perjantai 10. tammikuuta 2014

My precious ja eteissuunnitelmia


Kuten jo toiseksi edellisessä postauksessa vihjaisin, ollaan tehty jo ensimmäinen hankinta tulevaan brittikartano meets ranch -eteiseemme. Ja millainen hankinta se onkaan!
Löysin tämän 40-luvulla tehdyn nahkalla päällystetyn puuhevosen huuto.netistä ja ihastuin heti. Rakastuin, kun sain sen kotiin hiplattavaksi, kertakaikkiaan hieno ja erikoinen esine! Myyjä kertoi ostaneensa sen kuolinpesästä ja joku oli osannut kertoa, että se on ollut pojan lelu. Hieno lelu ja hyvästi pidetty, tosin sillä olleet satula ja suitset ovat hävinneet jonnekin matkan varrella.
Korvatkin olivat litussa, mutta sain ne pystyyn kastelemalla ja muotoilemalla uusiksi. Tämä on niin hieno kapine, että sille pitäisi keksiä oikein nimi, joku jalosukuinen tapaus tämä selvästi on.
Suunnitelmat ovat edenneet melko valmiiksi. Teemme takkapäätyyn englantilaistyylisen kirjaston, eli paneloimme seinät mustaksi / harmaaksi petsatulla englantilaisella paneloinnilla ja niiden yläpuolelle teemme kiinteän kirjahyllyn. Palopostia täytyy siirtää ja integroida se hyllyyn, samoin takan eteen tulisi halkojen säilytys osana hyllyä. Asiaan kuuluu tietenkin Chesterfield tuoli ja lattialle meillä on musta talja.
kuvat: panelointi: Pinterest / tuoli: Ellos
Isäntä on jo ihan innoissaan paneloinnin ja kirjahyllyn teosta, tosin ensin täytyy saada kuntoon sellainen pikkuasia kuin lattia, tuossa eteisen päässähän ei ole käytännössä lattiaa lainkaan mattojen alla...
Ikkunaseinän aiomme purkaa lastulevyistä ja muusta sopimattomasta materiaalista ja laittaa tilalle Leijonalevyt ja harmaantunutta lautaa. Nyt täytyisikin löytää romahtamaisillaan oleva lato tms rakennus, jonka voisimme purkaa ja ottaa laudat talteen. Tuossa lähellä on yksi autiotalo jossa tällainen piharakennus olisi, täytyy yrittää selvittää omistaja. Jos teistä lukijoista joku tietää sopivan kohteen Satakunnasta, Varsinais-Suomesta tai Pirkanmaalta, ottakaa yhteyttä!
Nykyiset matot lähtevät jonnekin muualle ja tilalle tulee se talja takkapäätyyn ja oven eteen joko itämainen antiikkimatto tai kelim matto.
kuva: Ellos
Elloksella on tällainen hieno ruusukelim, mitä olen himoinnut pitkään.
Eteiseen pitää löytää myös kohtuuhintainen talonpoikaistyylinen lipasto tiiliseinän eteen. Kattovalaisimet on vielä mietinnässä, ehkäpä neljä vanhaa valkoista lasipallovalaisinta olisivat komeat peräkkäin.
Tästä tulee kiva kevätprojekti ennen talon ulkopuolelle siirtymistä! Puhuinko mä syksyllä jostain remppatauosta..?

42 kommenttia:

 1. Mun mielestä ton hepan nimi pitäisi tosiaan olla joku ylevä, kuten vaikka Lord de Reef, juu nou, reef niinku riutta ;D Kaunis se on ja taitaa eteisestäkin tulla jotakin ihan älyttömän hienoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joku tuollainen ehdottomasti! Ihan varmasti tulee hieno, pitää vaan alkaa pikkuhiljaa tekemään niin ei tule kiire keväällä ulospääsyn kanssa :)

   Poista
 2. Tuo ruusumatto on ihana, oon sitä itekin monesti ihaillut. Se sopis kyllä oikein hyvin teille! Onhan ne aika hintavia, mutta eikös Ellokselle oo melkein koko ajan jotain alennuskoodeja voimassa..? Heppalelu on mieletön! Miten hienosti tuohon nahkaan on kaiverrettu lihakset ja kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siellä alennuksia, mut kuitenkin hinta on niin kova, että saisi antiikkimatonkin sillä rahalla. Maksettiin muistaakseni tuosta olohuoneen palatsikokoisesta antiikkimatosta 400€, eteiseen riittäisi normaalin kokoinen.

   Hepan mittasuhteet ja lihakset eivät ole oikein realistiset, mutta tosiaan, hienosti tehty taiteilijan vapautta käyttäen!

