoimme keittiön kiinteisiin kaappeihin. Oven ympärillä on panelointi jonka takana on Leijona puukuitulevyt ja raot on tiivistetty pellavanauhalla.
Kaikki tarvikkeet löytyivät omista varastoista ja en millään haluaisi ostaa maalia kuuteen paneeliin. Kuvittelin, että tuo valkoinen hieman kuultava maali toimisi, mutta se on aivan liian kirkas ja aivan liian valkoinen. Juuri nyt en keksi mitä muuta siihen laittaisi, jos siis aion pitäytyä oman varaston maaleissa. Parhaiten tuohon kävisi tapetin pohjan sävyinen ruskea maali, joten voi olla että joudun hankkimaan sen kuitenkin kaupasta...
No jätin tämän hautumaan ja siirryin seuraaviin projekteihin. Käsittelyyn pääsivät keittiön saarekepöytä ja ruokapöydän tuolit, joista nyt esittelen saarekkeen. Jutun alkujuuri löytyy *täältä*.
Yritin ensi hioa pöydän pinnan tasohiomakoneella, mutta totesin muutaman hiomapaperin tukkeutuessa, ettei siitä tule mitään. Olin juuri aamulla lukenut Parolan aseman blogia, jossa kehuttiin Speedheater laitetta.
Tajusin, että omistamme kuumailmapuhaltimen ja sillä sekä siklillä maalit lähtivätkin lennokkaasti! Suosittelen tuollaista muutaman kympin puhallinta kaikille harrastaja-entisöijille, köyhän miehen ja naisen Speedheater!
Maalien poiston jälkeen tason pinta näytti tällaiselta.
Sitten vielä tason hionta, rungon maalaaminen iki-ihanalla turkoosilla ja uuden maalipinnan kevyt kulutushionta käsin. Avot!

Saarekepöytä lepää vielä tällä väliaikaisella korokkeella, koska itse pöytäkin on vain väliaikainen. Jutussa kävikin niin, että isännällä sattui olemaan vuorossa pöydän tekeminen puuseppäkoulussa ja meidän keittiöön tulee ihan kokonaan itse tehty saareke! Mutta tämä ihanainen pikkupöytä löytää varmasti paikkansa jostain senkin jälkeen, nyt se saa toimittaa saarekkeen virkaa vielä vähän aikaa.
Olemme myös suunnitelleet ahkerasti eteisen uutta brittikartano meets ranch –lookkia ja ensimmäinen hankintakin on jo tehty! Palaan luultavasti tähän seuraavassa postauksessa tai sitten esittelen keittiön ruokapöydän uudet vanhat tuolit. Tai sitten ehdin jo tehdä jotain muuta :)
Touhukasta viikonloppua blogiystävät!

33 kommenttia:

 1. Mustavalkoinen kissa tietää selvästi sopivansa juuri tuonne värityksensä puolesta. Aiotko maalata oven vai pelkät paneelit? Mites lattialistojen värinen, sopisiko se kokonaisuuteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat juuri sen takia niin ihania, kun niiden mielestä niinkuin kaikki on tehty Heitä varten. Ominaisuus, jota en muissa lemmikeissä ole tavannut :)

   Ovea en aio maalata, se on niin kivasti kulunut. Mietin kyllä harmaatakin, sitä löytyisi omasta varastosta. Pitänee photoshopata!

   Poista
 2. Ihana termi tuo köyhän miehen speedheater, sillä me kuumennettiin kokonaisen talon ulkoseinät maaleineen, köyhiä kun ollaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh! Voi olla, että meidänkin pitää ulkoseinissä tuota kokeilla niissä kohdin missä maali ei lähde kaapimalla pois... hirvittää jo etukäteen moinen urakka, tiedän mitä teen ensi kesänä ;)

   Poista
 3. Hmm. onpas kinkkinen tosiaan. Toisaalta jos oven maalaa paneelien kanssa samalla sävyllä, paneelit ei ainakaan pomppaisi silmille. Ymmärrän kyllä, että kivasti kulahtaneiden ovien maalaaminen ei huvita! Entä saisitko sekoitettua varastosta löytyvistä maaleista sopivan sävyistä?

  ps. Hyvältä tuo väliaikainenkin saareke tuossa paikallaan näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En raaski tuota ovea kyllä maalata :) Muistin juuri, että mulla on varastossa sellaista vanhaa roosaa ja violetin ruskeaa, saisikohan niistä jonkun sekoituksen... ei auta kuin kokeilla! Kaikki muut varastovärit ovat niin voimakkaita (esim turkoosi, petrooli, t.pun yms), ettei niistä onnistu. Ei olla hirveesti harrastettu kesyjä värejä :)

   Poista
 4. Ihana päiväpeitto! Mistä se on? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut sen Sokokselta 2 tai 3 vuotta sitten. Se on S-ryhmän oman, jo lopetetun In Bloom -merkin mallistoa. Ihmettelin merkin lopettamista, kun minusta niillä oli paljon kivoja ja muista erottuvia sisustusjuttuja, mutta makuni ei lienekään samanlainen kuin suurella massalla ;)

