maanantai 17. maaliskuuta 2014

Hyvin suunniteltu..

..on puoliksi tehty? Puuhastelin tässä eräänä päivänä takapihalla ja katselin tuota ah niin keskeneräistä eteläseinää.

Tätä on nyt katseltu yli kaksi vuotta, alkaa jo riittää. Aloin miettimään miten kiva takapihalla on oleskella sitten kun seinä ja muut siihen liittyvät asiat ovat valmiina.

Sitten pitikin tulla jo sisälle photoshoppaamaan, ettei tarvitse ihan pelkän mielikuvituksen voimalla tehdä remppaa. Tässäpä sellainen tavoitekuva ensi kesälle:
Ai että minä tykkään photoshopata! Piirustelin kuvaan myös tulevat rappuset, niiden ylätasoksi tulee varastosta löytyvä opettajan kateederi (eli koroke). Kiinnitätte ehkä huomiota tuohon hassuun koppiin rappusten vasemmalla puolella..? Se on ilmalämpöpumpun oma mökki, malli on saatu vanhasta uimakopista. Tajuttiin joskus viime syksynä, ettei pumpulle tarvitse tehdä mitään tylsää koteloa ja olikohan isäntä sitten kun keksi uimakopin malliksi. Innostuin asentamaan myös uudet rännit ja liuskekivet portaiden ympärille :)

Olisipa jo kesä!

29 kommenttia:

 1. No nii-i, olisipa jo kesä ja osaisinpa photoshopata :)

  VastaaPoista
 2. Jo sinä oot tosiaan aikamoinen photoshoppaaja! :D Monessa kohtaa se kyllä palastaisi tai ainakin auttaisi. Kerran yritin ja en osannut tehdä ohjelmalla muuta, kuin tuijottaa sitä alkunäyttöä monttu auki! :) Btw, meillä olis yhdet parit ylimääräisiä kukkaverhoja. Olisko teillä tarvetta? Pituutta niillä on 315cm ja muistaakseni leveys 130-150cm main.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon oppinut sen alunperin koulussa ja sitten käyttänyt töissä vuosia, en osais muuten käyttää yhtään. Millaiset verhot? Laitatko kuvan e-mailiin: supersannas@gmail.com
   Kiitos :)

   Poista
 3. Kyllä photoshoppi tosiaan on pelastanut monta päivää täälläkin. :D

  Ekaa seinäkuvaa katsellessani ajattelin, että talonne olisi oikein hieno ihan hirsiseinäisenäkin. On ilmeisesti alunperin ollutkin, kun hirret näyttävät punamullatuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monestihan nää hirsirunkoiset talot ovat olleet muutaman ensimmäisen vuoden hirrellä, sitten vasta laudoitettu kun talo on laskeutunut. Tää on ollut melko pitkään, vuodesta -31 50-luvulle, siinä tuli sodat väliin sotkemaan, luulisin.

   Mekin ajateltiin, että olisi kivat hirrellä, mut sitten paljastui, että katon lappeiden pitäisi olla pidemmät hirsiseinää ajatellen, meidän lyhyet lappeet eivät suojaa seinän alaosaa. Asia on luonnollisesti photoshopattu:
   http://riuttalaoldschool.blogspot.fi/2011/08/jospa-sittenkin.html

   Poista
 4. Loistavia nää sun photoshoppaukset! Kuva antaa kyllä hyvän käsityksen siitä mitä tuleman pitää. Hieno oivallus myös tuo ilmalämpöpumpun kotelo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kivoja tehdä sellaiseksi kannustimeksi itselleen myös :)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää ja ilmapumpun oma "koppi" on kerrassaan nerokas idea! Meillä ilmapumppu on nököttänyt seinustalla ihan säiden armoilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollut 2,5 vuotta säiden armoilla, hyvin näyttää pärjäävän, mutta rumahan se on kuin mikä.

   Poista
 6. Kyllä photoshop-rempat on sitten kivoja! :)

  Meidänkin porras-terassi projekti on edelleen photoshop tasolla, ja taas on se aika vuodesta kun ajattelen, että ehkä tänä kesänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ihanan nopeita ja kivuttomia, korkeintaan saa hartiat vähän jumiin kun sohvalla läppärillä näitä tuhertaa :)
   Meilläkin on ihan kovasti tekemistä ens kesälle, tuo seinä ym. valmiiks, muiden seinien laudoituksen purkaminen, pihattoremppa... Parempi olla sitten ilmoja!