   Poista
 3. Oijoi miten huikean hieno heppalöytö! Mikä työmäärä sen tekoon on tarvittu :)

  Nää teidän eteissuunnitelmat kuulostaa tosi hyviltä, kiva päästä näkemään tuloksia sitten joskus. Ja hei, jos remppaa jotain mistä innostuu, sen voi laskea harrastukseksi, ja sehän on sitten tavallaan remppatauko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo harrastushan tämä ja elämäntapa, näköjään ;)

   Poista
 4. Ihailtavaa tarmokkuutta teillä!!
  t. Juuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on vielä suunnitelma ja tavaranhankinta asteella, saa nähdä kuin kauan menee ennenkuin tartun sorkkarautaan ;)

   Poista
  2. Vielä kysymys kun lueskelin vanhoja juttuja... Millainen pihasaunanne on sisältä, pukuhuoneesta olikin hienoja kuvia? Onko se teillä myös talvisin käytössä? Eli saunapostausta vailla :)
   t. Juuli

   Poista
  3. Laitetaanpas muistilistalle tuo jutun aihe, pitää kuvata kun seuraavan kerran lämmitetään, en kyllä yhtään tiedä milloin. Se on siis myös talvisin käytössä, mutta ei olla kovin innokkaita saunojia, hyvä jos kerran kuussa käydään. Joka kerta kyllä saunoessa todetaan, että voisi useammin lämmittää, mutta jotenkin se aina jää... Kyseessä on ihan perinteinen sauna; kantovedet ja puukiuas, niinkun pitääkin :)

   Poista
 5. Minullakin on ikuinen brittikartano innostus. Oih ja voih. Chesterfield sohva olisi niin hieno, mutta sekin taitaisi muuttua meillä suikaleiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan haluttu samettista chesterfield sohvaa jo aika pitkään, mut jos aloittais tuollaisesta nojatuolista :)

   Poista
 6. Ja samaa Elloksen ruusumattoa oon minäkin ihaillut. Se sopisi kellarin takkahuoneeseen. Sitten joskus,

  VastaaPoista
 7. Tosta teidän hepasta tuli mieleen tämä ihanuus, johon törmättiin Hollannissa: http://koti1898.blogspot.fi/2013/06/hepalla-kouluun.html?m=0

  Toi seinäpanelointi-idea on tosi kiva! Ja meilläkin on ruusukelim ja rakastan sitä joka päivä.

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa hienolta! Meillä olisi nuita mainitsemiasi pallovalaisimia ;) Kun remppa ehtii siihen saakka ja olette vielä niitä vailla niin ota yhteyttä! Niitä on 6-8kpl :D Ja voitas helposti myydä teille edukkaasti niistä se kolme..

  Suunnitteluvaihe remonteissa on kutkuttavan jännää! Minä jokaisen rempattavan tilan kohdalla piirtelen luonnoskuvan paperille ja sitten toteuttamaan! Rempan valmistuttua on hauska katsoa kuvaa ja verrata, että tulikos siitä semmonen kuin oli ajatus vai muuttuiko matkan varrella..? Intoa remonttiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh! Voidaan kyllä tehdä kaupat vaikka heti, laitan sulle meiliä heti kun saadaan varmistettua, että niitä halutaan! Kiva!

   Mulla on sellainen luonnosvihko koko ajan sohvapöydällä ja siihen on monet suunnitelmat hahmoteltu. Merkkaan aina sitten mitkä on tehty, sekin on kivaa :)

   Poista
 9. Tuo matto on täydellinen. Muistatko hintaa? Meidän samansävyinen matto on koirankarvasyöppö ja joutuu roskikseen. Olisipa kiva tehdä remonttia jollain muulla kun nollabudjetilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto: http://www.ellos.fi/ellos-home/kelim-matto-160x230-cm/362552

   Joo, meidänkin pitäisi alkaa säästämään eli nyhjästä tyhjästä kesän rempparahaa (lautoja, maaleja yms ulkotarviketta), eli tää eteinen täytyy tehdä todella pienellä rahalla. Mutta kyllä se onnistuu, on ennenkin onnistunut!

   Poista
 10. Juu taisit sinä jostakin tauon tapaisesta puhella...:D
  Silloin, kun on innostus päällä ei sitä parane taukoilla..:) Tuo heppa on kyllä oikea aarre!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kai tää joskus menee ohi..? Tai oikeastaan, ei saisi tämän talon kanssa oikein mennäkään :)

   Poista
 11. Vitsit, mikä löytö! Mulle tuli sama fiilis, kun pienenä näin ekan kerran Musta ori -elokuvan. Siis sellanen fiilis, että se pikku poika on ajatellut silläkin olevan yhtä hurrrrja heponen!

  Mä oon haaveillut ruusukelimistä kans, mutta toistaiseksi yritän pidättäytyä siinä päätöksessä, että en osta nykyiseen kotiin mitään sellaista, mitä ei välttämättä tarvita. Tänään tultiin mökille ja meinasin silmäni pudottaa, kun anoppi on nostanut tuohon olkkarin seinälle samantyyppisen ryijyn kuin tuo laittamasi maton kuva. Mietin, että pyydänkö suoraan, vihjaanko vienosti vai vai olenko vain hiljaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ruusuryijyt on hienoja! Me haluttiin tänne meille sellaista jossain vaiheessa, mut todettiin sitten, ettei ole oikein sopivaa paikkaa, joten jäi.