   Peitto ei nyt ihan käy tiukkaan 30-luku linjaan, joka yläkertaan piti tulla, mutta on todellakin kaunis ja käytämme sitä tuplapeittona kylminä öinä, nurja puoli on puuvillaa. Enemmän 30-lukuiseksi tunnelman saa, kun heittää pitsipeiton tuohon päälle, kuten kammarista kesällä otetuissa kuvissa. Myös 30-luvun yöpöydät on isännän työlistalla, joten nyt väliaikaiset tuolit yöpöytinä pienenä tyylirikkona :)

   Poista
 5. Hyvä vinkki tuo puhallin, lisätäänpä ostoslistalle ;) Ja pöytäpinta se vasta hyvälle näyttääkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjoustalosta yms löytää näitä halpoja, meillä toiminut pari vuotta satunnaisessa käytössä mainiosti!

   Poista
  2. Yhdyn suosittelemaan näitä naurettavan halpoja kuumailmapuhaltimia. Meillä on tehty menestyksellä ikkunaremppaa kaksi kesää näiden avulla eikä tulisi mieleenkään ruveta sijoittamaan kalliiseen speedheateriin.

   Poista
 6. Komia pöytäpinta, tykkään! Mukavaa viikonloppua sinne :)

  VastaaPoista
 7. Parolan Aseman postauksessa oli myös aika makea, vanhahtava mintun sävy joka sopisi oven karmeihin ;)
  Ja yksi ihan ihme aine maalinpoistoon: ruokasooda. Poitsu piirteli tussilla meidän ruokapöytään ja mietin millä putsaan sen hellävaraisesti pois. Sooda oli väärä valinta, sillä sen mukana lähti kolme kerrosta uutta ja vanhaa maalia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi kun käytin keittiöstä jääneen minttumaalin ihan viimeistä pisaraa myöden... Mietin karmeihin tai paneeleihin vaaleansinistä, jolla olen maalannut tuon yläkerran eteisen. Photoshoppaamaan!
   Pitääpäs pistää korvan taakse tuo ruokasooda, se on kyllä monipuolinen aine!

   Poista
 8. Minä olen aina niin kärkkäästi neuvomassa, vaikken ehkä itse mitään vastaanota. Jatkan siis samalla tyylillä (unohdat sitten samaan syssyyn). Tuosta ovien paneeleista, että näin kuvasta katsottuna jotenkin "ei kuulu joukkoon" osastoa on paneelien sävyä enemmän oviaukkoa kiertävät listat. Jos ne olisi samanhenkiset, kuin huoneen sisääntuloaulkossa, niin ehkä helpottaisi. Ovihan on tietysti hieno.

  Mutta kuitenkin, taas, jos et olisi asiasta maininnut, olisin vaan todennut, että hienoa, kun teette ihan itse ja siitä mitä varastosta löytyy. Lopputulos tulee olemaan joka tapauksessa hyvä Ja silmä tottuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän tuossa on asiaa. Meillä kun ei vaan ole oikein tuota vanhaa listaa enää jäljellä, tarkoitus on kyllä teettää samalla profiililla jossain vaiheessa lisää kun noita listoitettavia ikkunoita ja oviaukkoja on jäljellä vielä "jokunen". Mä luulen, että helpottaa kun löytää sopivan sävyn noihin paneeleihin ja mahdollisesti sisempiin karmeihin.

   Poista
 9. Ihailen miten aikaansaavia olette näiden remonttihommien suhteen. Tosin varmaan kuka vaan olisi aikaansaavempi kuin me, jotka näköjään opettelemme kaiken kantapään kautta ja olemme vielä lisäksi laiskoja :) Olen samaa mieltä kuumailmapuhaltimesta, se on kotientisöijän paras kaveri se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillähän piti olla joku remppavapaa talvi, mutta toistaiseksi ollut aika hiljaista sen suhteen :) Tosin tämä oven asentaminen oli pakko tehdä -listalla, kun ei haluttu enää lämmittää tuota huonosti eristettyä konttuuria.

   Poista
 10. Tämä on nyt tietysti myöhäistä mutta yksi ratkaisu tuossa ovihommassa olisi ollut oven laittaminen jompaan kumpaan reunaan ja toisen reunan panelointi.Paneloinnin olisi sitten voinut vielä vaikka naamioida toiseksi oveksi ->pariovet ;)

  Siis onko tuo kylmä konttuuri eristetty?Itse pähkäilen omassa vasta ostamassani talossa eristettyä sivuvinttiä.Pidän sen kylmillään mutta siinä näkyy olevan tuulensuojamuovit heti sisäverhouksen jälkeen.Tila vaikuttaa nyt ainakin kuivalta ja mikään ei haise mutta silti vähän arvelluttaa sitä pitää kylmänä...toisaalta ei mitään järkeä alkaa siellä sähköpatteria huudattamaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen sellainen symmetrian harrastaja, eli ei oikein minun makuuni ole toispuoleisuus. Muuten hauska idea!