   Poista
 7. Näyttääpä lupaavalta ja koppi on kyllä hyvä idea...mutta...aivan umpinaistahan siitä ei voi tehdä vaikka kuinka haluaisi. Itsekin haluaisin johonkin mokoman hökötyksen piilottaa niin sisällä kuin ulkonakin, mutta ongelmaksi aina tulee se että niitä ei voi aivan teljetä umpipiiloon. Olisi kiva kuulla miten aiotte sen toteuttaa, jospa vielä täälläkin saisin miehen ideoimaan jotain sopivaa ratkaisua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinattiin tehdä nuo sivuseinät rimoista, eli jos on 4cm leveää rimaa niin aina samanlevyinen väli seuraavaan. Ja takaseinää ei ole ollenkaan, joten sieltäkin pääsee puhaltelemaan. Koppi ei tulisi kiinteästi talon seinään kiinni näillä näkymin, sellainen tuuletusrako siis siellä takana.

   Poista
  2. Hmm...mikä koppi sopisi navetan seinään, sellaisessahan me asumme. Vielä se piiloon menee kunhan vain sopivan idean keksisi, mutta vielä enemmän tekisi mieli piilottaa tuo sisällä oleva kammotus.
   Kiitos vinkistä, katsotaan saadaanko täällä mitään aikaiseksi.

   Poista
  3. Johanna mun lapsuudenkodin navetan seinustalla oli semmonen koppi jossa säilytettiin maitotonkkia.Se oli edestä auki mutta kehittele joku semmonen :D Maitolaituri!!

   Poista
 8. Kivaa, lisää photoshoppauksia! Olet kyllä melko haka niissä hommissa. Tuommoinen visualisointi on iso apu suunnittelussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että talon värityksen päättäminen ja sitten muutaman huoneen tapettien valinta olisi ollut hyvin vaikeaa ilman photoshoppia. Jotkut päätökset ovat taas niin itsestään selviä ja helppoja, ettei tervitse kuin ostaa tarvikkeet ja tehdä :)

   Poista
 9. Hienolta näyttää! Tuo photoshoppailu on kyllä mahtava keksintö. Osaisinpa minäkin...Täällä nimittäin kärvistellään rempan keskellä ja välillä menee usko. Photoshoppauksesta voisi saada Uskoa ja Voimaa tähän hommaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän talon rempassa tuosta photoshopista on ollut iso apu, kun jotkut hommat edistyy todella hitaasti ja näin näkee valmista edes koneen ruudulla. Todellakin tsemppaa, pitää tulostaa tuo "valmiin" ulkoseinän kuva ja tuijotella sitä kun alkaa maalien rapsutus tympimään :)

   Poista
 10. Näyttää tosi hyvältä :) Onks toi photoshoppaaminen kuinka vaarallista, miten kova kuume siitä nousee päästä toteuttamaan niitä suunnitelmia? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos tekee shoppailut tälleen monta kuukautta ennen kuin remppaaminen on edes mahdollista aloittaa, niin ehtii se pahin kuume kyllä laskemaan :) Mut olishan se kiva päästä jo ulos hommiin!

   Poista
 11. Voi hitsi kun näyttää hyvälle :) Mä en osaa photoshoppia käyttää :( Blogissani arvonta, käypä kurkkaamassa http://vihervaarantalo.blogspot.fi/2014/03/helppoa-kaunista-paketointia.html

  VastaaPoista
 12. Hyvältä näyttää...niin ilmalämpöpumpun koppi, kuin talokin..:)

  VastaaPoista
 13. Upea tuo alin kuva, tsemppiä sen toteutukseen! Edelleen en voi kun ihailla tarmoanne talovanhuksesta huolehtimisessa :)
  t. Juuli

  VastaaPoista
 14. Luonnosteltiin tähän eilen pientä kuistiakin, jos tuntuu vielä hyvältä ajatukselta vuoden parin päästä, niin tehdään tuohon sellainenkin... Mutta tosiaan, jos ensi kesänä päästään photoshopatun kuvan näköiseen tilanteeseen niin ollaan oikein tyytyväsiä! Tosin rappusten malli muuttuu hieman, jos jätetään kuisti varaus... On tää suunnittelu vaan kivaa :)

  VastaaPoista
 15. Hihi uimakoppia. Photoshoppailu on kyllä hauskaa puuhaa, tosin yleensä olen siihen liian laiska :D

  VastaaPoista
 16. Hei!

  Hauskaa, että vihdoinkin muistin kurkistaa blogiisi. Samantapaista elämää kuin meillä. Photoshop kiinnostaa. Oppiiko sitä itse opetellen käyttämään? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja tervetuloa :) Itse en varmasti oppisi photoshoppia omin avuin, mutta jonkun oppikirjan avulla voisi onnistuakin. Kyseessä on melkoisen kallis ammattilaisohjelma, joka taitaa nykyisin olla kuukausittain maksettava lisenssi ohjelma, mulla vanhempi versio. Kannattaa googlettaa muita harrastelijoille tarkoitettuja kuvankäsittelyohjelmia, jos pääsisi helpommin ja halvemmin alkuun!

   Poista

*** Kiitos kommentistasi ***