   Poista
 12. hevonen oli hieno löytö!! mä en löydä huutiksesta koskaan mitään kivaa, en varmaan osaa etsiä oikealla tavalla…teidän tuleva huone tulee olemaan todella upea, jännityksellä odotan valmista :) tuo ruusumatto sopis niin meillekin punaiseen kirjastohuoneeseen..täytyypäs käydä kattomassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä pitää vaan surffata osastoja ajan kanssa, huonolla ilmalla oikein mukavaa ajankulua :)

   Poista
 13. Vink...

  1) http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80217958/

  2) http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80217958/

  3) http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20229073/

  Meille tuli koiratalouteen tämä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60251745/ ja on ollut huippuostos..
  Valinnat tein teille tuon Ellos-maton perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaivannäöstä! Meillä etsinnässä on kuitenkin villamatto, tuntuu että aidot materiaalit käy vanhaan taloon parhaiten.

   Poista
 14. Ruusukelim oli itseasiassa nyt alennuksessa, kuolasin sitä hartaasti ja pitkään, mutta päädyin halvempaan samettipintaiseen mattoon. Mutta, jos haluat tuollaisen ruusukelimin tilata, minulta joutaisi 50e alennuskuponki, koodin saat vaikka sähköpostissa :)
  Ja heppa on u-p-e-a, todella erikoinen esine!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on mullakin niitä kuponkeja ja meiliin tulee aina kaikenlaisia alennuksia sieltä. Pitää vielä pohtia halutaanko antiikkimatto vai uusi...

   Poista
 15. Onpa todella upea löytö tuo hevonen!! Ja huikea suunnitelma teillä huoneesta. Bongasin kerran itsekkin tuon maton Ellokselta ja ihailin, taisin vaan olla muistaakseni melko kallis....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän hetkiseen budjettiin meillekin liian kallis, mut eihän sitä tiedä, jos vaikka rikastuis pikkusen ;)

   Poista
 16. Vau, mikä heppa! Ja teidän eteissuunnitelma kuulostaa upealta! Meillä on kuistin (eteisen) yksi seinä harmaantunutta lautaa, ja se on yksittäisenä elementtinä tosi hieno. Nyt mua on alkanut kuitenkin tökkimään, kun muut seinä ovat keskenään erilaisia ja olen miettinyt, jos maalaisin harmaantuneen seinän yhteneväiseksi muiden seinien kanssa (ajatus vaan tihkaisee sen verran, että ajatus saa vielä hautua..). Kuisti on muutenkin ollut jotenkin tosi hankala sisustettava.

  Tuo paneliseinäkin näyttää tosi hyvältä ja itsekin haaveilin sellaisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäkin on pieni vaara, että on liikaa erilaista, mut jos petsais ne paneloinnit tummanharmaaksi, niin värejä olisi vaan kaksi; valkoiset hirret ja loput harmaata.

   Kyllä se teidän kuisti loksahtaa ajan kanssa kohdilleen, älä vielä maalaa :)

   Poista
 17. No onhan tässä jo remppataukoa ollut: se oli viime syksynä ja viime vuonna ;) Ihana tuo heppa! Itse olen etsiskellyt vastaavaa puisena, mutta ei ole onni ollut myöden. Huuto.netissä huusin kilpaa yhtä ihanaista valkoista hepoa joku aika sitten, mutta jäin toiseksi, ja sekös vieläkin sapettaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä hävityissä huudoissa voi lohduttautua sillä, että ainakin se voittaja joutui maksamaan enemmän ;) Jospa sullekin vielä löytyy heppa!

   Poista
 18. Otsikossahan on jo nimi hienolle hevoselle My Precious... Siihenhän vois halutessaan vielä lisätä jotain riippuen hepan sukupuolesta, esim. My Precious Princess tjtn? Niitä lasipalloja saattais muuten löytyä tuolta meijän (eli enosi luota) aitan vintiltä. Ovat peräisin yheltä vanhalta koululta :-)
  - T

  VastaaPoista
 19. Otsikossahan on jo nimi hienolle hevoselle My Precious... Siihenhän vois halutessaan vielä liittää jotain hepan sukupuolesta riippuen, esim. My Precious Princess tjtn? Niitä lasipalloja vois muuten löytyä täältä meijän (eli enosi luota) aitan vintiltä... Hinta olis varmaan se sama kuin yhellä kiikkutuolilla joskus, eli vaatis tietysti sen hakemisen vaivan. Pääsis lamput takaisin vanhalle koululle, semmoselta kun ovat alunperin lähtöisinkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, siinähän se nimi oliskin!

   Mitähän kaikkee niistä teidän vinteistä löytyiskään :) Joo kyllä kelpaa tietysti, jos kerran luovutte! Palataan ja terkkuja!

   Poista
  2. Kiva vaan jos pääsisivät käyttöön, meillä ei niille tarvetta! :)
   Pitänee joku päivä kavuta sinne tarkistamaan montako niitä oli...
   Terkkuja sinnekin!
   -T

   Poista
 20. Ihanalta näyttää. Voi miten kivan blogin löysin - tietty lukijaksesi jään ja innolla seuraamaan projektejanne :)

  VastaaPoista

*** Kiitos kommentistasi ***