   Ei se ainakaan ole kunnolla eristetty, jos ollenkaan, tosiaan muodosti katolle normaalitalvena valtavat jäämassat kun lämpöä pääsi karkaamaan niin paljon. Lopullisesti lämmönkarkaamisesta pääsee vasta uudella puhallusvilla kerroksella kaikkialle välipohjiin, sellainenkin siis remonttilistalla.

   Meillä on se periaate, ettei mitkään muovit ja muut hengittämättömät materiaalit kuulu vanhan talon seiniin. Eli jos me asuttaisiin siinä sinun talossa, muovit lähtisivät joka tapauksessa, mitään muuta neuvoa en osaa antaa... Aluperin nämä talot on kuitenkin suunniteltu niin, että ne kylmät sivuvintit toimivat myös eristeenä, mikä on äärimmäisen järkevää!

   Poista
 11. Ihana tuo saareke! Ja toi kuumailmapuhallin tosiaan toimii paremmin kuin hionta vanhan maalin poistossa. Toinen vaihtoehto olisi maalinpoistoaine, mutta ne on sellaisia myrkkyjä etten minä ainakaan viitsisi kuin pakon edessä niillä läträtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sille onkin kiivas uuden paikan etsintä sen jälkeen kun isäntä saa valmiiksi uuden saarekkeen :) Hionta onnistuu aina silloin, jos kalustetta ei ole maalattu sellaisella töhnääntyvällä maalilla, useimmiten näistä vanhoista kalusteist vaan löytyy se kerros. En tiedä mikä maalityyppi se on, mut tukkii samantien hiomapaperin, tässä tapauksessa se oli kirkas punainen maali joka oli toiseksi ylimmäinen. Olin kyllä iloinen kun keksin tuon puhaltimen!

   Poista
 12. Kuumailmapuhallin on hyvä ja tehokas. Varsinkin tehokas. Sillä saa halutessaan mustia läiskiäkin ;) Seuraavalla kerralla hieman malttia sitkeän maalitahran kanssa.

  Voiskohan tuon kammarin "ongelman" ratkaista vanhalla messinkisellä verhotagolla ja pitkillä huoneen tyyliin sopivilla sivuverhoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aikamoinen käry siitä kuumasta maalista lähti, tuli kyllä mieleen, että tällä saisi jotain poltettuakin!

   Tuossa aukossa oli verho ennen ovea, enkä oikein tykännyt siitä, joten verhottomana pysyy. Kyllä se värikin siitä selkiytyy muutaman yön jälkeen ;)

   Poista
 13. Minulle tuli myös mieleen jos laittaisi verhotangon oven yläpuolelle ja verhot sivuille. Ihana tuo saarekepöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhot ei nyt nappaa :) Kiitos, tykkään kyllä kovasti itsekin pöydästä. Tuo tason pinta on niin silkkisen sileä, että sitä tekee mieli hivellä aina ohi kävellessä :)

   Poista
 14. Kiitos vinkistä tuon kuumailmapuhaltimen suhteen, sellaiseen meilläkin voisi olla varaa. Erinäisten maalikerrosten kanssa on jo tullut tuherrettua, vaikka itse tönössä ei vielä yhtään, apuva. Jospa tuo auttaisi.

  Isäntä tokaisi, että teillä on sitten kovinkin hyvä tuuletus sivukomerosta kamariin, ei malttanut katsoa lopputulosta ollenkaan. Pitää pistää korvan taakse (sieltä alkaa jo tursuta ideoita...), jos pitää toteuttaa väärän kokoista ovea jonnekin.

  VastaaPoista
 15. Mites olisi ihan tumma ruskea? Samaa tummuutta kuin sängynpääty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian myöhään minäkin mietin petsaamista samaan sävyyn kuin sängynpääty, siis sen takia liian myöhään, että tuossa on jo tuo valkoinen maali :( Ja ruskeita maaleja ei omistuksessani ole, petsiä olisi varmaan löytynyt... Jos kauppaan asti joutuu, otan samansävyistä ruskeaa kuin tapetin pohja, ehkäpä voisin nyt kokeilla sellaista edullista itse tehtyä maitomaalia!

   Poista
  2. No voih, minäkin olisin esittänyt tuota samaa ruskeaa kuin sängynpäädyssä. Mutta eikö ne paneelit voisi maalata saman ruskealla maalilla? Entäs sitten niin, että ottaa saman ruskeaa maalia kuin sängynpääty ja maalaa molempien ovien listat sillä, sitten tapetin sävyisellä ne paneelit?
   -Rosanna67-

   Poista
  3. Hyvä vaihtoehto tuokin, pitää photoshopata!

   Poista
  4. Niin siis sitä meinasinkin, että maalia, kerta petsaamiset on menetetty. Tummuusasteeltaan samaa ruskeaa, kuin sängynpäädyn puu.

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***